13 Απρ 2020

Η «παράνομη» Θεία Κοινωνία και ο διωγμός των ιερέων!

Η «παράνομη» Θεία Κοινωνία και ο διωγμός των ιερέων!
Η «παράνομη» Θεία Κοινωνία και ο διωγμός των ιερέων!
Ελευθέριος Ανδρώνης
Θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελική παρέμβαση(!), για έναν ιερέα, ο οποίος… τόλμησε να πράξει αυτό, για το οποίο είναι ταγμένος και μετέδωσε Σώμα και Αίμα Χριστού, σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη!
Ο αναίσχυντος διωγμός και η στοχοποίηση της Θείας Μετάληψης, είναι πλέον πιο ξεκάθαρη από ποτέ!

Το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Κουκάκι (αλλά και στην Κέρκυρα), αποδεικνύει περίτρανα, πως η απολυταρχική και αντιχριστιανική κατρακύλα της κυβέρνησης και των καθοδηγούμενων μέσων μαζικής εξαπάτησης συνεχίζεται αδιάκοπα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο εν λόγω ιερέας εθεάθη να κοινωνεί πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.
Υποστηρίξαμε από την αρχή αυτής της κρίσης, πως κάτι τέτοιες εποχές σαν και αυτήν που ζούμε, είναι εξαιρετικά κατάλληλες ώστε να πέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα, όλες οι μάσκες και να φανεί ποιος είναι ποιος.
Πέφτει η μάσκα της κυβέρνησης
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα για το εν λόγω περιστατικό και δήλωσε πως: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία».
Δηλαδή τι μας λέει εδώ ο κύριος Χαρδαλιάς; Πως η Θεία Μετάληψη θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία! Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με μία δήλωση ενός πολιτικού της κυβέρνησης, η οποία oύτε λίγο ούτε πολύ, αποτελεί δημόσια παραδοχή πως θεωρεί ότι η Θεία Κοινωνία είναι πιθανός φορέας μετάδοσης του ιού!
Ένα θέμα, που για ψηφοθηρικούς προφανώς λόγους, η κυβέρνηση το άφηνε «γκρίζο» και ασχολίαστο, χωρίς ξεκάθαρες τοποθετήσεις, τώρα έγινε πλέον ξεκάθαρο.
Η Θεία Μετάληψη διώκεται από τη συντριπτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, διότι πολύ απλά, δεν πιστεύουν σε αυτό που είναι και σε αυτό που πρεσβεύει.
Άραγε, δεν υπήρχε διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, όταν ο κύριος Χαρδαλιάς μαζί με τον κύριο Τσιόδρα επισκέφθηκαν τους Ρομά στη Λάρισα; Δεν υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης του ιού, όταν τους είδαμε σε πλάνα, να μιλούν συνωστισμένοι μέσα σε ένα πλήθος από δεκάδες ανθρώπους, με μηδαμινά μέτρα προστασίας;
Ο ιερέας που κοινωνεί έναν έναν, λίγους πιστούς σας πείραξε; Αυτός θα φέρει την καταστροφή στη χώρα;
Είναι δυνατόν να βλέπουμε σε βίντεο και να διαβάζουμε σε ρεπορτάζ, πως μια σχεδόν ολόκληρη διμοιρία αστυνομικών με δίκυκλα, έκανε περιπολίες γύρω από τον Ιερό Ναό;
Περιπολίες για ποιον ακριβώς λόγο; Για να συλλάβουν τον «τρομοκράτη» ιερέα; Ή τους «εγκληματίες» χριστιανούς;
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησε τον ιερέα και μέσα στον ναό (!). Ζούμε σε μέρες που οι ορθόδοξοι ναοί αντιμετωπίζονται σαν να είναι γιάφκες!
Διαπιστώνοντας όλα αυτά τα απίστευτα φαινόμενα, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να προτείνουμε στον κύριο Χαρδαλιά, μετά το πέρας της κρίσης να αναλάβει να στήσει στο Κουκάκι και ένα άγαλμα του Διοκλητιανού…
Πέφτει η μάσκα των μέσων ενημέρωσης
Το εν λόγω περιστατικό, μεταφέρθηκε από κανάλια και sites με εξοργιστικούς τίτλους και βλακωδέστατους χαρακτηρισμούς:
«Αδιόρθωτοι ιερείς, κοινωνούσαν πιστούς…»
«Παράνομη (!) Θεία Μετάληψη στο Κουκάκι…»
«Καταγγελία για παράνομη (!) Θεία Κοινωνία… »
«Ντροπή. Ιερείς έδιναν Θεία Κοινωνία…»
