9 Ιουλ 2020

Αρχιεπίσκοπος :«…Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος τίθεται ένα ερώτημα: Τι θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;».

ΔΙΣ: Στις 22 Ιουλίου η συνάντηση Εκκλησίας και Πολιτείας – Δηλώσεις του Αρχιεπ. Αθηνών στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία- Τι είπαν για την Αγιά Σοφιά
Με δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος  έδειξε ότι στην Εκκλησία δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια για την ΚΥΑ της Κυβέρνησης, λέγοντας πως: «η Εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί και θα κάνει ό,τι μπορεί, παρόλο που οι Έλληνες έχουν άλλες απόψεις« συμπληρώνοντας πως «δεν αδικείται η Εκκλησία αλλά οι άνθρωποι».
Σε ερώτηση αν συμφωνεί με τα μέτρα στις εκκλησίες ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει τον ανώτατο νόμο, που είναι ο άνθρωπος. Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί ο άνθρωπος. Αν πεθάνει ο άνθρωπος τίθεται ένα ερώτημα: Τι θέλουμε την Εκκλησία; Την χρειαζόμαστε;».
https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/arxiep-athinon-na-kanoume-oti-mporoume-gia-na-sothei-o-anthropos/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αδιόρθωτος καί ανεπίδεκτος μαθήσεως! Γνωρίζει τί σημαίνει Εκκλησία; Διότι ἀν τό γνωρίζει τότε θα έπρεπε να καταλάβει ότι η φράση τι χρειαζόμαστε την Εκκλησία είναι ανοίκεια για το στόμα του Αρχιεπισκόπου. Το Ευαγγέλιο δεν μας διδάσκει αυτά τα πράγματα! Τι σημαίνει αν δεν υπάρχει άνθρωπος; Δηλαδή αυτή η ζωή είναι το άπαν και η υγεία είναι επάνω από τη σωτηρία του ανθρώπου;Φοβερά πράγματα!

The Cave Dweller είπε...

Καθόλου αθεολόγητος...Έχει δική του "πίστη" με δική του "θεολογία"....

Ανώνυμος είπε...

Τραγικές δηλώσεις εκκλησιαστικού αξιωματούχου!
Αν είναι δυνατόν να εξερχονται τέτοια "άρρητα ρήματα" του έρκους των οδόντων του αρχιεπισκόπου!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Μέ ἀφορμή τόν κορωναϊό ἀκούστηκαν ἀπό στομάτων ἀρχιερατικῶν διάφορες ἀπόψεις, πολλές τῶν ὁποίων ἀγγίζουν τά ὅρια θεολογίας δαιμονικῆς.

Φ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα νεοπαγής θεωρία. Στις πανδημίες άλλων εποχών υπήρξαν εκατομμύρια νεκροί δίχως να κλείσουν οι ναοί.Κανείς τότε δεν διερωτήθηκε παρ' όλα αυτά τι την ήθελαν ή τι την χρειάζονταν την Εκκλησία. .

Χαράλαμπος Κ.Καλόθετος είπε...

"Εάν πεθάνει ο άνθρωπος, την θέλουμε την Εκκλησία? Την χρειαζόμαστε?" φοβερή ερώτηση..!! Φοβερό ψευδο δίλημμα..!! Αλλά έχει κι αντίλογο κατά την ταπεινή μου γνώμη.. Κι αν πεθάνει ο άνθρωπος πνευματικά.. Πριν τον σωματικό θάνατο? Εκεί ποιος είναι ο ρόλος της εκκλησίας.. Τον βοήθησε? Τον γιάτρεψε.. Τον ενδυνάμωσε? Ή τον άφησε να χαθεί και να πεθάνει..? Ο καλός Θεός να βάλει το χέρι του, γιατί ακούμε πλέον τρελά πράγματα.. Ανυπόστατα και αθεολόγητα..! Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον ημάς.. Και όλο το έθνος μας!!

Ορθόδοξη Ενημέρωση είπε...

Πριν εις τέλος απολυμμαι σώσον με!

pm είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
pm είπε...

"Εάν πεθάνει ο άνθρωπος και δεν υπάρχει ο άνθρωπος" λέει, και εννοεί αν χάσει την ανθρωπιά του ο άνθρωπος, τότε παύει να υφίσταται και εκκλησιαστικά. Σε συνέχεια αυτού που είπε νωρίτερα για τον Θεό και τον πλησίον.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com