12 Ιουν 2017

Χριστιανικαί ταυτότητες και ταυτότητες υπερηφανείας

Αποτέλεσμα εικόνας για TSIPRAS SYNENTEYJH SE ΓΑΥ
Με αφορμή το Athens Pride 2017,  δηλαδή την ετήσια εορτή-παρέλαση των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα- που πρωτοδιοργανώθηκε το 2005- ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με συντάκτες Gay περιοδικού, όπου με χαλαρή διάθεση ανέφερε ότι, «η καταπολέμηση των διακρίσεων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας» και μάλιστα σε μήνυμά του με αφορμή την παρέλαση σημείωσε «Να είστε υπερήφανοι για αυτό που είστε».
Σκοπός της παρέλασης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων των ανθρώπων αυτών αλλά και η νομική αναγνώριση του φύλου τους μέσω της ταυτότητας, η δε παρέλασή τους μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα και στόχο να καταδείξη την δύναμή τους.
Μία δύναμη που όλο και περισσότερο αναδεικνύεται, χρησιμοποιώντας τον πολιτικό κόσμο προς επίτευξη των επιδιώξεών τους, που δεν είναι άλλες, όπως αναφέρεται και στο επίσημο site τους, από την επέμβαση στην κοινωνία μέσω της παιδείας, αφού δηλώνουν:

«Η παιδεία συνδέεται συχνά με έννοιες, όπως η εκπαίδευση, η αγωγή και η κουλτούρα. Εντούτοις, θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη ότι διαμορφώνεται από ένα σύνολο παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους είναι το οικογενειακό, θρησκευτικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, στο οποίο ζει και δρα κάθε άτομο, καθώς επίσης και τα ΜΜΕ».
Δηλαδή καλούν τον πολιτικό κόσμο να παρέμβη στην παιδεία που παρέχεται, ώστε οι θεσμοί οι οποίοι στηρίζουν τόσο τον άνθρωπο ως μονάδα όσο και ως σύνολο-κοινωνία, να μη αποτελούν σταθερές αξίες, ώστε με την μετάλλαξη του τρόπου σκέψης μας -όπως λέει χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός- να είναι αποδεκτοί τόσο αυτοί όσο και η ζωή τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι η παρέλαση αυτή είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία προΐσταται η κ Δούρου, με χορηγούς και υποστηρικτές την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, την ΕΡΤ, τον Αθήνα 9,84, τον ΟΑΣΑ.
Οπότε τα ερωτήματα τα οποία τίθενται είναι: Για ποιόν λόγο ο ΟΑΣΑ υποστηρίζει ένα τέτοιο γεγονός; Τι συμφέρον έχει η ΕΡΤ και ο Αθήνα 9,84 ως χορηγοί επικοινωνίας  να προβάλλουν αυτήν την παρέλαση;  Ο κ. Δήμαρχος και η κ. Περιφερειάρχης, Καμίνης και Δούρου, για τις ψήφους υποστηρίζουν την παρέλαση;
Όσο για την αμερικανική πρεσβεία… εκεί είναι το μεγάλο μυστήριο! Ίσως ο κ. πρέσβης θα ενθουσιάστηκε με την είδηση ότι αμερικανοί  πολίτες Gay-ζευγάρι πρόκειται να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί με κανονική εγκυμοσύνη και μάλιστα θα είναι αγοράκι !
Με θλίψη παρατηρούμε ότι Έλληνες πολιτικοί και μάλιστα προοδευτικοί, όπως θέλουν να λέγωνται, προτιμούν να πρωτοστατούν στην νομική αναγνώριση της αναγραφής του φύλου στην ταυτότητα, ανάλογα με την επιθυμία των πολιτών και να απαιτούν την διαγραφή του θρησκεύματος του πολίτη. Λες και ο «χριστιανός» είναι επαίσχυντος, ενώ ο «ομοφυλόφιλος» πρέπει να χαίρη δημόσιας αναγνώρισης.
Γ.Κ.Τ.

Ορθόδοξος Τύπος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λίγη τσίπα κύριε Τσίπρα!
Λ.Ν.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com