11 Νοε 2020

Μισούν τον Θεό και την εικόνα του – τον άνθρωπο!

Τη αυτή ημέρα μνήμη του αγίου Θεοδώρου του Στουδίτη

Πολλὰς ἀμοιβάς, Θεόδωρε Τρισμάκαρ,
Βίου μεταστάς, ὡς βιοὺς εὖ, προσδόκα.

Γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης 

Συνήθως δεν γράφω, αν και κουβαλάω δύο τόνους λογισμούς πάνω στα άπειρα τρέχοντα ζητήματα των τραγικών ημερών που ζούμε.  Άλλωστε, από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Από τα εκκλησιαστικά θα ξεκινήσεις, σαφέστατα, όμως οπωσδήποτε δεν μπορείς να παραβλέψεις και τις προεκτάσεις και το μίσος του διαβόλου δια των πιστών σκλάβων του, ο οποίος  «ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Α΄ Πέτρ. ε΄ 8).

Το σχέδιο του είναι ξεκάθαρο. Να συνθλίψει και να πάρει ψυχές. Οτιδήποτε ελληνικό και ορθόδοξο διώκεται και θα διώκεται όλο και περισσότερο.

Το φρικιαστικότερο βέβαια είναι πως πρωτεργάτες στο σχέδιο (ο διάβολος) έχει Πατριαρχάδες, Δεσποτάδες, Γεροντάδες, Ιερείς και Θεολόγους. Έπειτα πολιτικούς, δημοσιογράφους, αστυνομικούς και άλλους. Και αν και, προφανώς, κάποιοι άνθρωποι συντελούν στο κακό παρασυρόμενοι από ένα “domino effect” (ίσως αλυσιδωτή αντίδραση – στα ελληνικά), χωρίς να έχουν καταλάβει τις καταστροφικές συνέπειες, δεν σημαίνει ότι είναι άμοιροι ευθυνών. Οφείλουν να μετανοήσουν!

Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα  όφειλαν να (μας) προστατέψουν. Όχι να σύρουν τον χορό της αποστασίας. Κλείνουν οι εκκλησίες μας, οι πιστοί -και κάποιοι ιερείς- φορούν μάσκες εντός του ναού(!!!) και αυτοί, οι “εκπρόσωποι” μας, λένε ότι δεν τρέχει και τίποτα. Ουσιαστικά, αυτοί  πρώτοι-πρώτοι πήγαν και για μάσκες, θερμομέτρηση και μαντηλάκια, αντισηπτικά κλπ.

“Ευλόγησε” βλέπετε ο κύριος Σωτήρης Τσιόδρας, το τέλειο δόλωμα για τους σημερινούς ψευτοχριστιανούς  (έτσι δεν τους χαρακτήριζε ο Καντιώτης τους μαλθακούς;), τον οποίο μας τον παρουσίαζαν, τα βδελύγματα της ερημώσεως – ελληνικής δημοσιογραφίας, ως τον σωτήρα, μην πως ακόμα και ως τον μέγα άγιο. Χρησιμοποιήθηκε στο έπακρο η επίκληση  στο συναίσθημα, η υπερπολυτεκνία του και το ότι είναι ψάλτης με πνευματικό έναν Μητροπολίτη – επίσης επιστήμονα. Εντελώς τυχαία, ο τελευταίος, ήταν από τους πρώτους που έκλεισαν τις εκκλησίες τους και έβαλαν για ύπνο τους “πιστούς”.

Και έχουμε φτάσει στο σήμερα που τα ηλεκτρονικά όπλα έχουν πάρει ιερείς και άγαμοι κληρικοί, οι οποίοι δικαιολογούν τον μισθό τους αρθρογραφόντας με τακτική Γιόζεφ Γκαίμπελς, λέγοντας μας πως δεν τρέχει και τίποτα που έκλεισαν την εκκλησία. Ποιος ξέρει; Αύριο μπορεί να είναι οι «των θρόνων διάδοχοι» και …μεθαύριο θα πρέπει να τους κάνουμε και υπακοή. Εκεί καταντήσαμε. Η υπακοή να μην είναι κατά Χριστόν, αλλά κατά …Πατριάρχη Βαρθολομαίον!

Μια φωτεινή εξαίρεση (και φοβάμαι η μοναδική από τους επισκόπους στον Ελληνικό χώρο) σε αυτή την προδοσία, είναι ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ. Και ενώ έχει γράψει μια, κατά τα άλλα, εξαιρετική επιστολή στον πρωθυπουργό, δυστυχώς αστοχεί με το να θεωρεί επιβεβλημένο το λοκ ντάουν και τα υπόλοιπα μέτρα της κυβερνήσεως.

