24 Μαρ 2018

Κερκύρας Νεκτάριος: Επιχειρούν να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Ελλάδα, σε ένα αποχρωματισμένο και ουδετερόθρησκο κρατίδιο



Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος και εν συνεχεία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σχολίασε τον στίχο από τους Χαιρετισμούς : “ Ζάλην ἔνδοθεν ἔχων, λογισμῶν ἀμφιβόλων, ὁ σώφρων Ἰωσήφ ἐταράχθη”, σημειώνοντας ότι για τον ανθρώπινο πεπερασμένο νου το σεσιγημένον Μυστήριο της Θείας Ενανθρωπίσεως, είναι αδύνατον να κατανοηθεί. Πολλώ δε μάλλον πώς η ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ κυοφόρησε τον Θεό Λόγο,χωρίς ταυτόχρονα να έχει πείρα ανδρός. Με Θεϊκή  παρέμβαση παρουσιάστηκε στον δίκαιο Ιωσήφ, Άγγελος Κυρίου και του απεκάλυψε ότι η Παρθένος Μαρία κυοφορεί με την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Την Παναγία μας, Την χαιρετούμε, Την  ευχαριστούμε, για τις πολλές Της ευεργεσίες. Εκείνη είναι η Πρέσβειρα ημών των ανθρώπων, στην ουράνια πατρίδα μας. 

Η Κυρία Θεοτόκος είναι Νύμφη ανύμφευτος. Ακόμη Νύμφη είναι το μυστικό Σώμα του Κυρίου, η Αγία μας Εκκλησία, εντός της οποίας λαμβάνουμε μέσω των Μυστηρίων, την Θεία Χάρη. Ως εκ τούτου τα μέλη του Σώματος του Χριστού, όλοι εμείς που έχουμε βαπτιστεί στο όνομα της Αγίας Τριάδος, δεν δικαιούμαστε να σπιλώνουμε την Εκκλησία Του. Στην Εκκλησία δεν χωρούν ούτε εγωϊσμοί, ούτε εξουσιομανίες, ούτε  φιληδονία. Μονάχα πίστη στον Τριαδικό Θεό, εμπιστοσύνη δηλαδή σε Εκείνον, που συνεπάγεται εκούσια υποταγή στο Θείο θέλημα.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας  ανέλυσε τον στίχο: “ Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα”. Οι άνθρωποι στην αρχαιότητα μη έχοντας ακόμα λάβει τη Θεία Χάρη, από την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, επιδίδονταν σε ατέρμονες φιλοσοφικές  συζητήσεις, για το τί εστί Θεός. Έτσι οδηγήθηκαν στην προσκύνηση των ειδώλων, μέσα σε ένα κλίμα δολοπλοκιών και ερίδων. Ακόμη και οι Αθηναίοι δεν έμειναν εκτός  από αυτές τις πλεκτάνες. Όλη αυτή τη σύγχυση έρχεται και την διαλύει, το Αληθινό Φως, ο Κύριός μας, ο Ιησούς Χριστός, δια της Θεοτόκου.
Και σήμερα όμως η εποχή μας είναι εφάμιλλη με αυτή των αρχαίων χρόνων, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος, με τις λυσσαλέες προσπάθειες των αντίχριστων δυνάμεων, να εκριζώσουν την πίστη και την ελπίδα του λαού της πατρίδος μας στο Χριστό. Επιχειρούν να μετατρέψουν την Ορθόδοξη Ελλάδα, σε ένα αποχρωματισμένο και ουδετερόθρησκο κρατίδιο, χάριν της πολυπολιτισμικότητας. Ματαιοπονούν όμως όλοι αυτοί. Ο λαός μας και ιδιαίτερα οι νέοι μας κατακλύζουν τους ιερούς μας ναούς, διότι συνειδητοποιούν ότι μοναδική απαντοχή τους είναι ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι της Πίστεώς μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος διαβεβαίωσε τους πιστούς ότι η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Κυρία Θεοτόκος δεν θα αφήσει την Ελλάδα μας να χαθεί. Την πατρίδα μας  κρατούν όρθια  οι θερμές πρεσβείες Της, φθάνει και εμείς από την πλευρά μας, να ζούμε κατά Χριστόν και διαρκώς να αγωνιζόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com