16 Αυγ 2019

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η αυθεντία της Βίβλου

Tα πρώτα ευρήματα που επιβεβαιώνουν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Βαβυλώνιους και συγκεκριμένα από τα στρατεύματα του Ναβουχοδονόσωρα Β’, εντόπισαν αρχαιολόγοι στο όρος της Σιών. Τις ανασκαφές έκανε ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και από αυτές προκύπτει έμμεσα η εικόνα της πρώτης ολοκληρωτικής καταστροφής της Ιερουσαλήμ και του Ναού του Σολομώντα από τους Βαβυλώνιους, η οποία περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη:

Καὶ ἐν τῷ μηνὶ τῷ πέμπτῳ ἑβδόμῃ τοῦ μηνὸς (αὐτὸς ἐνιαυτὸς ἐννεακαιδέκατος τῷ Ναβουχοδονόσορ βασιλεῖ Βαβυλῶνος) ἦλθε Ναβουζαρδὰν ὁ ἀρχιμάγειρος ἑστὼς ἐνώπιον βασιλέως Βαβυλῶνος εἰς Ἱερουσαλήμ. καὶ ἐνέπρησε τὸν οἶκον Κυρίου καὶ τὸν οἶκον τοῦ βασιλέως καὶ πάντας τοὺς οἴκους Ἱερουσαλήμ, καὶ πᾶν οἶκον ἐνέπρησεν ὁ ἀρχιμάγειρος. καὶ τὸ τεῖχος Ἱερουσαλὴμ κυκλόθεν κατέσπασεν ἡ δύναμις τῶν Χαλδαίων.
(Δ' Βασ. 25:8-10)
   Φυσικά μη περιμένει κανένας την είδηση αυτή να την παρουσιάσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ της πατρίδος μας που διοικούνται από ανθρώπους όχι μόνο άθεους αλλά και εχθρούς της Αλήθειας. Σίγουρα δεν θα γίνει καμία μνεία της είδησης, σε κανένα από τα ιδιωτικά μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που υποστηρίζουν ενσυνείδητα το Ψέμα και αποκρούουν την Αλήθεια της Βίβλου. Στην κρατική ΕΡΤ ας μην αναφερθούμε καθόλου. Κουβαλάει ακόμη το απύθμενο μίσος των άθεων Συριζαίων εις βάρος του προσώπου του Χριστού. Ελπίζουμε η νέα της διοίκηση  να υπηρετήσει την Αλήθεια και την Δικαιοσύνη. Εμείς ως δάσκαλοι όμως υποχρεούμεθα να υπηρετούμε την Αλήθεια γιατί χωρίς αυτή δεν υπάρχει σχολείο αλλά ένα όργανο προπαγάνδας και Ψεύδους, όπως πολύ καλά βιώσαμε στην τετραετία των εθνομηδενιστών  κομμουνιστών.
   Επανερχόμενοι στην σπουδαία αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη, με τις πνευματικές της προεκτάσεις, οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να εντοπίσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο εντός των παλιών τειχών της πόλης (την περίοδο εκείνη εντός της βρισκόταν και ο δυτικός λόφος που σήμερα είναι γνωστός ως όρος της Σιών) στρώματα στάχτης στο έδαφος, κεφαλές από βέλη συθικής κατασκευής (τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Βαβυλώνιοι), θραύσματα από πήλινα δοχεία και λάμπες, αλλά και ένα κομμάτι από χρυσό κόσμημα.
Παρότι όπως σημειώνουν στις σχετικές τους δημοσιεύσεις το κάθε εύρημα από μόνο του δεν αποτελεί απόδειξη του γεγονότος, της καταστροφής της Ιερουσαλήμ που με βάση την χρονολόγηση των αναφορών της Βίβλου θα μπορούσε να είχε συμβεί το 587-586 π.Χ., ο συνδυασμός τους μαζί με το σημείο που βρέθηκαν, αφηγούνται ακριβώς αυτή την ιστορία. Το κόσμημα επιβεβαιώνει ότι στην περιοχή κατά την εισβολή υπήρχαν πλούτη, τα βέλη, το στρώμα στάχτης και τα θραύσματα επιβεβαιώνουν το εύρος της καταστροφής.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι όλα αυτά μαζί βρέθηκαν στο σημείο που βρέθηκαν, σημαίνει ότι εκεί δεν ήταν ένα σημείο που δόθηκε απλά μια μάχη, αλλά ότι ήταν μια οικιστική περιοχή που δέχθηκε εισβολή, οι κάτοικοι δολοφονήθηκαν, τα σπίτια τους λεηλατήθηκαν και στην συνέχεια παραδόθηκαν στις φλόγες.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της επιτυχίας έρχεται να συμπέσει με την γιορτή του Ιουδαϊσμού Τίσα Μπαβ, κατά την οποία οι Ορθόδοξοι Εβραίοι ακόμα και σήμερα (παρά την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ) νηστεύουν για να πενθήσουν για την καταστροφή του Ναού από τους Βαβυλωνίους. Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη μέρα επίσης θυμούνται και την δεύτερη καταστροφή του Ναού από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ.
Η λεηλασία της Ιερουσαλήμ, ανάγλυφο από την Αψίδα του Τίτου, Ρώμη.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ένας εκ των επικεφαλής των ερευνών στο όρος της Σιών, ο Σιμόν Γκίμπσον: “Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ότι οι ελίτ της Ιερουσαλήμ υπήρξε. Τα ευρήματα αυτά μπορούν να συνδεθούν αποκλειστικά με την ιστορική κατάκτηση της πόλης από τους Βαβυλώνιους γιατί είναι η μοναδική μεγάλης έκτασης καταστροφή που έχουμε στην Ιερουσαλήμ την περίοδο αυτή, την περίοδο δηλαδή του 587- 586 π.Χ.”. Όπως σημείωσε “τα ευρήματα αυτά είναι ακριβώς τα ευρήματα που περιμένει κάποιος να βρει σε ένα κατεστραμμένο σπίτι μετά από μια επιδρομή ή μια μάχη εντός των τειχών”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μένει παρά η επιβεβαίωση της χρονολογίας με τις μεθόδους χρονολόγησης των αρχαιολόγων, για να λάβουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά το τελειωτικό χτύπημα. Θεωρούν ότι η καταστροφή έγινε το 607 και μέ βάση αυτήν την χρονολογία υπολόγισαν ότι η Β Παρουσία του Χριστού έγινε το 1914. Η επιβεβαίωση για μία ακόμα φορά της πραγματικής χρονολογίας ανατρέπει όλες τις διδασκαλίες τους. Ήδη τους έχει κράξει σύμπασα η επιστημονική κοινότητα εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν κατά χιλιάδες την οργάνωση.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com