9 Φεβ 2020

Απαράδεκτο: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων χωρίς το Σταυρό στη σημαία

Απαράδεκτο: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την επανάσταση των Ελλήνων χωρίς το Σταυρό στη σημαία
Οι Έλληνες θα γιορτάσουν, τα 200 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό, χωρίς τον Σταυρό στη σημαία;
Παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ το επίσημο σήμα που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις για την επανάσταση του Έθνους μας και όλοι είδαμε μια λωρίδα στις οθόνες μας που το μόνο που δεν θυμίζει είναι την Επανάσταση του 1821.

Από το σήμα απουσιάζουν τα δύο βασικά σύμβολα της Εθνεγερσίας: Ο Σταυρός και τα όπλα των αγωνιστών του 1821, η σπάθα και το τουφέκι.
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ανέφερε πως σκοπός των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων που σχεδιάζονται είναι η «ανάδειξη της Ελλάδας ως ένα σύγχρονο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος» αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις λέξεις «Έθνος», «Τουρκοκρατία», «οθωμανικός ζυγός», κλπ αφήνοντας πίσω όλα όσα θυμίζουν τις θυσίες των Ελλήνων, τους μπροστάρηδες της Επανάστασης αλλά και ότι για κάθε επιχείρηση για την απελευθέρωση μπροστά πήγαινε η Σημαία με το Σταυρό.
Έχει κάθε δικαίωμα ο ελληνικός λαός να αναρωτηθεί γιατί βγήκε ο Σταυρός από το επίσημο σήμα;
Τι σχέση έχει αυτή η καμπάνια με την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού;
Ποιες είναι οι σκοπιμότητες αυτού του σήματος και τελικά πολλές αμφιβολίες θα μπορούν πια να γεννηθούν και για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που ετοιμάζονται για τους εορτασμούς.
Το συγκεκριμένο σήμα που προβλήθηκε στα ΜΜΕ, ξεκινά με διάφορα χρώματα, ακόμα και το κόκκινο, βάφοντας κόκκινη την κορδέλα.
Το σήμα, είναι «χορηγία της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ)», «επιχειρεί να αποτυπώσει την πολυκύμαντη διαδρομή του ελληνικού κράτους, με τις επιτυχίες και τις δύσκολες στιγμές που την σημάδεψαν, αλλά και να αναδείξει την ανάγκη της «φυγής προς τα εμπρός», με τους δρόμους που ανοίγονται στο μέλλον.».
Το μόνο ευχάριστο μπορεί να πει κανείς ότι είναι οι αντιδράσεις των Ελλήνων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης που εξέφρασαν την αντίδραση την δυσαρέσκεια που ελπίζουμε να προβληματίσουν τους αρμόδιους, την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που όλοι γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητος είναι με αυτά τα θέματα .
Δείτε την παρουσίαση του σήματος που ξεσήκωσε τους Έλληνες:


Δείτε τί ανέβασε στον λογαριασμό της η κα Αγγελοπούλου:

Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα. Και αυτό είναι το σήμα μας. Το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας. Ας το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας.

594 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι Έλληνες στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν αντιδράσει έντονα και προτείνουν αυτή την εικόνα για το σήμα και όχι την διαφήμιση χωρίς το Σταυρό:
Εν κατακλείδι, τα σχόλια στο twitter ειδικά, είναι πάρα πολλά και φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό το σήμα θα ξεσηκώσει τον κόσμο που δεν δέχεται να αγνοούν το σύμβολο της πίστης μας.
Δείτε  σχετικά και

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί σήμα είναι δαύτο;;;

Χρήστος Μπ. είπε...

Περισσότερο παραπέμπει σε διαφήμιση για ζυμαρικά...

Διονύσιος είπε...

Θέλουμε να κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία μας καί με τον σταυρό μας, πάνω στο κοντάρι μας.

Ανώνυμος είπε...

Αν δείτε και το βίντεο, είναι τρία φίδια που κινούνται ταυτόχρονα κι έφαγαν πίστη, πατρίδα, οικογένεια, υπηρέτες του 1 που είναι ο «άλλος» που τον περιμένουν, και οι πέντε μαύρες λωρίδες (έκαναν το άσπρο μαύρο) με γαλάζιο φόντο είναι η ελληνική σημαία χωρίς σταυρό, όπως θέλουν να είναι οι αντίθεοι...

Καλό τριώδιο, καλή μετάνοια, καλόν αγώνα!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com