1 Μαρ 2019

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν αναγνωρίζει την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», ούτε μνημονεύει τον «προκαθήμενό» της Επιφάνιο στα Δίπτυχα.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν αναγνωρίζει την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», ούτε μνημονεύει τον «προκαθήμενό» της Επιφάνιο.
Πρωτοπρεσβύτερος  Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν   
       Πάτρα  1 . 3 . 2019
1. ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον Ι. Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ της ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ   ΚΙΝΣΑΣΑΣ  του  ΚΟΓΚΟ. (ΠΕΜΠΤΗ  21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019)
2. ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ κατά την ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΝΑΓΚΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ. ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΝΑΓΚΑΣ του  ΚΟΓΚΟ. (ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 )
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν αναγνωρίζει την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας», ούτε μνημονεύει τον «προκαθήμενό» της Επιφάνιο στα Δίπτυχα.
Συλλειτουργούν με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, οι Μητροπολίτες Κανάγκας Θεοδόσιος, Κατάγκας Μελέτιος, Κινσάσας Νικηφόρος, και οι Επίσκοποι Αμαθούντος (Κύπρου) Νικόλαος και Βαβυλώνος Θεόδωρος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ.

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Τι γίνεται με τους επισκόπους, τους ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας; Στο ένα θέμα συμφωνούν απολύτως, στο άλλο διαφωνούν απολύτως, παραπέρα συμφωνούν μερικώς και πιο πέρα διαφωνούν μερικώς και ακόμη πιο πέρα ξανασυμφωνούν απολύτως!!! Είναι δυνατόν να μην έχουν σχέση αυτά με τον κατατεμαχισμό, την καταπάτηση και - σε όποιο βαθμό - την προδοσία της Αλήθειας; Αυτά είναι τα "χαριτωμένα" επίχειρα της κολυμπάρειας καλομαγειρεμένης ομοφωνίας! Αλαλούμ! Είναι δυνατόν να μην έχουν διαβάσει οι αμφικλινείς πρωταγωνιστές όλων αυτών των ενεργειών κάτι περί πνευματικών νόμων; Οι άγιοι τα είπαν και τα έγραψαν. Μήπως οδεύουμε σε νέα κατάσταση, που η Ορθοδοξία θα λέγεται Ορθοδοξία, αλλά - αλίμονο! - θα ξεπεράσει, στη διαίρεση και στην σχετικοποίηση και στην αχρίστιανη πολυφωνία, ακόμη και αυτόν τον Προτεσταντισμό; Μη γένοιτο!

Αναστασια είπε...

Και πολύ καλά κανη

Αναστάσιος είπε...

Σεβαστέ μου π. Αναστάσιε προ ημερών σχολίασα άρθρο του κ. Παναγιώτη Τελεβάντου με θέμα: Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2019/02/blog-post_59.html#comment-form
έγραφα σχετικά με το σκεπτικό της Εκκλησίας της Κύπρου:

«Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής». Η απάντηση του Κύπριου αγωνιστή Κυριάκου Μάτση στον Βρετανό κυβερνήτη όταν προσπάθησε να τον εξαγοράσει. Τον εξόντωσαν στο καταφύγιό του με 2 χειροβομβίδες...
Δυστυχώς οι Ρώσσοι πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν χωρατεύουν και με το χρήμα και την προπαγάνδα εξαγοράζουν τα πάντα στο εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας.
Οι σημερινοί Ιεράρχες των κατά τόπους Εκκλησιών είναι γνήσιοι επίγονοι των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας;
Καιρός να μετρηθούν…. Όχι με τις «χορηγίες δεκάδων εκατομμυρίων που προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από την Ρωσία» οι Κύπριοι, και για άλλα επίγεια συμφέροντα οι άλλοι... αλλά με την αλήθεια και την αρχιερατική τους συνείδηση.»
Τα ίδια γράφω και για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας αφού είναι γνωστές οι σχέσεις του Προκαθημένου κ. Θεοδώρου με την Ρωσία.
Σας μεταφέρω εκ του Βιογραφικού του «Επίσης σπούδασε στην Οδησσό της Ρωσίας Ιστορία Τέχνης, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία….
εχρημάτισε κατά τά έτη 1985-1990 Πατριαρχικός Έξαρχος του Θρόνου στη Ρωσία με έδρα την Οδησσό, όπου συνέστησε το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού και το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας…..» αυτά τα ολίγα και οι κατά καιρούς επισκέψεις του στα μέρη που γνωρίζει μαρτυρούν πολλά.