Ο Χριστιανός έχει ζωή και εκτός ναού και κάπως πρέπει να τα βγάλει πέρα. Δεν μπορούμε εμείς να δικαιολογούμε τα απάνθρωπα αυτά μέτρα, υπερασπιζόμενοι τα της πίστεως. Είναι κρίμα.  Αυτό δεν χρειαζόταν, από τον άξιο Ιεράρχη. Υπάρχουν άπειρα προβλήματα και πρέπει να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που δεν έχουν ενεργοποιηθεί στην πνευματική ζωή.

Δεν είναι λοιπόν φυσικό το lockdown, δεν είναι λύση, και όπως εξηγεί ο κορυφαίος ‘Eλληνας επιστήμονας και 60ος παγκοσμίως-  Δρ. Γιάννης Ιωαννίδης (με h index 205, την ώρα που ο Σωτήρης Τσιόδρας έχει h index …47)- το πρόβλημα, ειδικά για την Ελλάδα, λόγω αυτού, μπορεί να είναι τόσο μεγάλο όσο η μικρασιατική καταστροφή!

Τούτο τον άνθρωπο όχι μόνο αρνούνται να τον ακούσουν, αλλά ονομάζουν και ψεκασμένο όποιον συμμερίζεται και τις απόψεις του, την ώρα που η χώρα οδηγείται εν παντί τρόπω στα βράχια!

Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ είναι οι ψεκασμένοι; Απίθανο πάντως να είναι ο κύριος Ιωαννίδης. Ο  άνθρωπος με το πρώτο σε θεάσεις επιστημονικό paper (παγκοσμίως – όλων των εποχών) και 307262 αναφορές, είναι αποκλεισμένος από τα μεγάλα ελληνικά κανάλια! Κατά τα άλλα ακούν τους ειδικούς! Για τόσο ζώα μας περνάνε ιεράρχες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. 

Και ενώ, μεταξύ άλλων δεινών, το lockdown θα φέρει ανεργία, αυτοκτονίες, ψυχιατρικά προβλήματα, βία, περισσότερους θανάτους από γνωστές και άγνωστες ασθένειες (με τα περισσότερα χειρουργεία να ματαιώνονται) μας λένε να μην μιλάμε.

Επειδή θα έρθει και πείνα, δείτε για παράδειγμα πως αντιμετωπίζεται το θέμα των επιχειρηματιών της εστίασης (και όχι μόνο) και των εργαζομένων σε αυτήν από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Όποιος έχει βασικές γνώσεις οικονομικών, για να μην πω ελάχιστο μυαλό, καταλαβαίνει ότι πάμε σε κατάργηση των SME’s (μικρομεσαίων επιχειρήσεων), οι οποίες, στην Ελλάδα, κάπου το 2007, ήταν σχεδόν διπλάσιες σε ποσοστό σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.  Αυτό για τα “μεγάλα κεφάλαια” είναι πρόβλημα. Πως θα έρθουν να επενδύσουν, όταν θα τους παίρνει κομμάτι από την πίτα ο κάθε Άκης Πετρετζίκης και 14 μισθούς ο σερβιτοράκος.

Σχέδιο είναι ο αφανισμός μας, ψυχικά και σωματικά, και μιας και πάμε για το “Great Reset” δεν έχουμε  μεγάλα χρονικά περιθώρια.
Αν την λύση δεν την δώσει η Oρθοδοξία, δεν θα την δώσει κανένας. Ο άνθρωπος θα σκλαβοποιηθεί ακόμα περισσότερο και δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος αντίδρασης πιά.

Και δυστυχώς φτάσαμε οι Χριστιανοί του 2020, που κάποτε οι Χριστιανοί άλλαξαν τον κόσμο, να μην μιλάμε, να φοβόμαστε το πρόστιμο, να φοβόμαστε μην κολλήσουμε κανένα μικρόβιο ασπαζόμενοι τις Ιερές εικόνες, όταν κάποιοι θυσίασαν κάθε μέρα της ζωής τους για εμάς, κινούμενοι από την θεία αγάπη προς τον Κύριο μας, Ιησού Χριστό, και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Δεν “κοίταζαν την δουλειά τους” όπως μας λένε οι σημερινοί ψευτοχριστιανοί, αλλά τα έβαζαν και με αυτοκράτορες και πατριαρχάδες, λοιδορούμενοι και εξευτελιζόμενοι από εξορία σε εξορία.

Λαμπρότερο παράδειγμα ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης ο ομολογητής, του οποίου την μνήμη εορτάζουμε σήμερα.

Εκείνος δεν υπολόγισε ούτε την “ησυχία”, ούτε τα κτίρια, ούτε τις συγγένειες με την Θεοδότη, ούτε το “ανώτατο αγαθό” της υγείας του, ούτε κάθε τι άλλο. Θυσίασε την κάθε του ημέρα για τον Κύριο μας, για φαινομενικά ακόμα και για πολύ πιο ασήμαντες αφορμές. Παράνομο γάμο έκανε ο αυτοκράτορας και ο άγιος ξεσήκωνε ολό τον κόσμο. Έκοβε μνημονεύσεις, πολυχρόνια και την οποιαδήποτε επικοινωνία με την ανομία. Και τι δεν τράβηξε για την στάση του σε αυτό και σε τόσα άλλα θέματα. Φυλακίσεις, εξορίες και πόσα άλλα.

