6 Μαΐ 2020

Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας: Κατηγορούν τον Καποδίστρια για δικτατορία!

Επιτροπή Ελλαδα 2021 Γιάννα Αγγελοπουλου
Αθλιότητα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» της Γιάννας: Κατηγορούν τον Καποδίστρια για δικτατορία!
Συνεχίζονται οι αθλιότητες από την επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία, αντί να ενώνει τους Έλληνες, εν όψει της σημαντικής επετείου, επέλεξε να κατηγοριοποιήσει τον Ιωάννη Καποδίστρια ως «δικτάτορα», στο πλαίσιο μιας ιδεολογικοποιημένης ερμηνείας της Ιστορίας που κάνουν συγκεκριμένοι κύκλοι.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή «Ελλάδα 2021», αγνοώντας τον, υποτίθεται, εθνικό χαρακτήρα της, επέλεξε να παραθέσει στο Twitter μέρος άρθρου του μέλους της επιτροπής και προέδρου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών, καθηγητή Αριστείδη Χατζή, με το οποίο μας πληροφόρησε ότι ο πρώτος εθνικός κυβερνήτης θεώρησε «ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι» το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το ανέστειλε και κήρυξε ουσιαστικά δικτατορία!


(1/4) «Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν "ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού". Ο Καποδίστριας φτάνει τον Ιανουάριο του 1828 στην Αίγινα ενώ έχει αποδεχτεί ήδη από τον Αύγουστο του 1827 τη θέση του Κυβερνήτη.


Προβολή εικόνας στο Twitter
(2/4) Καθώς λοιπόν θεωρεί ιδιαίτερα επικίνδυνο ξυράφι το Σύνταγμα της Τροιζήνας, το αναστέλλει & κηρύσσει ουσιαστικά δικτατορία. Αυτό είναι το τέλος της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας. Όμως οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω.


Πλέκει, ταυτόχρονα, το εγκώμιο των αντιπάλων του Καποδίστρια, καθώς, όπως περιγράφεται στο άρθρο, «οι δημοκρατικοί και φιλελεύθεροι Έλληνες δεν το έβαλαν κάτω. Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια ούτε οι Βαυαροί ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς».


(3/4) Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς.
(4/4) Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία των ανδρών & το 1864 μία από τις πρώτες φιλελεύθερες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης». Απόσπασμα από άρθρο του @AristidesHatzis στο @Andro_gr.


Μήπως θα έπρεπε η Επιτροπή, αντί να κάνει πολιτικές δηλώσεις -που σίγουρα αντηχούν στο σήμερα και θέλουν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες-, να επικεντρωθεί στο να ετοιμάσει σοβαρούς και αντάξιους για την επέτειο εορτασμούς, στους οποίους θα συμπεριλαμβάνεται η ανάδειξη των ταυτοτικών στοιχείων του Ελληνισμού, όπως η Ορθοδοξία, η οποία δείχνει να έχει μείνει εντελώς εκτός κάδρου;
Αυτοί, δε, που επέλεξαν την κυρία Αγγελοπούλου για επικεφαλής και τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς η χώρα κινδυνεύει να διχαστεί και να εκτεθεί.
newsbreak,6-05-2020 
Δείτε μερικά σχετικά άρθρα:

4 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Πώς γίνεται τέτοιους "δικτάτορες" σαν τον ΙΩΆΝΝΗ ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ, να μην τους δολοφονεί ο λαός, αλλά κάποιοι που δυστυχώς αλωνίζουν σήμερα την Ελλάδα και την ξεπουλάνε λες και είναι τσιφλίκι τους!!! Επίσης πώς γίνεται στην Ελβετία να είναι Επίτιμος Πολίτης δύο μεγάλων Καντονιών, αυτών της Γενεύης και του Βω (Vaud), να έχουν δώσει το όνομά του σε κεντρική Οδό και να τον τιμούν ως ευεργέτη τους και Ήρωα!!! Ο λαός λέει: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!

Κ.

ROMIOS XO είπε...

Τι να πουν φιλε μου οι φιλελευθεροι , λιμπεραλ, διεθνιστές, αριστεροδεξιοι αυτοπροσδιοριζομενοι ως "δημοκρατες" "δημοκρατικο τοξο" και αλλα φαιδρα ;
Εδω και οι Χιτλερ , Σταλιν αυρτοπροσδιοριζονταν ως δημοκρατες ...

Το να πουν ; Να πουν οτι ειναι η συνεχεια της πολιτικης κατάστασης που ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΑΙΩΝΕΣ ταλαιπωρει τον Ελληνισμο και ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ;

Τι να πουν; Να πουν οτι ειναι η συνεχεια της πολιτικης κατάστασης που με τη δολοφονια του Καποδίστρια καπελωσε την επανασταση και μετέτρεψε την Ελλαδα σε εσαεί προτεκτοράτο ;

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω και με το άρθρο και με την παγίδα του σχολιασμού των πραττομένων και λεγομένων της εν λόγω επιτροπής. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΘΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; Έλεος, πιά!!! Δηλαδή, πόσο αφελείς ίσως και ανόητοι πρέπει να αποδειχθούμε παρακαλώντας και ικετεύοντας αυτο το γύναιο να κάνει τι; Να συνετισθεί; Να πιστέψει αυτά που δεν πιστεύει; Ας σοβαρευτούμε λίγο μήπως μας πάρουν στά σοβαρά! ΑΠΑΙΤΗΣΗ είναι να ακυρωθεί ολόκληρη αυτή η Επιτροπή αποδόμησης των ιερων και οσίων μας! Κι αν αυτο δεν γίνει, όπερ πιθανότερο, για μας πρέπει να θεωρείται άκυρη και ανύπαρκτη και να αποκαλείται ως δήθεν επιτροπή ή ως επιτροπή αποδόμησης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com