19 Φεβ 2018

Ιστορικό σχόλιο του περιοδικού "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ" για τη βλάσφημη ταινία"Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ"



ENOXOΣ ANOXH
Μακροθυμεί ο Θεός. Μακροθυμεί και διά τους ανθρώπους, οι οποίοι προβάλλουν ή βλέπουν την αισχράν και βλάσφημον ταινίαν "Ιησούς Χριστός Σουπερστάρ". Ο ίδιος, ο οποίος ηνείχετο να τον πτύουν, να τον υβρίζουν, να τον περιπαίζουν οι Εβραίοι, ο ίδιος ανέχεται και τώρα να τον περιπαιζουν και να τον διακωμωδούν "χριστιανοί" με την ταινίαν αυτήν.
Ο ίδιος, ο οποίος ηνέχθη ένα Καζαντζάκην να σπιλώνη με την λογοτεχνικήν του πένναν την ακηλίδωτον ζωήν του, ο ίδιος ανέχεται και τώρα τον ξένον σκηνοθέτην, ο οποίος από κινηματογραφικής οθόνης σπιλώνει τον Άσπιλον και Άμωμον.

Ο ίδιος, ο οποίος ανέχεται τους "χριστιανούς" να βλασφημούν με την γλώσσαν των το υπερύμνητον όνομά του, ο ίδιος ανέχεται και τους "χριστιανούς", οι οποίοι μετέβησαν και μεταβαίνουν να παρακολουθήσουν την βλάσφημον ταινίαν.
Ανέχεται και μακροθυμεί ο Χριστός. Αυτή η ανοχή και μακροθυμία του είναι από τα μεγαλύτερα θαύματά του. Είναι απόδεξις της απείρου αγάπης του. Αλλά δεν ανέχεται ο Χριστός μόνον εκείνους, οι οποίοι διά της εν λόγω ταινίας τον υβρίζουν και τον διακωμωδούν. ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ.Εάν όμως διά τον Χριστόν η ανοχή είναι δείγμα της αγάπης του, ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΕΙΨΕΩΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΗ.
Ποίος θα ηνείχετο να παρουσιάσουν από κινηματογραφικής οθόνης τον πατέρα του χαριεντιζόμενον εν μέσω αμαρτωλών γυναίων και εξάλλων νεαρών; Και όμως τόσοι ορθόδοξοι χριστιανοί ανεχόμεθα της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία παρουσιάζει ούτω πως τον αναμάρτητον Κύριον.
Ποίος κληρικός θα ηνείχετο να εισέλθη κάποιος ασεβής εις τον Ναόν του και να ρυπάνη την εικόνα του Χριστού με βόρβορον, με ακαθαρσίας;
Και όμως τόσαι χιλιάδες κληρικοί ανέχονται την προβολήν της αισχράς και βλασφήμου ταινίας, η οποία ρίπτει την άχραντον εικόνα του Χριστού εις τον βόρβορον.
Η ΑΝΟΧΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΙΚΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗΝ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Διεμαρτυρήθη βεβαίως η Ι.Σύνοδος διά την προβολήν της ταινίας, αλλά δεν επέμεινε ζωηρώς διά την διακοπήν της προβολής.
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ. ΔΙ ΑΥΤΟ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ.
Ω ΧΡΙΣΤΕ! ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ; ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΙΝ ΣΟΥ;
Δείτε και:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ύφος του κειμένου θυμίζει την ανεπανάληπτη γραφίδα του διευθυντή του εκλεκτού περιοδικού, μακαριστού ομολογητού θεολόγου Ν.Σωτηρόπουλου. Υπέροχο και άφθαστο δείγμα μαχητικής και αγωνιστικής δημοσιογραφίας.
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com