20 Μαΐ 2017

Ερντογάν: Θα ξαναγράψουμε τα βιβλία ιστορίας για να διδάσκουν το μεγαλείο μας

Ενώ στην Ελλάδα διάφοροι «εκσυγχρονιστές», «μεταρρυθμιστές», «φιλελέδες» και «πολιτιστικοί μαρξιστές» τσεκουρεύουν τα τελευταία 20 χρόνια την ιστορία μας για την κάνουν «turkish friendly», επιχειρώντας μέσω της ιστορικής λήθης να πετύχουν τη «φιλία των λαών», ενώ η ιστορία διδάσκει ότι όποιος την αγνοεί τον εκδικείται, 

ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τα βιβλία της ιστορίας στα τουρκικά σχολεία θα γραφτούν ξανά για να διδάσκουν το «δοξασμένο παρελθόν» της.
Μιλώντας σε νέους που υποδέχτηκε στο Προεδρικό Παλάτι στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε:
«Θα αναδιαμορφώσουμε τη διδακτέα μας ύλη. Θα αναφέρουμε τη δοξασμένη ιστορία μας στα βιβλία όπως ήταν», δήλωσε με το γνωστό «σουλτανικό» ύφος και πρόσθεσε:
«Τώρα θα κάνετε μεταρρυθμίσεις και επαναστάσεις. Θα δείξετε σε όλο τον κόσμο πόσο ισχυρό είναι το τουρκικό έθνος».
Οι ισλαμιστές που βρίσκονται στη διακυβέρνηση της Τουρκίας κατηγορούν τις κεμαλικές ελίτ ότι συκοφάντησαν και προσπάθησαν να εξαλείψουν το αυτοκρατορικό οθωμανικό παρελθόν της χώρας.
Η ανάδειξη και διδασκαλία του δοξασμένου οθωμανικού παρελθόντος εννοείται ότι δεν θα περιορίζεται μόνο σε «ενέσεις» μεγαλείου, που τόσο έχουν ανάγκη η χαμηλής αυτοεκτίμησης Τούρκοι, αλλά παράλληλα θα καλλιεργεί τον ιμπεριαλισμό ως νέο εθνικό στόχο.
Απέναντι σε αυτές τις «προετοιμασίες» των Τούρκων, άγνωστο είναι τι σχέδιο έχει -εάν έχει- το ελληνικό υπουργείο Παιδείας.
Πηγή tribune Φωτογραφία από infognomonpolitics 20/05/2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ερντογάν κάνει πολύ καλά τη δουλειά του σε ό,τι αναφορά τη πατρίδα του. Δεν αισθάνεται τόσο περήφανος ως Τούρκος όσο Οθωμανός. Άλλωστε ως Τούρκοι είχαν πολύ κακή φήμη,ως Οθωμανοί όμως όλη η Ευρώπη,η μισή Ασία και τα βορειοαφρικανικά παράλια τους είχαν σε υπόληψη κάποτε! Αυτή τη χαμένη αίγλη προσπαθεί να αναβιώσει,παράλληλα των οραμάτων που εμπεριέχει ως τις παρυφές της Βιέννης,του Μαρόκου και των προσκυνημάτων του ισλάμ στη Μέκκα! Το θέμα είναι εμείς ως Έλληνες τί κάνουμε,ως Ευρώπη σαν σύνολο,ως 'δυτικός κόσμος΄ ο οποίος πνέει τα λοίσθια ως ευρωπαικός πολιτισμός που στέκεται σε τρεις θεμελιώδεις πυλώνες Ελλάδα,Ρώμη και Ιερουσαλήμ.

polina pegasou είπε...

ΜΕ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΟΥΣΤΑΚΕΣ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ...!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com