16 Οκτ 2018

Aντίχριστοι γκρέμισαν και εκκλησάκι στη Λέσβο

Aντίχριστοι γκρέμισαν και εκκλησάκι στη Λέσβο
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί! Βεβηλώσεις από... γνωστούς αγνώστους
Ξαναστήθηκε (πρόχειρα) ο σταυρός που προ ημερών έγινε στόχος των βανδάλων

Γκρεμίζουν χριστιανικά σύμβολα στη Λέσβο
Αναθηματικό εκκλησάκι στόχος βανδάλων, ενώ για δεύτερη φορά τα αρμόδια χείλη έμειναν κλειστά
Συνεχίζονται οι θρασύτατες προκλήσεις στη Λέσβο και την ίδια στιγμή όλοι οι αρμόδιοι εξακολουθούν να σιωπούν! Μετά τον απίστευτο βανδαλισμό του τσιμεντένιου σταυρού που είχαν τοποθετήσει με το μεράκι τους κάτοικοι του νησιού στη βραχώδη ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης, χθες ήρθε στο φως η είδηση ότι άγνωστοι γκρέμισαν ένα εκκλησάκι κοντά στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης». Πρόκειται για ένα εκκλησάκι-μνημείο για τους πεσόντες του '40, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο εκκλησάκι έγινε κομμάτια από ανθρώπινο χέρι. Αυτή η νέα αποτρόπαια πράξη φέρνει όλους τους αρμοδίους προ των ευθυνών τους.
Μπορεί η κατάσταση στη Λέσβο να είναι τεταμένη λόγω των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, ωστόσο δεν μπορεί να μετατραπούν σε εστία αντιπαράθεσης στη χώρα μας τα σύμβολα του χριστιανισμού.
Αλλωστε, στην... παρουσία του σταυρού στην ακτή Απελή είχαν εναντιωθεί «αλληλέγγυοι» με το σκεπτικό ότι αποτελούσε πρόκληση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έκαναν μπάνιο. Υπενθυμίζεται η οργισμένη αντίδραση της κίνησης Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο, τα μέλη της οποίας χαρακτήρισαν την τοποθέτηση του σταυρού «προσβλητική». 
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε: «Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους, ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι (προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες) να προσέρχονται για κολύμβηση. Η πράξη αυτή είναι παράνομη, αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας»...
Και ενώ οι κάτοικοι του νησιού εμφανίζονται έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, η κυβέρνηση και οι τοπικοί φορείς επιλέγουν να... μην εμπλακούν.
Οι κάτοικοι ύψωσαν ξανά τον τσιμεντένιο σταυρό
Οι κάτοικοι της Λέσβου, παρότι έχουν πολλά παράπονα από τους αρμοδίους και νιώθουν ότι παλεύουν μόνοι τους, εξακολουθούν να αντιστέκονται, νιώθοντας υπερήφανοι για τη θρησκευτική ταυτότητά τους. Ο τεράστιος τσιμεντένιος σταυρός, τον οποίο έριξαν άγνωστοι επειδή προφανώς τους... ενοχλούσε, βρίσκεται και πάλι εδώ και λίγες ημέρες στη θέση του, χάρη στο μεράκι απλών ανθρώπων που έσπευσαν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως χρειαστεί να χτιστούν πιο γερά θεμέλια, ωστόσο η αρχή έχει γίνει.
Υπενθυμίζεται ότι το σύμβολο της Ορθοδοξίας είχαν δημιουργήσει το καλοκαίρι κάποιοι χειμερινοί κολυμβητές, οι οποίοι κάνουν τα μπάνια τους στη συγκεκριμένη ακτή. Μάλιστα, οι ίδιοι πολίτες πλήρωσαν και τα έξοδα για τη δυνατή τσιμεντένια κατασκευή. Την ίδια στιγμή, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες ότι στο σημείο που βρίσκεται ο σταυρός έχουν αυξηθεί οι αστυνομικές περιπολίες. Συγκεκριμένα, μια καταγγελία ανέφερε ότι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο, προκειμένου να αποτρέψουν οποιονδήποτε να πλησιάσει εκεί και να επανατοποθετήσει τον σταυρό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς στην περιοχή -που έχει πυκνή βλάστηση- οι περιπολίες είναι αυξημένες από το καλοκαίρι, ώστε να αποτραπούν εμπρηστικές ενέργειες.
Υπενθυμίζεται ότι, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο απίστευτος βανδαλισμός, οι κάτοικοι της Λέσβου δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα χέρια. Από την αρχή θεωρούνταν δεδομένο ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες ο σταυρός θα βρισκόταν ξανά στη θέση του. Απλοί πολίτες ξεσηκώθηκαν και εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συμβάλουν οικονομικά για να βρεθεί ξανά ο σταυρός, το σύμβολο της Ορθοδοξίας, εκεί που ήταν. Μάλιστα, το facebook κατακλύστηκε από ομάδες και χρήστες που διεμήνυαν ότι ο σταυρός θα ξαναχτιστεί.
dimokratianews16.10.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com