5 Σεπ 2017

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος μιλάει για την ενότητα της Πίστεως των Ορθόδοξων, των παπικών και των μουσουλμάνων!


Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος (Εκκλησία της Σερβίας) μιλάει για την ενότητα της Πίστεως των Ορθόδοξων, των παπικών και των μουσουλμάνων!
Με την ευκαιρία των εγκαινίων ενός παπικού ναού στο Μπαρ (Μάουροβούνιο), ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δήλωσε τα εξής, δίνοντας στον καρδινάλιο το σταυρό (3:41-4:40):
''Η σημερινή αυτή τελετή αποτελεί τη συνέχεια ενότητας της Πίστεως, μέσω αυτού του ναού, αφιερωμένου στον Απόστολο Πέτρο. Ο Απόστολος Πέτρος είναι κορυφαίος Απόστολος, τον οποίο αναγνωρίζουν και στην Ανατολή και στη Δύση. Ειδικά αναγνωρίζεται η δική του ομολογία της Πίστεως στο Χριστό ως Υιό του Θεού. Το Μπαρ πάντα ήταν ο τόπος διάχυσης της Δύσης και της Ανατολής, αλλά πρόσφατα εδώ εμφανίζεται επίσης κι αυτή η μακρινότερη Ανατολή - το Ισλάμ.''
μετέφρασε στα ελληνικά ο Μάρκο Πεϊκοβιτς
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ΝΑΟΥ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι ξεπερασαν τον Χριστο σε αγαπη. Κατι μου θυμιζει αυτο. Ποιος αλλος ηθελε να ανεβει πανω απο τον Θεο;

Ανώνυμος είπε...

Αυτος ο Αμφιλοχιος εχει καθε δικαωμα να πιστευει στην αΐδιο αληθεια του filioque οπως οι ομοπιστοι με αυτον του λατινοφρωνες πατριαρχες Βεκκος και Καλεκας, αλλα Ορθοδοξοι δεν ειναι,οσο και να προσπαθουν να πεισουν.

Ανώνυμος είπε...

Από ότι φαίνεται θέλουν να ενώσουν Παράδεισο με την κόλαση...
Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν ενώνεται ο Θεός με τον ξαποδώ;;;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com