9 Φεβ 2020

κα Αγγελοπούλου, αν βγάλετε τον Χριστό έξω από την επανάσταση του 1821, δεν μένει τίποτα!

"δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν"
Είναι γνωστή η φιλική σχέση της κας Γιάννας Αγγελοπούλου με τους Κλίντον, όπως και η σχέση των Κλίντον με την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ. Ακόμη είναι γνωστά τα φιλικά αισθήματα, καθώς και η υποστήριξη που παρείχε η κα Αγγελοπούλου στον ακροαριστερό κομμουνιστή άθεο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κο Τσίπρα. Η λαϊκή σοφία διαθέτει μία πολύ όμορφη παροιμία : «Δείξε μου τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι» ή επί το αρχαιοελληνικότερον «όμοιος ομοίω αεί πελάζει».

Ο κος Τσίπρας, η κα Χίλαρυ Κλίντον, ο κος Μπίλ Κλίντον γνωρίζουμε ότι εκπροσωπούν την Αριστερά και μάλιστα στην χειρότερη μορφή της. Η κα Χίλαρι Κλιντον ήταν και μαθήτρια(καλύτερα πνευματική θυγατέρα) του Saul Alinsky, υμνητή του Εωσφόρου.
Είναι γνωστό ότι Αριστερά, με απλά λόγια, σημαίνει υποστήριξη στην πολυπολιτισμικότητα, στις Αμβλώσεις, στην ηθική των ΛΟΑΤΚΙ, στον εθνομηδενισμό, στην μετανάστευση, στην κατάργηση των συνόρων, στην Παγκοσμιοποίηση και τον Οικουμενισμό. Οι Αριστεροί αποτελούν πολέμιους της ηθικής του Ευαγγελίου και του προσώπου του Ιησού χριστού. Το ζήσαμε εξάλλου, από πρώτο χέρι, στην επάρατο τετραετία του Σύριζα.
Η κα Αγγελοπούλου, σχετικά με την επέτειο του 2021, στην επιστολή της ως Προέδρου της ΕΛΛΑΔΑΣ 2021 αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί. Αναφέρει χωρίς να το κρύβει τα εξής: 
«Επιδίωξή μας είναι, με την ευκαιρία της συμβολικής επετείου των διακοσίων ετών από την Επανάσταση, να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον εαυτό μας, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.»
Σε απλά ελληνικά το παραπάνω σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί η ελληνική Ιστορία τα τελευταία 200 χρόνια μέσα σε ένα πλαίσιο αριστερό – μαρξιστικό. Δηλαδή να αναμένουμε, στην καλύτερη περίπτωση, κάτι σαν αυτό που παρουσίαζε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ πριν μερικά χρόνια για την ελληνική επανάσταση με τον κο Πέτρο Τατσόπουλο.
Ήδη, σαν πρώτο δείγμα γραφής εμφανίζεται το σήμα ΕΛΛΑΔΑ 2021. Δεν θα αναφέρουμε τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, όπως ότι μοιάζει με εμπορικό σήμα πολυεθνικής ή ότι είναι ένα σήμα άοσμο, άχρωμο που θυμίζει κάτι από Formula 1, σήμα μάρκας τσιγάρων ή χαρτικών μπάνιου. 
Το εμφανιζόμενο «ριγωτό δύο» παραπέμπει στις εννέα ρίγες της ελληνικής σημαίας οι οποίες ως γνωστόν συμβολίζουν την κυματιστή θάλασσα, που περιβάλλει τις ακτές της Ελλάδας. Το ότι οι ρίγες είναι 5 αντί για 9 δεν σημαίνει προφανώς ότι συμβολίζει την συρρίκνωση της ελληνικής θαλάσσιας επικράτειας που θα προκύψει αν πάμε με συνυποσχετικό στην Χάγη για να επιλύσουμε τις διαφορές μας με τους Τούρκους, αυτούς που πολεμήσαμε το 1821, γενόμενοι εμείς οι νεοέλληνες, ο περίγελως των Αιώνων. Φυσικά ούτε σημαίνει ότι θα μοιραστούμε τον τόπο μας με τους ξενόφερτους μουσουλμάνους μετανάστες. 
Επίσης την ελληνική σημαία επιστέφει ο χριστιανικός Σταυρός. Πουθενά στο σήμα δεν εμφανίζεται ο Σταυρός. Είμαστε σίγουροι ότι αν επρόκειτο για το σφυροδρέπανο θα ευρίσκετο σε περίοπτη θέση. Προφανώς στην πολιπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύονται κάποιοι, ο Χριστός δεν έχει θέση. Πλανώνται πλάνην οικτράν!
Δεν μπορούσε να υπάρξει η επανάσταση του 1821 χωρίς την Πίστη στον  Σταυρόν του Χριστού.
