29 Ιαν 2019

Παραλήρημα (πάλι) του Φίλη κατά της Εκκλησίας

Νέες υβριστικές επιθέσεις εναντίον του ανώτερου κλήρου, ενώ ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «Θρησκευμάτων» από το υπ. Παιδείας

Νέο κρεσέντο κατά της Εκκλησίας εκ μέρους του Νίκου Φίλη, με ασεβείς και υβριστικές επιθέσεις ειδικά σε βάρος του ανώτερου κλήρου και σε μια χρονική συγκυρία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς η συνταγματική αναθεώρηση μπαίνει στην τελική ευθεία.
Αυτή τη φορά, όμως, ο κύριος Φίλης, με τις γνωστές εμμονές, δεν επανέλαβε απλώς τον... εαυτό του, αλλά προχώρησε σε μια πρωτοφανή, όσο και συκοφαντική διαστρέβλωση των πραγμάτων, φθάνοντας στο σημείο να χρεώσει στην Εκκλησία και όχι στο πολιτικό σύστημα την οικονομική και την ηθική χρεοκοπία της χώρας.
«Είναι, άραγε, τυχαίο ότι το προοίμιο της μεγάλης οικονομικής - ηθικής κρίσης, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, υπήρξε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;» διερωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Μηνά Παπαγεωργίου για τη «μελέτη» του υπό τον τίτλο: «Διαχωρισμός Εκκλησίας - Κράτους: Η αναγκαιότητα και τα οφέλη του πολίτη». 
Χαρακτηριστικό, βέβαια, της σοβαρότητας αυτής της μελέτης είναι ότι συμμετέχουν με συνεντεύξεις τους ο πρόεδρος της Ενωσης Αθέων Φώτης Φραγκόπουλος και ο Φίλιππος Λοΐζος, κατά κόσμον «Γέρων Παστίτσιος», που έκανε «καριέρα» χλευάζοντας τον Αγιο Παΐσιο στα social media.
Χολή
Σε αυτή λοιπόν την αμφιλεγόμενη μελέτη, ο κύριος Φίλης βρίσκει το ιδανικό έδαφος για να αναπτύξει τις γνωστές απόψεις του, στάζοντας για πολλοστή φορά χολή για την Εκκλησία, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η λέξη «θρησκευμάτων» θα πρέπει να αφαιρεθεί από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας, αφού χαρακτήρισε αναχρονισμό τη συνύπαρξη της εκπαίδευσης με τις θρησκευτικές υποθέσεις.
«Στην Κατοχή, η πλειονότητα του ανώτερου κλήρου σιωπούσε, ενώ ορισμένοι μητροπολίτες συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Αντιθέτως, μεγάλο μέρος του λαϊκού κλήρου συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Στον Εμφύλιο, στη μετεμφυλιακή περίοδο και τη δικτατορία, η Εκκλησία λειτούργησε ως στυλοβάτης της εθνικοφροσύνης» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός. Οσο για τον λεγόμενο «Γέροντα Παστίτσιο», ισχυρίστηκε ότι σήμερα η Εκκλησία απολαμβάνει περισσότερα προνόμια από ό,τι στον Μεσαίωνα. Κάποιος βέβαια θα πρέπει να πει σε αυτό το πολιτικό «φρούτο», που θέλει να έχει λόγο στα δημόσια πράγματα, ότι ο Μεσαίωνας συνιστά υπαρκτή ιστορική περίοδο μόνο για τον δυτικό κόσμο...
dimokratianews 29.01.2019

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός περίμενε κάτι διαφορετικό;

Ρωμιός είπε...

Κάτι ετοιμάζουν πάλι και ο Φίλης κάνει τη "βρώμικη" δουλειά/προετοιμασία...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com