Και κάτι άλλο. Σας αξίωσε ο Θεός να πάτε στην Ιεραποστολική Εκκλησία της Κινσάσας και της Κανάνκγας για την ενθρόνιση του αγαπητού μας Μητροπολίτου κ. Θεοδοσίου και το μόνο που ως τώρα σας έκανε εντύπωση προς προβολή ήταν η μη αναγνώριση της Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Όταν σύντομα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος θα λάβει μέρος σε Θεία Λειτουργία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τι θα κάνει; Την ώρα της μνημονεύσεως δεν θα το ακούσει.
Γιατί τόσος καημός από μέρους σας π. Αναστάσιε.
Με αγάπη και σεβασμό
Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Εσάς γιατί τόσο καημός κ. Τάσο να υποστηρίζετε το οικουμενιστικό πατριαρχείο;
Μπορείτε να μας πείτε;

Ανώνυμος είπε...

Ενώ αν ο π. Αναστάσιος αρθρογραφούσε υπερ του Φαναρίου θα ήταν καλό για τον κ. Τάσο!!...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ στο συντάκτη του άρθρου για την υπέροχη συλλογιστική του.
Έχει υπερβεί κάθε όριο το θράσος των ποικίλων υποστηρικτών του εσβεσμένου Φαναρίου.
Έσχισε χωρίς ίχνος ντροπής την οικουμενική Ορθοδοξία ο πάπας τηςΑνατολής προκαλώντας παγκόσμιο σάλο προκειμένου να εξυπηρετήσει σαφείς γεωπολιτικές σκοπιμότητες.
Και υπάρχουν ορθόδοξοι χριστιανοί που τον υποστηρίζουν επιστρατεύοντας πάσης φύσεως σοφιστείες δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα. Είναι γνωστό το ποιόν του σχισματικού Επιφανίου, η προβληματική χειροτονία του και οι περί ΛΟΑΤ επαίσχυντες θέσεις του...
Συνεχίστε σεβαστέ πάτερ Αναστάσιε να κονιορτοποιείτε τα διάφορα φιλοπατριαρχικά φληναφήματα από όπου και αν προέρχονται και εκπορεύονται.
Λ.Ν.

π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Αγαπητέ μου Αναστάσιε,
σας έστειλα και εσάς το video και περίμενα ότι - όπως κάνατε μέχρι τώρα με πολύ κόπο και συνέπεια, στο όνομα της αντικειμενικής ενημέρωσης του υψηλού επιπέδου αναγνωστών του ιστολογίου σας - θα το δημοσιεύατε. Δυστυχώς δεν έγινε μέχρι τώρα...

Εκεί λοιπόν, στην έδρα σας, με πολύ χαρά θα απαντούσα στις ενστάσεις σας. Νομίζω ότι στο ιστολόγιό σας έχουμε ανταλλάξει θέσεις και αντιθέσεις σε έντονο επίπεδο, αλλά πάντοτε με σεβασμό, αξιοπρέπεια και χριστιανική αγάπη.

Επειδή, λοιπόν, εσείς έχετε το δικό σας χώρο θα προτιμούσα εκεί να σας απαντήσω.
Αυτό, με κανένα τρόπο, δεν σημαίνει περιφρόνηση στο σπουδαίο έργο ενημέρωσης του παρόντος ιστολογίου. Η παρουσία του "ΑΚΤΙΝΕΣ" στο χώρο των εκκλησιαστικών ιστολογίων είναι ιδιαίτερα έντονη και η προσφορά του πολύ σημαντική. Ευχαριστούμε πολύ!

Νομίζω με γνωρίζετε και δεν θα θεωρήσετε το σχόλιο αυτό ως υπεκφυγή.
Με εκτίμηση και αγάπη
π. Αναστάσιος

Ανώνυμος είπε...

Να συνεχίσει ο π. Αναστάσιος να γράφει αυτά που γράφει κατα καιρούς και για το Φανάρι και για τον οικουμενισμό και για τόσα άλλα πράγματα.

Φ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα πάρω μέρος στην διένεξη των δύο φίλων π.Αναστάσιου Γκοτσόπουλου και κ.Αναστάσιου Κωστόπουλου διότι περιμένω από τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο να μας πει τι είδε στην Ιεραποστολή που πήγε. Το Ουκρανικό δεν με ενδιαφέρει, αλλά επειδή προσφέρω χρήματα, στον Ιεραποστολικό σύλλογο του Αγίου Ιωάννη Χρυσόστομου θέλω να μάθω λεπτομέρειες, αφού από τους υπεύθυνους συλλόγου είναι και ο π.Αναστάσιος. Τί είδε εκεί που πήγε στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κανάγκας κ.κ.Θεοδοσίου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com