18 Δεκ 2018

Το βρώμικο παρασκήνιο της «ενωτικής συνόδου» και το έργο του Βαρθολομαίου να «πουλήσει» τώρα τη νέα ψευτο-εκκλησία στον Ορθόδοξο κόσμο.

Η «ενωτική σύνοδος» στο Κίεβο της Ουκρανίας καθυστέρησε αρκετές ώρες να ξεκινήσει, πράγμα που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι αναμένεται η άφιξη του πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το παρασκήνιο όμως που ακολουθεί φέρνει στο νου τις παλιές «ωραίες εποχές» του τραμπουκισμού της ψευδο-συνόδου της Κρήτης. Οι «καλές συνήθειες» και οι «καλές παρέες» του πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν αλλάζουν, πολύ περισσότερο δε όταν οι υπόλοιπες Τοπικές Εκκλησίες δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Για τον λόγο της καθυστέρησης ο απεσταλμένος του Orthodoxie ανέφερε τα εξής:
«Από τον ανταποκριτή μας στο Κίεβο μάθαμε ότι η έναρξη της συνόδου καθυστέρησε λόγω σοβαρών προβλημάτων. Ο Πρόεδρος Ποροσένκο είχε υποσχεθεί στον πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι θα συμμετάσχουν 10 έως 15 επίσκοποι της κανονικής Ουκρανικής εκκλησίας».
«Ο Πρόεδρος Ποροσένκο είχε υποσχεθεί στον πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι θα συμμετάσχουν…» Πως ακριβώς θα τους «έπειθε» ο Πρόεδρος Ποροσένκο να συμμετάσχουν; Θα συζητούσαν με τον ουνίτη αχυράνθρωπο του Σόρος επί εκκλησιαστικών θεμάτων ή θα τους έδειχνε το μαστίγιο και το καρότο; Ο προκαθήμενος της «Μήτηρ Εκκλησίας» που αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά του, όπως μας υπενθυμίζει συνεχώς, γνώριζε ότι θα έπαιζε η μέθοδος του μαστιγίου και του καρότου από τον ουνίτη πολιτικό και περίμενε εναγωνίως τα αποτελέσματα.
Όμως, σύμφωνα με το OrthodoxChristian, μόνο δύο Μητροπολίτες της Κανονικής Εκκλησίας συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Βίνιτσας Συμεών και ο Μητροπολίτης Περιασλάφ-Χμελνυτσκιι Αλέξανδρος. Ο πρώτος έβαλε υποψηφιότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο την υποστήριξε για να αναβαθμίσει τη «νομιμότητα» της νέας «εκκλησίας».
H παρουσία επομένως της Kανονικής Εκκλησίας σύμφωνα με το OrthodoxChristian ήταν αμελητέα δεδομένου ότι συμμετείχαν 40«επίσκοποι» από το ψευδο-Πατριαρχείο Κιέβου, 12 από την λεγόμενη «Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία» και μόνο 2 από την Κανονική Εκκλησία. Τί είδους «ενωτική σύνοδος» είναι αυτή;
Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι ενεργεί αντικανονικώς και ότι οι «δικαιολογίες» που προβάλλει είναι ανοησίες, ήθελε πολύ να συμμετείχαν περισσότεροι από την Κανονική Εκκλησία και να εκλεγόταν ηγέτης του σχισματικού μορφώματος ο Συμεών, ο οποίος προερχόταν από την Κανονική Εκκλησία, για να μπορεί μετά να «πουλήσει» πιο εύκολα τη νέα του ψευδο-εκκλησία στον Ορθόδοξο κόσμο
Όλο αυτό θυμίζει πολύ έντονα το άλλο σκηνικό στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης που βάπτισε τις αιρέσεις «εκκλησίες», όπου η μαζική συμμετοχή των άλλων Τοπικών Εκκλησιών θα εξασφάλιζε τρόπον τινά την επιτυχία αυτής της «συνόδου» και του Βαρθολομαίου προσωπικά, και θα έδινε βάρος και εγκυρότητα στις αντορθόδοξες αποφάσεις της. Να όμως που για δεύτερη φορά ο πατριάρχης Βαρθολομαίος πάτησε μπανανόφλουδα.
Οι γνωστές μέθοδοι που θυμίζουν την ψευδο-σύνοδο της Κρήτης.
Το Ortodoxie αναφέρει: «Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) πήρε 10 έως 12 επισκόπους της Κανονικής Εκκλησίας στο Κίεβο και τους ανάγκασε να υπογράψουν επιστολές στις οποίες θα έδιναν τις ψήφους τους στον Μητροπολίτη Συμεών. Ο τελευταίος έφερε αυτές τις επιστολές στη σύνοδο, αλλά οι εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν ικανοποιήθηκαν και απαίτησαν οι Επίσκοποι της Κανονικής Εκκλησίας να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως
Το Strana.ua αναφέρει ότι οι Μητροπολίτες που εξαναγκάστηκαν να υπογράψουν ήταν 15.
Την Παρασκευή το Orthodox Christian ανέφερε την περίπτωση του Μητροπολίτη Μοχυλιφ-Ποντιλσκιι και Σάρχοροντ Σεβασμιώτατο Agapit, ο οποίος «απήχθη» από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας με ψευδές πρόσχημα για να τον αναγκάσουν να συμμετέχει στην «σύνοδο». Με την βοήθεια δύο ανθρώπων ο Μητροπολίτης Agapit έφτασε με ασφάλεια στην Μονή των Σπηλαίων.
Η Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων ανέφερε επίσης την περίπτωση του Μητροπολίτη Ρίβνε και Όστρογκ Βαρθολομαίου, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και την ημέρα της «συνόδου» που βρισκόταν στο αεροδρόμιο Boryspil του Κιέβου για προγραμματισμένη θεραπεία, τον σταμάτησαν οι υπάλληλοι της συνοριακής υπηρεσίας διερωτώμενοι γιατί έφευγε «τούτη τη σημαντική στιγμή της δημιουργίας μιας τοπικής εκκλησίας». Τον κράτησαν για πολλή ώρα προσπαθώντας να τον πείσουν να συμμετέχει στην «σύνοδο» αλλά εκείνος έμεινε σταθερός στις θέσεις του. Μόλις 20 λεπτά πριν την αναχώρηση του αεροπλάνου τον άφησαν ελεύθερο.
Το Orthodoxie αναφέρει επίσης ότι ο Πέτρο Ποροσένκο, κατόπιν «αιτήματος» της Κωνσταντινουπόλεως, πίεσε τους συμμετέχοντες να ψηφίσουν υπέρ του Μητροπολίτη Βίνιτσας Συμεών.
Το OrthodoxChristian αναφέρει ορθώς ότι το βεβαρημένο παρελθόν του Φιλάρετου και του Μακάριου ήταν ο λόγος που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος τους έπεισε να μην δηλώσουν υποψήφιοι για την ηγεσία της νέας «εκκλησίας». Ο κανονικά χειροτονημένος Συμεών [τον οποίον βέβαια τώρα καθαίρεσε, μαζί με τον Αλέξανδρο, η Ιερά Σύνοδος της Κανονικής Εκκλησίας], ως ηγέτης της νέας «εκκλησίας», θα ήταν πιο «εύπεπτο πακέτο» για να πείσει ο Βαρθολομαίος τις Τοπικές Εκκλησίες να δεχτούν την αυτοκεφαλία.
Τι έγινε όμως στο τέλος;
Όπως αναφέρει το BBC Ukraine, μαζί με τον Συμεών και τον Επιφάνιο υπήρχε και ένας τρίτος «Μητροπολίτης» που είχε βάλει υποψηφιότητα, ο Michael Zinkevich του ψευδο-Πατριαρχείου ΚιέβουΛίγο πριν την τελευταία ψήφο αυτός ο «Μητροπολίτης» απέσυρε την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα ο Επιφάνιος να κερδίσει με διαφορά 20 ψήφων.
Έτσι, το σχισματικό ψευδοΠατριαρχείο Κιέβου «την έφερε» στον «πολύ» Βαρθολομαίο και πάπα της Ανατολής, κάνοντάς του το έργο πολύ πιο δύσκολο, το οποίο τώρα αναμφισβήτητα είναι να «πουλήσει» στις Τοπικές Εκκλησίες τον σχισματικό Επιφάνιο και την ψευτοεκκλησία που ηγείται. Οι αθέμιτες ενέργειες του Πέτρο Ποροσένκο, στις οποίες πόνταρε, δεν είχαν και τόση επιτυχία. Βέβαια, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος θα έπρεπε να είχε μάθει έως τώρα ότι όταν συνεργάζεσαι με καθάρματα και εγκληματίες, τα χτυπήματα κάτω από την μέση είναι κανόνας.
Ο Βαρθολομαίος έγινε διώκτης της Εκκλησίας, νοθεύει τα δόγματα, σκορπάει και το ποίμνιο. Έβαλε μεγάλο σταυρό στους αδελφούς μας της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα διώκονται με ακόμη μεγαλύτερη θρασύτητα.
Αναμένουμε λοιπόν την στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναμένουμε να συγκρατήσει τους γνωστούς αχαλίνωτους που θα τρέξουν να επικυρώσουν τις αυθαιρεσίες του Βαρθολομαίου για ανταλλάγματα και προβιβασμούς. Αναμένουμε η Εκκλησία της Ελλάδος να ΜΗΝ συγκαλύψει για άλλη μια φορά τις αυθαιρεσίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως έκανε με το νέο ημερολόγιο και την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Αναμένουμε μια φορά βρε αδελφέ να συμπεριφερθούν ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ που κρατούν αντιστάσεις, όπως οι Πατέρες της Εκκλησίας που είχαν θαρραλέο και αυτοθυσιαστικό φρόνημα.
Ο καλός Θεός τους έφερε αντιμέτωπους με το ίδιο δίλημμα -σε δεύτερη έκδοση- για να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ Πληροφορίες από Orthodox Christianity

2 σχόλια:

Διονύσιος είπε...

Αναμένουμε.

Η αρνητική στάση της Ελλαδικής Εκκλησίας θα βοηθήσει και τις υπολοιπες άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες να μην δεχθούνε τον σχιματικό Επιφάνιο και το ψευδοπατριαρχείο Κιέβου.

Αυτό θα σημάνει συνέπειές για το κύρος του οικουμενικού
Πατριαρχείου,που αναγκαστηκά θα συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος,που θα εξετάση:α)την επικύρωση ή την ακύρωση των αποφάσεων της ληστρικής ψευδοσυνόδου στο Κολυμβάρι Κρήτης,και β) την παραμονή ή την καθαίρεση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ανώνυμος είπε...

πως εισαι σιγουρος οτι θα παρει θεση η ιεραρχια; ειναι χωρισμενη στα δυο. γι'αυτο και κανουν την παπια. ανωνυμου

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com