Αυτή η Πίστη οδήγησε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη να περάσει τον Προύθο και να κηρύξει την επανάσταση εναντίον του Τούρκων στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Στην προκήρυξη του στις 24/02/1821  αναφέρει:
"Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος…
Είναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν την Πατρίδα, να κρημνίσωμεν από τα νέφη την ημισέληνον, δια να υψώσωμεν το σημείον, δι’ ου πάντοτε νικώμεν, λέγω τον Σταυρόν…".(Αλέξανδρος Υψηλάντης)
Ακόμη ο Κολοκοτρώνης σε λόγο του προς τους νέους ανέφερε τα εξής:
"Νέοι, πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ…" (Θ. Κολοκοτρώνης)
Είναι αλήθεια ότι την Ιστορία την γράφουν οι νικητές. Στην Ελλάδα αντίθετα την Ιστορία την γράφουν οι ηττημένοι. Νικητές στην τελευταία πολιτική αναμέτρηση ήταν οι πατριωτικές δυνάμεις της «δεξιάς» Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος ψήφισε "δεξιά" γιατί σιχάθηκε την Αριστερά και αντελήφθη τον προδοτικό της ρόλο. Ουσιαστικά ο ελληνικός λαός έβαλε την ταφόπλακα στην λεγόμενη αριστερή ιδεολογία που τόσο κακό προκάλεσε για δεκαετίες στην Πατρίδα μας. Τώρα με ποιον τρόπο, η ηττημένη Αριστερά ανέλαβε την συμβολική επέτειο των διακοσίων ετών από την Επανάσταση παρουσιάζοντας τη δική της ιδεολογική άποψη, είναι «απορίας άξιον». Πάντως ο ελληνικός λαός, την βούληση του οποίου δεν πρέπει να αγνοούμε, επιζητεί και επιποθεί την Αλήθεια και όχι τα ιδεολογικά ψεύδη της Αριστεράς.
Τι μπορούμε να περιμένουμε από το ΕΛΛΑΔΑ 2021 της κας Αγγελοπούλου;
Ίσως κατά την διάρκειαν των εορτασμών να εμφανιστούν, από περισπούδαστους καθηγητές,  επιστολές που θα ομιλούν για λεσβιακές σχέσεις μεταξύ της Μπουμπουλίνας και της Μαντώ Μαυρογένους ή για ομοφυλοφιλικές σχέσεις μεταξύ ηρώων της επανάστασης, για να μην κακοκαρδίσουμε τους ΛΟΑΤΚΙ. Είτε να χαρακτηρίσουμε τους ήρωες της επανάστασης ως «τρομοκράτες που διατάρασσαν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».
Η κα Αγγελοπούλου σε tweet έγραψε:
«Μπορεί να έχουμε μνήμες χωριστές, ζωές διαφορετικές και όνειρα αλλιώτικα. Όμως, εμείς όλοι είμαστε η Ελλάδα. Και αυτό είναι το σήμα μας. Το σήμα της γιορτής και της ευκαιρίας μας. Ας το βάλουμε όλοι στην καρδιά μας.»
Όχι κα Αγγελοπούλου, η αποσιώπηση της Αλήθειας είναι χειρότερη από το Ψέμα.
Όχι! Αυτό δεν είναι το σήμα μας, ούτε θα το βάλουμε στην καρδιά μας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Είναι ξένο προς την πίστη μας, την παράδοσή μας, τα ιδανικά μας και την ιστορία μας. Αν σκοπεύετε να συνεχίσετε με αυτόν τον τρόπο, ευνουχίζοντας την εθνική μας μνήμη δεν θα βγει τίποτε καλό για τον ελληνικό λαό. Απλώς θα είναι μία φιέστα, ίσως δαπανηρή,  με κακό περιεχόμενο και επικίνδυνη για το φρόνημα του λαού.
Κα Αγγελοπούλου, αν βγάλετε τον Χριστό έξω από την επανάσταση του 1821, δεν μένει τίποτα!

3 σχόλια:

Δημήτρης Ρόδης είπε...

''Δεν υπάρχει πλέον Δεξιά και Αριστερά. Υπάρχουν αυτοί που προωθούν την Παγκοσμιοποίηση, και αυτοί που την μάχονται...''

~ Alain Soral, Γαλλοελβετός δοκιμιογράφος

Διονύσιος είπε...

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά σε κάθε αλλοίωση τού εθνικού συμβόλου μας και στην αλλοίωση τής ορθοδόξου πίστεως μας.

Ανώνυμος είπε...

Η υπόθεση του σχετικού εορτασμού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να ανατεθη στην κα Αγγελόπουλου...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com