29 Απρ 2020

Απαράδεκτες αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου στα social media περί «διαφορετικών προτιμήσεων»

Γιάννα Αγγελοπούλου
Η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει εορτασμό του ’21 με μουσουλμάνους!
Σάλος από τις απαράδεκτες αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου στα social media περί «διαφορετικών προτιμήσεων»
Οι απαράδεκτες αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου περί «διαφορετικών προτιμήσεων» αποτελούν βαρύτατη προσβολή για τους ήρωες του 1821, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και για τον ελληνισμό συνολικά. Η επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» όχι μόνο δεν τιμά τον ρόλο που έχει αναλάβει, αλλά σαμποτάρει διαρκώς τη διακοσιοστή επέτειο από την Εθνική Παλιγγενεσία, μετατρέποντάς τη σε βήμα προσωπικής προβολής.

Με τους Ελληνες και τις Ελληνίδες να βιώνουν μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, παλεύοντας εδώ και δύο μήνες όχι μόνο με την πανδημία, αλλά και με τις οικονομικές επιπτώσεις της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά στα κοινωνικά δίκτυα, παίζοντας έναν ρόλο ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ την επιτροπή «Ελλάδα 2021», προχωρώντας σε ανάρμοστες αναρτήσεις, μη διστάζοντας ακόμη και να αντιπαρατεθεί με άλλους χρήστες.
Τελευταίο χτύπημα, οι χθεσινές εκτός τόπου και χρόνου αναρτήσεις της στο twitter, όπου έγραψε μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας έλεγε: “Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον θεό πιστεύει ο καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι”».
Αυτό είναι το προκλητικό σχόλιο που προκάλεσε σάλο, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η επικεφαλής της επιτροπής δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα αποτελέσει βήμα για να αναδειχθεί ο συμβολισμός της διακοσιοστής επετείου από την Επανάσταση, καθώς και η λαμπρή πορεία που ακολούθησε το ελληνικό κράτος από τότε έως σήμερα. Τουναντίον, επιθυμεί να πουλήσει «προοδευτικά» φούμαρα, με μύχιο στόχο την προσωπική της ανάδειξη. Συνεχίζοντας, μάλιστα, την πρόκληση και ξεχνώντας ότι ο ρόλος της είναι να εκπροσωπεί την Ελλάδα και την Ιστορία της, ανέβασε άλλο ένα ανερμάτιστο tweet, το οποίο περιλάμβανε εξίσου ατυχέστατες συγκρίσεις.
Αντιδράσεις
«Οι άνθρωποι έχουν προτιμήσεις και οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτές. Σε άλλον π.χ. αρέσει ο Μπραμς και σε άλλον ο Τσιτσάνης. Άλλος είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή φιλελεύθερος και άλλος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Άλλος είναι Πανιώνιος και άλλος Δόξα Δράμας» έγραψε η Γιάννα Αγγελοπούλου επί λέξει, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.
Πάντως, στις αναφορές της απάντησε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κώνσταντίνος Μπογδάνος, υπενθυμίζοντάς της -μεταξύ άλλων- ότι «το Σύνταγμά μας ξεκινά: “Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος”».
dimokratianews,28|04|2020
………………………………………………..
Διακωμωδεί η Αγγελοπούλου την Ορθοδοξία :Τι χριστιανός,τι μουσουλμάνος,τι Πανιώνιος και Δόξα Δράμας -Επιτέλους Διώξτε την!
Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ,η ατυχέστατη επιλογή, της επικεφαλής στην επιτροπή»Ελλάδα 2021″, Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κυρία των δαπανηρών αγώνων Αθήνα 2004, που τα σκάνδαλα και την σπατάλη ακόμη πληρώνει ο ελληνικός λαός, με νοοτροπία Σαιντ Μόριτζ  οδηγεί την  χώρα στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία , σε μονοπάτια εθνικά ταπεινωτικά και ανιστόρητα.
Η γκλάμουρ κυρία των ευρωπαϊκών σαλονιών που καμιά σχέση δεν έχει με την μέση Ελληνίδα αλλά και με αυτό που πρεσβεύει διαχρονικά ο ελληνισμός, σε ένα ακόμη παραλήρημα της εξισώνει το μεγαλείο της ελληνικής διαχρονικότητας με έναν ασυνάρτητο εθνομηδενισμό, μιας αρρωστημένης ελίτ.
Εξισώνει την επίσημη θρησκεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επανάσταση του 1821  και έγινε απέναντι στους Οθωμανούς , θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ουδεμία διαφορά αν είσαι χριστιανός ή μουσουλμάνος. Το διακωμωδεί μάλιστα χρησιμοποιώντας και ποδοσφαιρικούς όρους. Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, Πανιώνιος ή Δόξα Δράμας.
Κύριε Πρωθυπουργέ η αναγνώριση του λάθους είναι μια γενναία απόφαση για κάθε πολιτικό. Η απόλυση της Γιάννας Αγγελοπούλου είναι εθνικά επιβεβλημένη, περνάει το λάθος μήνυμα στην κοινωνία και δημιουργεί κλίμα διχασμού και αντίθεσης.
Διώξτε την τώρα , αύριο θα είναι αργά για όλους μας. Ας πάει στο πολυτελές σαλέ της Ελβετίας, να παραστήσει την κυρία των πλουσίων, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες  για την μεγάλη στιγμή του εορτασμού της Επανάστασης του 1821 και της ανασύστασης του ελεύθερου Ελληνικού κράτους θέλουμε μια ΚΥΡΙΑ με Ελληνική ψυχή που σέβεται τις Παραδόσεις και τα προτάγματα των αγώνων των Ηρώων που έχυσαν το αίμα τους για να απελευθερωθούμε από τον Οθωμανικό ζυγό.
Οι αναρτήσεις που ακολουθούν δεν αντιπροσωπεύουν κανένα Έλληνα και καμιά Ελληνίδα. Δεν έχουμε κανένα κοινό όραμα με τη συγκεκριμένη καρικατούρα του διεθνούς τζέτ σετ.
Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι».




Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής, στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας, έλεγε: «δεν με ενδιαφέρει σε ποιο Θεό πιστεύει ο Καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι».
Οι άνθρωποι έχουν προτιμήσεις και οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτές. Σε άλλον, π.χ. αρέσει ο Μπραμς & σε άλλον ο Τσιτσάνης. Άλλος είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή φιλελεύθερος & άλλος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Άλλος είναι Πανιώνιος & άλλος Δόξα Δράμας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ !

Γιώργος είπε...

Ας πάει να πει τα ίδια σε μια κομμουνιστική γιορτή για την επανάσταση του 1917.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com