3 Οκτ 2020

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Σύνοδος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την Κυβέρνηση στο θέμα των «μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό»;

 

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η Σύνοδος ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την Κυβέρνηση στο θέμα των «μέτρων προστασίας από τον κορωνοιό»;

Του Βασίλη Κερμενιώτη

Στο προηγούμενο άρθρο μας διαπιστώσαμε ότι η θέση που υιοθετήθηκε από την διοικούσα Εκκλησία, ότι δηλαδή “μπορεί να κολλήσει κάποιος ασθένεια μέσα στο Ναό”, αγγίζει τα όρια της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος και αναβιώνει τις αιρέσεις του Βαρλααμισμού και της Εικονομαχίας. Η διαχρονική δογματική διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι ότι ο ιερός Ναός, ως Οίκος του Θεού, δεν είναι το ίδιο με έναν οποιοδήποτε χώρο, διότι επισκιάζεται και προστατεύεται από την Άκτιστη Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Και αυτήν την αλήθεια όφειλαν να την γνωρίζουν οι επίσκοποί μας, γιατί σπούδασαν θεολογία και μελέτησαν πατερικά κείμενα.

Έτσι, λοιπόν, αναδύεται ένα αμείλικτο ερώτημα: Εφ’ όσον οι περισσότεροι επίσκοποι γνωρίζουν την αλήθεια, γιατί κρατούν αυτή τη στάση; Γιατί έγιναν (σχεδόν) όλοι τους «συνήγοροι» και «αβανταδόροι» μιάς ασεβέστατης Κυβέρνησης; Για να απαντηθεί αυτό το κρίσιμο ερώτημα κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε ένα αληθινό γεγονός που είχε συμβεί στην αρχαία εποχή επί αυτοκρατορίας Ναβουχοδονόσορα (αν δεν με απατά η μνήμη μου). Το είχα διαβάσει παλιά σε ένα βιβλίο και μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση. Ο αλαζόνας και τρομερός αυτός Βασιλιάς, λοιπόν, υποψιαζόμενος ότι κάποιοι αξιωματούχοι του Παλατιού τον υπονόμευαν, έδωσε εντολή και τους εκτέλεσαν! Στη συνέχεια, όμως, νιώθοντας τύψεις συνειδήσεως, επειδή τους σκότωσε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και βασιζόμενος μόνο σε υποψίες, κάλεσε τους Νομοδιδασκάλους και το Ιερατείο του Βασιλείου του για να του πουν –κατόπιν εορτής, φυσικά!– αν αυτό που έκανε «ήταν σωστό»! Ήθελε να εξιλεωθεί από τις ενοχές που ένιωθε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ


18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν η κοινωνία ακολουθούσε την ίδια τακτική που ακολουθήθηκε για την ακύρωση της σύγκλησης της Ιεραρχίας, τώρα η κοινωνία θα είχε παραλύσει πλήρως.

Το μεγάλο ολίσθημα μεγάλου μέρους της ποιμένουσας Εκκλησίας, είναι ότι ακολουθεί τις συμβουλές των άπιστων ή ολιγόπιστων "ειδικών επιστημόνων", αλλά δεν ακολουθεί και δεν εμπιστεύεται τον μόνο αληθινό και ζωντανό Θεό της Εκκλησίας.

Νίκος, Εκπαιδευτικός είπε...

Σε διπλανό μας ναό βρέθηκαν θετικοί 5 ιερείς και 4 ψάλτες. Τί μπορούμε να πούμε στους ενορίτες που αμφιβάλλουν πλέον για το ότι δεν μεταδίδονται αρρώστιες μέσα στον ναό;

