14 Ιαν 2019

Να μην δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος την αντικανονική αντιπροσωπία

Ανακοινώθηκε από το Φανάρι ότι θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο αντιπροσωπία αποτελούμενη από τους Σεβ. Πριγκηποννήσων, Γαλλίας, Κισάμου, Αδριανουπόλεως και τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Να μην γίνει δεκτή η πολυπληθής αντιπροσωπία εκ πέντε ατόμων, διότι τα θέματα της ελληνικής επικράτειας δεν θα έρχονται προς συζήτηση μέσω του Φαναρίου.
Είναι μη αποδεκτό, διότι όρισε ο Πατριάρχης τον Σεβ. Κισάμου να εκπροσωπήσει και τα Δωδεκάνησα! Δεν είναι άξιος κανείς εκ των Μητροπολιτών των Δωδεκανήσων να εκπροσωπήσει αυτά; Ερωτήθηκαν οι Δωδεκανήσιοι; Πως Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κρήτης θα εκπροσωπήσει άλλο εκκλησιαστικό τμήμα και άλλο μέρος της ελληνικής επικράτειας; Δεν μπορεί επομένως η αντιπροσωπία να γίνει δεκτή και για τον λόγον ότι ο Σεβ. Κισάμου δεν μεταφέρει απόψεις της Συνόδου της Κρήτης ούτε των Δωδεκανήσων, αλλά της Συνόδου του Φαναρίου!
Οι Μητροπολίτες των Δωδεκανήσων να συνεδριάσουν και να στείλουν αντιπροσωπία με τις απόψεις τους και τα θέματα που οι ίδιοι έχουν να θέσουν.
Επίσης, ο Σεβ. Γαλλίας, μετά την «βόμβα» που έθεσε στην Ορθοδοξία με την ψευδοσύνοδο στο Κίεβο, με ποια ιδιότητα προσέρχεται;
Ο Σεβ. Αδριανουπόλεως είναι τιτουλάριος και δεν εκπροσωπεί κανένα! Πως έρχεται ένας τιτουλάριος, ενώ δεν όρισαν ούτε ένα με ποίμνιο από τα Δωδεκάνησα;
Ο Αρχιεπίσκοπος να μη τους δεχθεί με την αιτιολογία ότι δεν είναι κανονικά δομημένη η αντιπροσωπία και ότι ως Αρχιεπίσκοπος θα δει ο ίδιος τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και θα συνομιλήσει μαζί του για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα. Άλλωστε η Εκκλησία της Κρήτης σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας της έχει δυνατότητα να αποφασίσει η ίδια για τα όποια θέματα και να έρθει σε επαφές.
Δεν είναι δυνατόν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών να συνδιαλέγεται με μια αντιπροσωπία που τα μέλη αυτής δεν έχουν ποίμνιο, διαμένουν εκτός Ελλάδος και δεν έχουν εξουσιοδότηση να εκπροσωπούν άλλους. Ούτε καν θέτουν εκ των προτέρων τα θέματα, ώστε να εξεταστεί αν δύνανται να γίνουν δεκτοί.
Σε αντίθετη περίπτωση θα του ασκήσουν πιέσεις και αν ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνήσει έστω και προφορικώς με την ψευδοαυτοκεφαλία στην Ουκρανία τότε είναι σαν να αναγνωρίζει ότι ο Πατριάρχης έχει δικαίωμα να άρει αυτοκέφαλα…
Να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα γίνει η Εκκλησία όμηρος είκοσι ανθρώπων από το Φανάρι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΣΤΕ Η Ι.Σ.Ι. ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΝ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΠΙΦΑΝΙΟ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ.ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com