7 Μαρ 2020

Κορωνοϊός – Ελένη Γιαμαρέλλου, Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας: Θα κοινωνήσω γιατί πιστεύω στον Θεό και δεν κολλάω

Αποτέλεσμα εικόνας για Κορωνοϊός - Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας: Θα κοινωνήσω γιατί πιστεύω στον Θεό και δεν κολλάω
Αν πιστεύω ότι η θεία κοινωνία μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο», δήλωσε η Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου
«Ανήκω σε αυτούς που θα πήγαιναν στην εκκλησία αλλά θα πρότεινα σε άτομα άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, μέχρι να εξελιχθεί η ιστορία με τον κορωνοϊό και να μην γίνει διασπορά κρουσμάτων, να παρακολουθούν τη θεία λειτουργία από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε σε συνέντευξή της στον real fm, η Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.
«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου.
Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου και το πιστεύω για όλους».
Δείτε βίντεο: Κορωνοϊός – Ομότιμη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας: Θα κοινωνήσω γιατί πιστεύω στον Θεό και δεν κολλάω

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη γυναίκα! Ακούμε τους ιερείς, και πιστεύουμε, όταν όμως το κάνει και μια επιστήμονας, αυτό είναι ομολογία πίστεως, το δώρο του Θεού, το τάλαντό της το διπλασιάζει..

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Κάνατε Ομολογία Πίστεως!

Βασίλης Κερμενιώτης

eastwest είπε...

Άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά ιερέα να λέει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την Θεία Κοινωνία εφόσον πιστεύουμε.
Τι είναι αυτά; Ποιος τα κυκλοφορεί; Η Διοικούσα Εκκλησία;
Μήπως οι ίδιοι δεν πολυπιστεύουν, φοβούνται μετάδοση του ιού και για να προλάβουν αντιδράσεις λένε: «Κοιτάξτε, αυτοί που κολλήσανε δεν πιστεύανε».
Όχι και χίλιες φορές όχι!
Κανείς δεν κολλάει από το Άγιο Ποτήριο. Είτε πιστεύει είτε δεν πιστεύει. Οποιαδήποτε δήλωση που περιλαμβάνει το «ναι μεν αλλά» είναι απιστία χείριστου βαθμού!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ!!!

Kostas είπε...

Είστε αξία συγχαρητηρίων κυρία μου ειλικρινά έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

Ό,τι δεν τόλμησαν να πουν κάποιοι ιερωμένοι εντός και εκτός Ελλάδος, τα είπε με πολλή παρρησία αυτή η γυναίκα! Δόξα τω Θεώ!

Ανώνυμος είπε...

Η ψευτοπροοδευτικη θολοκουλτούρα έχει αυτές τις μέρες "βγάλει τα λυσσακα" της, κατά το δη λεγόμενο, σε σχέση με τη λαμπρή δήλωση της κας Γιαμαρελου αλλά και ιεραρχών που τονίζουν την αλήθεια αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία.
Οσο και να αφρίζουν από λύσσα, η αλήθεια αυτή θα τονίζεται. Και ο λαός του Θεού, θα προσέρχεται στο Ποτηριο της Ζωής με πίστη και πόθο, αρυομενος
ανεκτίμητη πνευματική και σωματική ωφέλεια.
Λ. Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com