12 Μαΐ 2020

Ο Μπιλ Γκέιτς…χρυσώνει Μέσα Ενημέρωσης

Bill Gates donates $1million to US gun control campaign | The ...
Ο Μπιλ Γκέιτς…χρυσώνει Μέσα Ενημέρωσης
Tι να αναγκάζει άραγε έναν «φιλάνθρωπο» δισεκατομμυριούχο να …χρυσώνει μέσα ενημέρωσης ευρείας κυκλοφορίας; Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Ίδρυμα Μπιλ & Μιράντα Γκέιτς κατά το 2019 χρηματοδότησε τα εξής μέσα ενημέρωσης:

- Der Spiegel : 2.537.294 $
- Die Zeit : 297.124 $
- Le Monde : 2.126.790 $
- The Atlantic : 500.222 $
- The Bureau of Investigative Journalism : 1.068.169 $
- The Guardian : 175.000 $
- The Project Syndicate (tribunes libres) : 1.619.861 $.
Ειδικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde έχει ετήσια επιχορήγηση, θα λέγαμε, από το Ίδρυμα Μπιλ & Μιράντα Γκέιτς. Συγκεκριμένα, δέχτηκε
299.109 $ το 2014,
438.083 $ το 2015,
516.601 $ το 2016 και
680.675 $ το 2017.
Συνολικά, στη διάρκεια μιας εξαετίας (2014-2019) η γαλλική εφημερίδα πήρε περισσότερα από 4 εκ. δολάρια!
Για τους ειδήμονες του κόσμου της ενημέρωσης πρόκειται για μέσα παγκόσμιας επιρροής καθώς οι απόψεις τους (αρθρογραφία σχόλια, απόψεις) αναπαράγονται από άλλα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.
Με την τρέχουσα κρίση στην υγεία, βλέπουμε ότι τα εμβόλια κατέχουν κεντρική θέση στη στρατηγική του Γκέιτς. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι επενδύει όλο τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος, 44 δις δολάρια (!), στην αναζήτηση ενός εμβολίου κατά του covid-19. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, Μαρκ Σύζμαν δήλωσε: «Η κανονική κλίμακα ενός εμβολίου είναι εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις. Αυτή τη φορά, θα πρέπει να εμβολιαστούν 7 δισεκ. άνθρωποι." Ο εμβολιασμός 7 δισεκ. ανθρώπων είναι άνευ προηγουμένου. Και σίγουρα δεν θα είναι μια εφημερίδα επιδοτούμενη από αυτό το ίδιο "ίδρυμα" που θα τολμήσει να θέσει ακανθώδη ερωτήματα σχετικά με αυτήν την επικίνδυνη επιχείρηση υγιεινής. Γιατί, το Ιδρυμα χρησιμοποιώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέσω των πλούσιων «δωρεών» του – μετά την απομάκρυνση των ΗΠΑ, με 500 εκ. δολάρια, ο κ. Γκέιτς, με 50 εκ. δολάρια είναι ο πρώτος χορηγός του ΠΟΥ- έχει πραγματοποιήσει προγράμματα εμβολιασμού σε Ασία και Αφρική, πολλά από τα οποία είχαν δυσμενείς επιπτώσεις (θάνατο, στείρωση, κ.ά.). Εξ αιτίας αυτών μάλιστα άνθρωποι του Ιδρύματος, ως υπεύθυνοι των προγραμμάτων, αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες.
Επαναλαμβάνοντας ότι το εμβόλιο είναι η λύση στο τέλος της κρίσης, ο ΠΟΥ φαίνεται αρκετές εβδομάδες τώρα να αντιγράφει τη στρατηγική του Μπιλ Γκέιτς για την υγεία, η οποία συνίσταται στην πλήρη ανοσία, μέσω του εμβολίου. Επομένως, μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αποτελεί επαρκή λόγο για τον οποίο το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδοτεί ισχυρά μέσα μαζικής ενημέρωσης για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σε αυτό το τόσο φιλόδοξο όσο είναι επικίνδυνο για την υγεία και για θεμελιώδεις ελευθερίες έργο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια εύλογη απορία. Κόπτεται ο Βασίλειος να εμβολιάσει επτά δις ανθρώπους με το θαυματουργό του εμβόλιο. Το έχει προεξοφλήσει ότι θα είναι θαυματουργό! Μήπως ήδη το έχει έτοιμο, γνωρίζει τις πτυχές της πανδημίας και με κατάλληλες ενέργειες το προωθεί; Λέω μήπως..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com