9 Ιουν 2017

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας υποτιμά τον οικουμενιστικό κίνδυνο

Μητροπολίτης Παροναξίας: «Δεν είμαστε οικουμενιστές, η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική…» (Βίντεο)
Μητροπολίτης Παροναξίας: «Δεν είμαστε οικουμενιστές, η Ορθοδοξία είναι Οικουμενική…»
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος, μιλώντας στο πλήθος των πιστών που συμμετείχε στις λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδας στις Λεύκες Πάρου, ανήμερα της εορτής του Αγ. Πνεύματος, εξέφρασε τη σεβάσμια πεποίθησή του για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας.
Ο κ.κ. Καλλίνικος, διαχώρισε τον τρέχοντα όρο του οικουμενισμού από τον Οικουμενικό χαρακτήρα της Ορθόδοξη Πίστης και τόνισε ότι η Ορθοδοξία δεν υποτάσσεται καθώς είναι Μια και Καθολική αληθινή πίστη.
Παρακολουθήστε σε βίντεο τον ενδιαφέροντα λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας, όπου μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ο διαφορετικός Λόγος που κομίζει η Εκκλησία και αποτελεί αιτία του αποκλεισμού της από το δημόσιο διάλογο απόλυτα «συμφωνούντων» προσωπικοτήτων που καλούνται συχνά να εκφέρουν γνώμη από δημόσιο βήμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 5ο ΛΕΠΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Τραγική η τοποθέτηση του μητροπολίτη αναφορικά με την ψευδο-σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Η αρχή "η ψήφος των πλειόνων κρατείτω" δεν ισχύει για θέματα Ορθοδόξου Πίστεως.
Όπως τόνισε ο μακαριστός καθηγητής του Κανονικού Δικαίου του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνος Μουρατίδης σε συνέδριο προ ετών "Στην Ορθοδοξία προέχει η αλήθεια και έπεται η πλειοψηφία. Όταν υπάρχει αντίθεση της πλειοψηφίας προς την αλήθεια, τότε ισχύει, το περιώνυμο αξίωμα: "Ο είς και η αλήθεια αποτελούν την πλειοψηφία"! Οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, όχι μόνο δεν υπετάγησαν στην πλειοψηφία, ακόμη και στην παμψηφία συνοδικών αποφάσεων, όταν ήσαν αντίθετες προς την Ορθοδοξία και υπεστήριζαν την αίρεση, αλλά και αντιτάχθησαν μέχρις εσχάτων και εις το τέλος η Αλήθεια και η Ορθοδοξία εθριάμβευσαν.".
Θλίψη και μόνο θλίψη καταλαμβάνει τους πιστούς επί τω ακούσματι των στρεβλών αυτών επισκοπικών θέσεων που εκφωνήθηκαν, μάλιστα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του μεγάλου αντιοικουμενιστή επισκόπου π.Αυγουστίνου Καντιώτη και στη νήσο της Πάρου όπου μόνασε ο επίσης μέγας αντιοικουμενιστής π.Φιλόθεος Ζερβάκος. Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους!
Εάν οι πιστοί διαχρονικά ταύτιζαν την πρακτική τους με τη λογική του επισκόπου και υποτάσσονταν στην πλειοψηφία ακόμη και σε ζητήματα Ορθοδόξου πίστεως τότε η ένωση με τους αιρετικούς παπικούς θα είχε προ πολλού επιβληθεί.
Τι κρίμα να ακούμε τέτοια πράγματα από επισκοπικά χειλη!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com