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Στο διπλανό μας ναό βρέθηκε θεμένη η χαμένη Ατλαντίδα και 5 δυνόσαυροι.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ Κ.ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Εάν ήταν πραγματικά αλήθεια όσα έγραψε παραπάνω ο "Νίκος, Εκπαιδευτικός", θα τα διαλαλούσαν δημοσίως και για πολλές μέρες, τα περισσότερα προπαγανδιστικά ΜΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Νίκο εκπαιδευτικέ, ζω στην επαρχία που κοινωνήσανε εδώ και πολλούς μηνες καθημερινά εκατοντάδες μπορεί και χιλιάδες και δεν κόλλησε κανένας ούτε ακούστηκε. Για να μην πω σε ολόκληρη την χώρα κοινώνησαν εκκατομύρια και δεν κόλλησε ΟΥΔΕΙΣ!Τώρα αν η γρίπη αυτή βρήκε πέντε ιερείς ή ψαλτες, όπως λες, στα σπίτια τους, στους δρόμους, ποιός ξέρει πού, δεν μου λέει τίποτα! Και για να καταλάβεις, άνθρωπε μου, τα τεστ κάνουν λάθος διάγνωση 50%. Εφόσον είσαι εκπαιδευτικός θα ξέρεις και λίγα αγγλικά να δεις σ΄αυτό το βίντεο την ΑΠΑΤΗ... https://youtu.be/26QrhqN5mAw ή εδώ http://trelogiannis.blogspot.com/2020/10/covid19.html

Ελένη Μπιτάδου είπε...

Να πείτε στους ενορίτες,κύριε Νίκο,αλλά και στους μαθητές σας,αφού είστε εκπαιδευτικός,πως ο Ιερός Ναός είναι ο Οίκος του Θεού και ο Οίκος του Αγίου που ο Ναός φέρει το όνομά του.Κάθε Ναός είναι καθαγιασμένος από το Άγιο Πνεύμα και δεν μεταδίδει ποτέ καμιά ασθένεια,παρά μόνο Χάρη και Ευλογία! Όποιος παίρνει μέτρα προστασίας στην Εκκλησία του Χριστού,βλασφημάει το Άγιο Πνεύμα και πράττει την αίρεση του Βαρλαάμ!Τον Βαρλαάμ,που ήταν μοναχός και πίστευε πως ο άνθρωπος δεν γίνεται μέτοχος της Άκτιστης Θείας Ενέργειας του Αγίου Πνεύματος,τον καταδίκασε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.
Όποιος κόλλησε κορωνοϊό ή κάτι άλλο,το κόλλησε εκτός Εκκλησίας!!!
Λέτε ο Θεός μας,ο Παντοκράτορας,ο Δημιουργός των πάντων,ο εξουσιαστής της Ζωής και του Θανάτου,να έχει μολυσμένο Οίκο ή να αδυνατεί να σκοτώσει έναν ιό στον Ναό Του! Ω της βλασφημίας!!!

Ελένη Μπιτάδου είπε...

Να αγιάσει το στόμα σας κύριε Κερμενιώτη!

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

Όσοι κληρικοί φρονούν ότι είναι βλασφημία του αγίου Πνεύματος το να φρονεί κάποιος ότι υφίσταται μετάδοση ασθενειών μέσα στο ναό, δημιούργησαν ένα προηγούμενο για τον εαυτό τους. Δηλαδή αν θέλουν να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους και αντικειμενικοί με όλους, από δω και πέρα θα πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στην διακονία τους. Μια βασική αλλαγή θα είναι, όταν θα εισέρχεται ένα νέο και άγνωστο πρόσωπο στο εξομολογητήριο τους, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ρωτάνε είναι: «Κατά την περίοδο του Κορονοιού ή άλλη περίοδο, φρόνησες πότε έστω και μια φορά πως δύναται να υπάρχει μετάδοση ασθενειών μέσα στο ναό;». Αν τυχών η απάντηση είναι ναι· τότε ο κληρικός (αν θέλει να είναι ειλικρινής με τα δικά του λεχθέντα) θα πρέπει να του απαντήσει: «Παιδί μου αδίκως ήρθες να εξομολογηθείς, δεν έχει νόημα. Είσαι βλάσφημος του αγίου Πνεύματος και όσες συγχωρητικές ευχές και να σου διαβάσω, και όσες φορές και να εξομολογηθείς, και όσο και να κλάψεις από δω και πέρα, αδίκως θα τα κάνεις, διότι είσαι ασυγχώρητος από ''του νυν αιώνα''. Οπότε μην χασομεράς εδώ και μας περιορίζεις το χρόνο άδικα, και πάνε να περάσεις τουλάχιστον σε αυτό το αιώνα καλά». Προφανώς τα ίδια ισχύουν και τους λαϊκούς, σε ανάλογο όμως βαθμό.

