19 Απρ 2018

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με αναφορά της ΔΙΣ για την απόφαση του ΣΤΕ για τα Θρησκευτικά . Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας παρέδωσαν στον υπουργό δύο επιστολές.

yp 16b 400
19-04-18 Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην αναφορά της ΔΙΣ για την απόφαση του ΣΤΕ για τα Θρησκευτικά

Με αφορμή το σημερινό Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διευκρινίζει ότι ο Υπουργός στη χθεσινή συνάντηση κατέστησε σαφές ότι η απόφαση 660/2018 του ΣτΕ δεν αφορά τα ισχύοντα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών και φυσικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους «Φακέλους Μαθητή», για τα οποία Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν τον διάλογο σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα του 2016.
Διπλή «μαχαιριά» κατά Γαβρόγλου
Ο υπ. Παιδείας ζητά από την Εκκλησία απόσυρση της προσφυγής στο ΣτΕ! Σήμερα αποφασίζει η Ιερά Σύνοδος
dimokratianews,19.04.2018   Από τον Αντώνη Τριανταφύλλου
Τις επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας -κυρίως αν θα πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία- για τα μέτωπα του μαθήματος των Θρησκευτικών και της δικαστικής προσφυγής κατά του κανονισμού του υπουργείου Παιδείας (κατά παράβαση του Συντάγματος απαλείφθηκε η διατύπωση ότι το υπουργείο μεριμνά για την καλλιέργεια της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών) θα καθορίσει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Οι μητροπολίτες Υδρας Εφραίμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομος θα ενημερώσουν τα μέλη της ΔΙΣ για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν χθες με τον Κώστα Γαβρόγλου. 
Οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας παρέδωσαν στον υπουργό δύο επιστολές. Σε ό,τι αφορά την προσφυγή κατά του κανονισμού του υπουργείου Παιδείας η Εκκλησία δεν κάνει πίσω και αυτό διατύπωσε στην πρώτη επιστολή προς τον Κώστα Γαβρόγλου. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε την απόσυρση του δικογράφου και οι δυο μητροπολίτες απάντησαν ότι θα μεταφέρουν το αίτημα στη ΔΙΣ.
Στη δεύτερη επιστολή η Ιερά Σύνοδος επισήμανε ότι στον διάλογο για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το περιεχόμενο της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ, με την οποία ακυρώθηκε η υπουργική απόφαση Φίλη. Πηγές του υπουργείου Παιδείας εκτιμούν ότι η Εκκλησία στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών κινείται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και οι προτάσεις που έχει καταθέσει στον διάλογο είναι αξιόλογες. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο διάλογος για τις βελτιώσεις θα πρέπει να συνεχιστεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που επέφερε η απόφαση του ΣτΕ. Και αυτό διότι το πρόγραμμα σπουδών Φίλη που ακύρωσε το ΣτΕ διαφέρει από το πρόγραμμα σπουδών Γαβρόγλου, το οποίο θα συνδιαμορφωθεί με την Εκκλησία βάσει των διορθώσεων που θα ζητήσει η Ιερά Σύνοδος.
Δείτε και:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com