Η υποκρισία και το αντιχριστιανικό μένος, σε όλο τους το μεγαλείο! Αν αυτό δεν είναι ολοφάνερος διωγμός θρησκευτικών πεποιθήσεων και προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, τότε τι είναι; Αν αυτό δεν είναι καταστρατήγηση της θρησκευτικής ελευθερίας, τότε τι είναι;
Τα μεγάφωνα των εκκλησιών θα σιγούν όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης θα μένουν ανεξέλεγκτα για να αδειάζουν τον οχετό τους και να τολμούν να χρησιμοποιούν στους πηχυαίους τίτλους τους, χαρακτηρισμούς όπως: «παράνομη», δίπλα στην έννοια του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. Επικοινωνιακές πρακτικές που μας παραπέμπουν απευθείας, σε φασιστικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Πέφτει η μάσκα της κοινωνίας
Είναι ευρέως γνωστό, ότι στα απολυταρχικά καθεστώτα που δημιουργούνται είτε βάση σχεδίου και επιλογής, είτε από έκτακτη ανάγκη, ένα κοινωνικό φαινόμενο που πάντοτε ευδοκιμεί, είναι ο χαφιεδισμός. Έτσι και η εποχή του κορονοϊού, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.
Εν μέσω τέτοιων «καθεστώτων», δεν βρίσκεται μόνο η Ελλάδα «στον γύψο».
Δεν βρίσκεται μόνο η Ορθοδοξία στον γύψο.
Δεν βρίσκονται μόνο η Δημοκρατία, οι ατομικές ελευθερίες και η οικονομία στον γύψο.
Στον γύψο βρίσκεται ακόμα και η ανθρωπιά.
Ο Ιερέας αποφάσισε με αγαθά κίνητρα, να κοινωνήσει μερικούς πιστούς και όταν το αντιλήφθηκαν αυτό μερικοί «καλοί και υπεύθυνοι» πολίτες, που προφανώς έχουν περιορίσει την ανθρωπιά τους «σε καραντίνα», αποφάσισαν να τον φωτογραφίσουν για να τον παραδώσουν ως βορά σε δημοσιογράφους και αστυνομία.
O Kim Philby, ένας Άγγλος διπλωμάτης είχε πει πως: «για να προδώσεις, πρέπει κάπου να ανήκεις» και είχε απόλυτο δίκιο.
Αν κάποιος είναι εμπαθής άθεος, ορκισμένος αντιχριστιανός ή απλά έχει κάνει θεό την καλοπέρασή του και τον ενοχλεί το ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν λατρεύουν μόνο την ύλη, αλλά προτιμούν να δοξάζουν τον Δημιουργό της, τότε αυτή η εποχή του δίνει και θα του δώσει ακόμα, πολλές «χρυσές» ευκαιρίες για να ξεδιπλώσει τα μισανθρωπικά συμπλέγματα του.
Η Εκκλησία συνεχίζει να σιωπά
H Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ανακοίνωσε πως θα «ερευνήσει το περιστατικό και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες».
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τι ενέργειες θα κάνει ή θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει, για το ότι η Θεία Κοινωνία χαρακτηρίζεται και επίσημα πλέον ως «παράνομη πράξη»; Θα υπάρξει καμία αντίδραση, καμία ανακοίνωση γι αυτό ή θεωρεί πως είναι σημαντικότερος κίνδυνος, ένας ιερέας που μεταλαμβάνει πιστούς στο Κουκάκι;
Εμείς θα πούμε πως αντί να τιμωρήσει η ηγεσία της Εκκλησίας αυτόν τον ιερέα (και κάθε ανάλογη περίπτωση ιερέα), θα πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να τον προστατέψουν και μάλιστα θα πρέπει να τον επαινέσουν, γιατί πολύ απλά τόλμησε να κάνει αυτό που του ορίζει το ιερό λειτούργημα του. Να μεταδώσει Σώμα και Αίμα Χριστού.
Δεν δίδαξε καμία αίρεση, δεν θησαύρισε, ούτε ήταν σκανδαλοποιός. Ζωή μοίρασε.
Ανάσταση και ζωή.
Μην επιτρέψετε να «σταυρωθούν» οι κομιστές της.
sportime.gr,13/04/2020

2 σχόλια:

Efstathios Efstathios είπε...

Αν γνώριζαν οι πραγματικοί Ήρωες (σήμερα έχουμε τόσους πολλούς ήρωες, που αναρωτιέμαι αν γνωρίζω πλέον ελληνικά) του '21 τι θα επακολουθούσε στο Νεοϊδρυθέν Ελληνικό Κράτος θα κάθονταν στα αβγά τους, ώστε να απολαμβάνουμε τα δικαιώματά της Πίστεώς μας. Διότι η Τούρκοι σέβονταν την Πίστη μας!!! Σήμερα καταδικάζουν το Σώμα και το Τίμιο Αίμα Του Χριστού ποιοί? Μένω εδώ!!!

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com