Οι Πατέρες συνοδικά καταδίκαζαν μεγάλους αιρετικούς σε ό,τι βαρύτερο υπάρχει εκκλησιαστικά (ανάθεμα) ώστε να υπάρχει ελπίδα μετανοίας, ορισμένοι σήμερα καταδικάζουν ως αυστηρότεροι ακόμα και Οικουμενικών συνόδων(!) σε βλασφημία του αγίου Πνεύματος ώστε να μην υπάρχει ουδεμία ελπίδα μετανοίας.

ΥΓ. Πάλι καλά που ο Κύριος επιτρέπει τέτοιες φαιδρές ακρότητες από μερικούς κύκλους, για να μπορεί και ο απλός και αμαθείς λαός να αντιλαμβάνεται ποιος τα έχει χάσει...

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

Επίσης, η Χάρις του Κυρίου δεν έχει ρόλο να προστατεύει και να αφθαρτοποιεί τον άνθρωπο μέσα στο ναό. Ο σκοπός Της είναι να αγιάζει και όχι να αφθαρτοποιεί. Ούτε τον άγιο Αθανάσιο προστάτεψε η Χάρις μέσα στο ναό και πέθανε εκεί, ούτε τον Μάνη Χρυσόστομο προστάτεψε που εκοιμήθη από καρδιά κατά την Λειτουργία (προ 3 ετών), ούτε προστατεύει από λιποθυμίες, εμφράγματα, θανάτους, εγκεφαλικά, καρδιακά, ατυχήματα κτλ.

Οι άκτιστες λοιπόν ενέργειες υφίστανται μέσα στο ναό όπως και η φθαρτότητα του ανθρώπου ταυτόχρονα και ανεξάρτητα η μία από την άλλη, χωρίς το ένα να καταργεί το άλλο (πλην σπάνιων εξαιρέσεων). Η κάθε μία έχει το σκοπό της και κάνει την δουλειά της.

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

ΥΓ. Στο πρώτο σχόλιο εννοούσα τον άγιο Αθανασιο τον Αθωνίτη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Μην μπερδεύεστε κύριε ..."Αμφιλόχιε Τατάρωφ" (;) δεν μιλάμε για "αφθαρτοποίηση". Εδώ λένε ότι οι Ναοί μπορεί να γίνουν "εστίες μόλυνσης"! Αυτό είναι βλασφημία! Έίναι εντελώς διαφορετικό το να λυποθυμήσει κάποιος μέσα στο Ναό ή να κρυολογήσει. Αυτά που γράφετε είναι "άλλα αντ' άλλων".

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

Μάλλον σεις τα μπερδεύετε. Λέτε για «προστασία» μέσα στο ναό από τις ασθένειες. Τι προστασία είναι αυτή αν προστατεύει μόνο από ασθένειες όχι όμως από θανάτους; Η ασθένεια είναι μια από τις πολλές μορφές φθοράς· με ποια λογική λοιπόν θα πείτε ότι οι άκτιστες ενέργειες προστατεύουν από μια συγκεκριμένη μορφή φθοράς όπως οι ασθένειες και όχι από τις υπόλοιπες μορφές όπως ο θάνατος, καρδιακά κτλ; Κάνουν διάκριση οι άκτιστες ενέργειες; Αφήνω να πω πως υπάρχουν και μαρτυρίες και για μετάδοση ασθενειών από λαϊκούς και κληρικούς.

Επίσης κανείς δεν είπε για εστίες μόλυνσης, αλλά μόλυνση από άνθρωπο σε άνθρωπο και όχι από τα ιερά προς τον άνθρωπο.

