19 Δεκ 2018

Η Πολωνική Εκκλησία στηρίζει την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας


Ο προκαθήμενος της πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μακαριώτατος κ. Σάββας έστειλε επιστολή στονΜακαριωτάτο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, στην οποία εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.
Στο μήνυμα, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας  αναφέρει την απόφαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας στις 9 Μαΐου 2018, η οποία κοινοποιήθηκε στους προκαθήμενους όλων των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

 Μεταξύ άλλων, περιείχε μια προειδοποίηση ότι τα σημερινά εκκλησιαστικά συναισθήματα στην Ουκρανία, εάν δεν έχουν τακτοποιηθεί σωστά, θα έχουν καταστρεπτική επιρροή στη ζωή όλης της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και θα φέρουν θλίψη και πειρασμούς σε αυτήν. «Τώρα βλέπουμε τι συνέβη. Βιώνουμε αυτό. Η ζωή της Εκκλησίας και η πίστη ενός ανθρώπου δεν είναι αστεία », λέει ο Μακαριώτατος κ. Σάββας σε επιστολή προς τον Μακαριώτατο Ονούφριο.
Πηγή: Patriarchy.ru-orthodoxostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com