23 Μαρ 2018

Σχόλιο Άγγελου Κωβαίου: Η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά και ο σεβασμός του Συντάγματος

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, κυβερνητικά στελέχη εμφανίστηκαν δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν στο Σύνταγμα να περιλαμβάνονται αναφορές στην Αγία Τριάδα.
Πέραν της ουσίας, δηλώσεις σαν κι αυτήν είναι προβληματικές για δύο λόγους: αφενός δεν μπορεί να αμφισβητείται το Σύνταγμα, η νομοθετική εξουσία οφείλει απλούστατα να προσαρμόζεται σε αυτό. Αφετέρου, αναδεικνύεται η υποκριτική στάση της κυβέρνησης, από την στιγμή που εμφανίζεται διατεθειμένη να συγκρουστεί με την Εκκλησία, αλλά την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να διαφημίζει την προσωπική του σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η βαθεία αντιδημοκρατική αντίληψη της άθεης Αριστεράς φάνηκε μετά τις τελευταίες σωστές δικαστικές αποφάσεις που φρενάρουν την φίμωση των ορθόδοξων και εθνικών φωνών.

Ανώνυμος είπε...

Το έχουν κατακουρελιάσει το Σύνταγμα και έχουν το θράσος και βγαίνουν και από πάνω και επιτίθενται εναντίον όσων διαμαρτύρονται για τις αυθαιρεσίες τους. Πρώτη και καλύτερη η ψευτοπροοδευτική "εφημερίδα των συντακτών" που υπηρετεί άριστα τη δυσώνυμη "πολιτική ορθότητα" και πρωτοστατεί εν ονόματι του ψευτοπροοδευτισμού στο ροκάνισμα των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών! Γεμίσαμε Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΚ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com