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

Συμπληρώνω, πως και σεις λέτε στο άρθο μέσα στο ναό και όχι ΑΠΟ το ναό. Όπως είπατε, το αν μέσα στο ναό υφίσταται αυτή η φθορά ή όχι. Και όχι αν ΑΠΟ το ναο έρχεται η μόλυνση. Βλέπω επίσης πως το βλασφημία του αγίου Πνεύματος στο άρθρο σας, έγινε σκέτο βλασφημία στο σχόλιο σας...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗΣ είπε...

Μπορείτε να μας πείτε για τις "μαρτυρίες και για μετάδοση ασθενειών από λαϊκούς και κληρικούς";

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

Βλέπω πως αφήνετε το νόημα των λεχθέντων μου και την ουσία τους και πιάνετε πράγματα που ανέφερα ως δευτερεύοντα. Το θέμα δεν είναι να σας πω αυτές τις μαρτυρίες, αλλά να καταλάβετε από την επιχειρηματολογία μου πως δεν υπάρχει ούτε λογική συνέπεια, ούτε θεολογική κατοχύρωση να λέμε ότι οι άκτιστες ενέργειες «προστατεύουν» από τα δεκάδες κακά που μπορεί να συμβεί στον άνθρωπο, μόνο από ένα! Αυτή είναι η ουσία που ήθελα να επισημάνω. Αλλά εφόσον θέλετε και μαρτυρίες περί αυτού, πως δεν ακούσατε για τους Ρώσους κληρικούς που το μαρτύρησαν, πως κόλλησαν Κορονοιό την Μ. Εβδομάδα; Επίσης στο π. Βασίλειο Βουλουδάκη σε μια ομιλία του, κατα τα δικά του λεγόμενα, κάποιοι κατα τα άλλα ευλαβείς πιστοί του είπαν πως υπάρχει μετάδοση, διότι κόλλησαν κάποτε γαστρεντερίτιδα. Η απάντηση του π. Βασιλείου ήταν μια αόριστη και στο αέρα· και που το ήξεραν. Ο π. Σπυρίδων Σκουτής επίσης λέει «Λυπάμαι που θα απογοητεύσω κάποιους αλλά κόλλησα πολλές φορές ίωση και γρίπη κάνοντας κατηχητικό σε παιδιά μέσα σε Ιερούς Ναούς» και πιο μετά «Έχει συμβεί πολλές φορές άνθρωποι να λιποθυμήσουν μέσα στον Ναό λόγω κάποιας ασθένειας που τους ταλαιπωρούσε, έχει ακόμα συμβεί να έχουν σκοντάψει ή να γλιστρήσουν και να σπάσουν το χέρι ή το πόδι τους. Πολλοί άνθρωποι έχει συμβεί να ανεβάσουν πυρετό την ώρα της Ακολουθίας» (https://arxon.gr/2020/08/mporei-i-maska-na-moy-sterisei-ton-christo/). Όπως είπα και πάλι, το θέμα δεν είναι να σου αραδιάζω μαρτυρίες, είναι φαιδρό να λέμε πως οι άκτιστες ενέργειες κάνουν διάκριση, και από τα δεκάδες ή και εκατοντάδες κακά που μπορεί να μας συμβεί μέσα στο ναό, να μας προστατεύουν μόνο από το ένα. Καταλαβαίνουμε τι λέμε; Λέμε ότι δεν επιτρέπουν την ασθένεια μέσα στο ναό, αλλά το θάνατο που είναι το αποτέλεσμα μια ασθένεια το επιτρέπουν!! Θα παραθέσω και σε δεύτερο σχόλιο μου ένα διάλογο (έτσι για χιούμορ).

Αμφιλόχιος Τατάρωφ είπε...

«Επιχειρήματα» πάντα υπάρχουν...
-Ζηλωτής χριστιανός: Μέσα στο ναό δεν μεταδίδονται ασθένειες.

-Χριστιανός: Που το στηρίζεις;

-Ζηλωτής χριστιανός: Ο ναός είναι αγιασμένος, τίποτα το κακό δεν δεν παθαίνεις μέσα· ειδικά κατά την λειτουργία!

