4 Δεκ 2019

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, στον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΥ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ κ. GEOFFREY PYATT ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΔΩΡΟΘΕΟ Β’

Τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' επεσκέφθη σήμερα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο ευρισκόμενος στην Ερμούπολη για την τελετή μεταβίβασης των Ναυπηγείων του «ΝΕΩΡΙΟΥ» στην «ΟΝΕΧ» Εξοχώτατος Πρέσβυς των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt, με τον οποίο συζήτησε θέματα και προβλήματα της Σύρου και των άλλων νησιών της Μητροπόλεως και τον οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΟΝΕΧ SHIPYARDS» κ. Πάνο Ξενοκώστα, προκειμένου να ευοδοθούν οι προσπάθειές του για την επαναλειτουργία του «ΝΕΩΡΙΟΥ».

Εύσημα Πάιατ προς Μητροπολίτη Σύρου: «Γενναία η στάση σας στο ουκρανικό»
Eύσημα για την στάση του και για την δήλωση που έκανε αμέσως μετά της συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στις 12 Οκτωβρίου, με μοναδικό τότε θέμα τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, τον οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Μητρόπολης στην Ερμούπολη.
Μάλιστα, ο Τζέφρι Πάιατ χαρακτήρισε «γενναία, τολμηρή και αποφασιστική» την στάση του Μητροπολίτη Δωρόθεου. Ο λόγος, για τη δήλωση του Σύρου Δωρόθεου, όταν εξερχόμενος της ΙΣΙ, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, απάντησε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε απειλείται από κανέναν, ούτε εκβιάζεται από κανέναν, ούτε χειραγωγείται από κανέναν, ούτε παίρνει εντολές και οδηγίες από κανέναν».
Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται από χθες στη Σύρο, προκειμένου να παραστεί στη σημερινή τελετή μεταβίβασης των Ναυπηγείων Νεωρίου στην αμερικανική εταιρεία ONEX του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα. Ο μητροπολίτης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρέσβη για τα καλά του λόγια, ενώ παράλληλα του είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάντα ήταν, πάντα είναι και πάντα θα είναι δίπλα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μητέρα Εκκλησία και τροφό όλων μας.
Ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου και του τόνισε τη σπουδαιότητα της δικής του συμβολής για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου, που ξαναδίνει εργασία σε 300 οικογένειες, αλλά και του σημαντικού έργου της Μητρόπολης, συνολικά.
Σε αυτό το σημείο, ο μητροπολίτης Σύρου του είπε ότι η προσφορά του νέου ιδιοκτήτη, κ. Ξενοκώστα, είναι ήδη τεράστια, καθώς μέχρι στιγμής έχει καταβάλει -χωρίς να τα οφείλει- 9 εκατ. ευρώ για τις οφειλόμενες αμοιβές του προσωπικού.

4 σχόλια:

eastwest είπε...

1η παρατήρηση: Δεν βλέπω κάπου την ελληνική σημαία.
2η παρατήρηση: Ο πρέσβης αν και διπλωμάτης συναντάται με ιερωμένο.
3η παρατήρηση: Κάθεται σταυροπόδι.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν οι Ορθόδοξοι Μητροπολίτες της Ελλάδος, με τους ξένους πολιτικούς (όπως είναι, για παράδειγμα, ο Πρέσβης των ΗΠΑ);

Ανώνυμος είπε...

Ο άνθρωπος αγάπησε την ορθοδοξία! Περιέρχεται τους ορθοδόξους ποιμένες, για να κατηχηθεί και να προσέλθει στην αληθινή πίστη! Για ποιον άλλον λόγο να το κάνει; Είναι εξάλλου πρωτοφανές, ένας Αμερικανός πρέσβης να επισκέπτεται τόσους πολλούς δεσποτάδες μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Άρα και προφανής ο λόγος! Καλό λογισμό, λοιπόν. Αναζητά την αλήθεια και κατηχείται!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ήδη 'εξελέγη' ο νέος αρχιεπίσκοπος;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com