Αυτά έκανε ο άγιος. Εμείς;

Όλοι οι Χριστιανοί έχουν αποστολή, όπως μας διαβεβαιώνει ο Κύριος μας. Αλλά το αλάτι χάλασε.

“Ὑμεῖς ἐστε τὸ ἅλας τῆς γῆς· ἐὰν δὲ τὸ ἅλας μωρανθῇ, ἐν τίνι ἁλισθήσεται; εἰς οὐδὲν ἰσχύει ἔτι εἰ μὴ βληθῆναι ἔξω καὶ καταπατεῖσθαι ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων.” ( κατά Ματθ. 5, 13)

Σήμερα μας κλείσανε τις εκκλησίες, μας ενώσανε με αναθεματισμένους, μας κόψανε και τον αέρα που αναπνέουμε και εμείς δεν θέλουμε να πέφτουμε σε, τάχα μου,…κατακρίσεις και ανυπακοές.

Εμείς δεν θέλουμε το Ευαγγέλιο, θέλουμε την κατάντια και την σκλαβιά. Αντί να ελευθερώσουμε εαυτούς και αλλήλους, καταντήσαμε …υπάκουοι σε έτερα ευαγγέλια.

Άγιε Θεόδωρε, να έχουμε την αιώνια ευχή σου και κάτι από την ανδρεία σου. (Εξαιρετική ομιλία πάνω στον άγιο Θεόδωρο από τον πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη)

orthopraxia.gr

6 σχόλια:

  1. Ταῖς τῶν δακρύων σου ῥοαῖς.

    Καινοτομία ἀσεβής, ἐν ναῷ τῷ ἁγίῳ πέλει τὰ φίμωτρα, ἐπὶ τὰ πρόσωπα πιστῶν, βεβαπτισμένων Τριάδος μέγα εἰς ὄνομα· διὸ ἀγαπητοί, ταῖς τῶν πατέρων πάντες στοιχήσωμεν, ἱεραῖς παραδόσεσιν, ἵνα τῷ ἐλέει Θεοῦ, σωθῶσιν αἱ ψυχαὶ ἡμῶν.

    Ὁμολογίας ὁ καιρός, ὅτι πίστις Κυρίου τανῦν προσβάλλεται, ὑπ' ἀντιχρίστων ἀσεβῶν, καὶ ὀρθοδόξων ἡ ποίμνη καταδιώκεται, προφάσει πονηρᾷ, εἰδωλικῆς ὑγείας τοῦ σώματος· ὅθεν πάντες βοήσωμεν· Φρόνημα Χριστὲ κραταιόν, παράσχου ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

    Ἀφωρισμένος ἀσεβής, βασιλεύειν Ἑλλάδος οὐκ ἐπιτέτραπται, τῆς ὀρθοδόξου καὶ πιστῆς· καὶ γὰρ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἠλλοτρίωται· Ἀρχάγγελοι διό, τὸ τῶν Ἑλλήνων γένος λυτρώσασθε, ἐναγοῦς κυβερνήσεως, ἵνα ἀπροσκόπτως ὁμοῦ, δοξάζομεν τὸν Κύριον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Χρήστο για την αλήθεια σου.
    Ακριβώς έτσι είναι τώρα τα πράγματα, κλείσανε της Εκκλησίες μας καί μας ένωσαν με τούς αναθεματισμενους Ουκρανούς Μητροπολίτες τού Επιφανίου .
    Αυτό συνεπάγεται καί για εμάς ανάθεμα,επειδή τελούνται τα ιερά μυστήρια από τούς ιεράρχες μας, μαζί με τους αναθεματισμενους.
    Όσο για το άλλο θέμα, έχεις απόλυτο δίκιο, γράφουν χωρίς ντροπή στα ιστολόγια κληρικοί πού τούς ενδιαφέρει μόνο να φανούν αρεστοί στο πολιτικό σύστημα και όχι στον Τριαδικό Θεό μας,αψηφώντας τούς ιερείς κανόνες της Εκκλησίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια Κύριε Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἦχος πλ. δ´. Ταῖς τῶν δακρύων σου ῥοαῖς.
    Ἀφωρισμένος ἀσεβής, βασιλεύειν Ἑλλάδος ὅλως οὐ δύναται, τῆς ὀρθοδόξου καὶ πιστῆς· καὶ γὰρ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἠλλοτρίωται· Ἀρχάγγελοι διό, τὸ τῶν Ἑλλήνων γένος λυτρώσασθε, ἐναγοῦς κυβερνήσεως, ἵνα ἀπροσκόπτως ὁμοῦ, δοξάζωμεν τὸν Κύριον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή