11 Δεκ 2018

Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση. Τα κόμματα να πάρουν θέση

Εγκρίθηκε το παγκόσμιο σύμφωνο για τη μετανάστευση
REUTERS/Abderrahmane Mokhtari
Τα κόμματα να πάρουν θέση
Η Ελλάδα μετράει μήνες μέχρι τη μετατροπή της σε τριτοκοσμικό χοτ σποτ. Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, το οποίο έγινε δεκτό από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη στο Μαρακές (και με τη σύμφωνη γνώμη Τσίπρα), εξασφαλίζει ένα εφιαλτικό μέλλον για τις χώρες της Δύσης που θα το υιοθετήσουν και θα το εφαρμόσουν.

Είναι ένα οργουελικού τύπου κατασκεύασμα, που έχει ως στόχο να καταστήσει τη μετανάστευση δικαίωμα (!!!) των μεταναστών και όχι των χωρών υποδοχής. Η προσεκτική ανάγνωση των άρθρων του συμφώνου οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μεταναστεύσει σε οποιαδήποτε χώρα έχει δεχτεί να υπογράψει αυτό το κείμενο και να εγκατασταθεί και να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα των πολιτών - χωρίς καμία Αρχή να μπορεί να τον ελέγξει και να αναχαιτίσει την πορεία του μέχρι την πλήρη πολιτογράφησή του.
Φυσικά, οι τριτοκοσμικοί πρόκειται να σπεύσουν να μεταναστεύσουν -νόμιμα πλέον- σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες που δέχτηκαν να αυτοκτονήσουν ώστε να προωθηθεί η παγκοσμιοποίηση. Δεν πρόκειται να γίνει το αντίθετο. 
Συν τοις άλλοις, στα άρθρα του συμφώνου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», προβλέπονται η ποινικοποίηση της κριτικής στη μετανάστευση και η φίμωση των ΜΜΕ που διαφωνούν με όσα προβλέπει το κείμενο που θα τεθεί προς τελική ψήφιση στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Στην Ελλάδα έγινε αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντοτε: σε αντίθεση με τη «δημοκρατία», τα κατεστημένα ΜΜΕ προσπάθησαν να αποσιωπήσουν το θέμα μέχρι την τελική έγκρισή του, ώστε οι Ελληνες να βρεθούν προ τετελεσμένων. Το ίδιο και οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις. Με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ, που τάχθηκε εξαρχής αναφανδόν υπέρ του εθνοδιαλυτικού, νεοταξικού συμφώνου, τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου αποφεύγουν να πάρουν θέση, νομίζοντας ότι η σιωπή τους δεν θα θεωρηθεί συναίνεση και συνενοχή.
Οι καιροί έχουν αλλάξει και τα παλιά κόλπα δεν... πιάνουν. Οσοι αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το σύμφωνο που θα διαλύσει το ελληνικό κράτος εκ των πραγμάτων συμβάλλουν στην εφαρμογή του.
dimokratianews11.12.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com