-Χριστιανός: Τότε πως πέθανε ο Εύτυχος κατά την διδασκαλία και την κλάση του Άρτου (Λειτουργία) από τον Απόστολο (Πρξ. 20,9);

-Ζηλωτής χριστιανός: Ε καλά, σοβαρολογείς, αφού ήταν σε σπίτι, όχι σε ναό.

-Χριστιανός: Μα και ο άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης δεν πέθανε μέσα σε ναό;

-Ζηλωτής χριστιανός: Ναι, αλλά όχι κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας.

-Χριστιανός: Μα τόσοι ρώσοι επίσκοποι και ιερείς ομολόγησαν πως κόλλησαν κορονοιο μέσα σε ναό κατά την Λειτουργία.

-Ζηλωτής χριστιανός: Είναι προφανές πως αυτό έγινε για την απιστία τους. Αφού άλλαξαν τρόπο Μετάληψης.

-Χριστιανός: Ο Μάνης Χρυσόστομος πέθανε κατά την Λειτουργία στα «σα εκ των σω»· για άπιστο δεν το λες σύμφωνα με την ομιλία που ξεφώνισε.

-Ζηλωτής χριστιανός: Ναι, αλλά κορονοιό δεν κόλλησε. Από καρδιά έφυγε ο άνθρωπος όχι από ίωση.

-Χριστιανός: Κορονοιό κόλλησα εγώ μέσα στο ναό. Αν και δεν άλλαξα ούτε τον τρόπο Μετάληψης ούτε σταμάτησα να κάνω ό,τι έκανα.

-Ζηλωτής χριστιανός: Κόλλησες εσύ;

-Χριστιανός: Ναι!

-Ζηλωτής χριστιανός: Πως κόλλησες, αφού δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Τατάρωφ είσαι άσχετος!!!... βλασφημία του Αγίου Πνεύματος είναι η αμετανοησία που δεν συγχωρείται ποτέ αφού δεν μετανοείς... ολιγόπιστος και άπιστος θα μολυνθείς αλλού... με πίστη αν είσαι, προσέρχεσαι όπως Θέλει ο Θεός (και όχι ένας επίσκοπος ή αρχιεπίσκοπος... ας συνέλθουν όλοι μαζί και ας βγάλουν εγκύκλιο...γραπτώς!!.. δεν το κάνουν γιατί ξέρουν οτι αργότερα οι Πατέρες του μέλοντος θα τους καθαιρέσουν διότι τα γραπτά μένουν).. πας και δεν φοβάσαι!...είσαι στα Χέρια του Θεού!! μέσα στον Ναό ΠΟΤΕ δεν θα αρρωστήσεις...πανώλη, ελονοσία τα πάντα όλα είχαν οι πρόγονοί μας και τρέχαν στον Ναό να γιατρευθούν!!.. ξύπνα!!.. άρρωστος τρέχω στο Ναό για να γίνω καλά.. να ασπασθώ εικόνες, να πιω αγιασμό, να πάρω αντίδωρο να φιλήσω το χέρι που έπιασε τον Αμνό και τον μέλισε.. να πάρω Χάρη... εκείνος που έπαθε συγκοπή ή τερμάτισε τη ζωή του μέσα στο Ναό είναι πολύ τυχερός. τουλάχιστον πέθανε μέσα στη Κιβωτό. να δω εμείς που θα την αφήσουμε τη τελευταία πνοή μας... τι σχέση έχει αυτό με την απιστία σου οτι θα μολυνθείς μέσα στο ναό; Μπράβο κ.Κερμενιώτη... τα αργύρια προόδωσαν τον Χριστό... τα αργύρια προδίδουν και σήμερα τον Χριστό και την Νύμφη Του...ντροπή και αίσχος στους διοικούντες της Εκκλησίας... ακριβώς τα ίδια με τα χρόνια του Χριστού κάνουν!! τυφλό να βλέπει είχαν μπροστά τους και λέγανε "μας κορόϊδευε τόσα χρόνια"... τον δίωξαν και αυτόν και τους γονείς του απείλησαν αν δεν παραδεχόταν το ψέμα ως αλήθεια... εδώ είμαστε δυστυχώς!! κατάντημα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com