20 Μαΐ 2017

Πρέπει να ντρέπονται

Αποτέλεσμα εικόνας για Survivor
Το ότι είναι θέμα ψυχιατρικής ανάλυσης το «κόλλημα» του κόσμου που παρακολουθεί τηλεόραση με το «Survivor» είναι κάτι που δεν μας αφορά. Αυτό κρίνουν, αυτό πράττουν, εδώ που μας κατάντησαν. 

Κάποτε τον έστελναν να παρακολουθεί με τις ώρες το Χρηματιστήριο για να του κλέψουν, μια ωραία πρωία, όλα τα χρήματα, και σήμερα τον στέλνουν να βλέπει με τις ώρες το «Survivor» για να μη σκέφτεται αυτά που αποφασίζουν άλλη μια φορά σε βάρος του και σε βάρος της πατρίδας. 
Ετσι κι αλλιώς, η μάχη επιβίωσης που δίνουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες τα τελευταία χρόνια, και με τόση υπομονή, καρτερία και ανοχή, θέλει σίγουρα ερμηνεία, καθώς σχεδόν κανείς δεν εξεγείρεται και κάθεται στον καναπέ, περιμένοντας το επόμενο «χτύπημα» των κυβερνώντων, κατ' εντολήν των δανειστών. 
Αλλά αυτό που έκαναν χθες, την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των άλλων χριστιανικών λαών της καθ' ημάς Ανατολής, αποτελεί ντροπή και ξεφτίλα: Να προβάλουν, δηλαδή, τηλεοπτικά το σίριαλ με την αναμέτρηση Ελλήνων και Τούρκων παικτών, στο πλαίσιο δήθεν της ελληνοτουρκικής φιλίας! 
Τόσο το κανάλι (ο Σκάι) όσο και ο Τούρκος επιχειρηματίας Acun Ilicali, που θησαυρίζει από την προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής, θα πρέπει να ντρέπονται για την απόφαση που πήραν, η οποία προσβάλλει 353.000 ψυχές που εξολοθρεύτηκαν με εντολή του Κεμάλ. 
Και καλά ο Τούρκος, που θέλει να ξεχαστούν τα έργα και οι ημέρες των προγόνων του, που αποτέλεσαν προπομπό των θηριωδιών των ναζί, αλλά ένα κανάλι ελληνικό είναι δυνατόν να τα ξεπουλά όλα για μια χούφτα χιλιάρικα; 
Για λίγες διαφημίσεις παραπάνω; Είναι δυνατόν ο παρουσιαστής -Πόντιος ο ίδιος- να συναινεί σε αυτή την προσβολή; Νισάφι πια! Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε σε αυτή την έρμη την πατρίδα; 
Το να ζητήσουμε να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μάλλον θα είναι ανέκδοτο, όταν δεν έχει επέμβει για άλλα κι άλλα...

dimokratianews, 20.05.2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα ευτράπελα βλέπει κι ο Τσακαλώτος και είπε εκείνο το μνημειώδες,μεταξύ μας είμαστε,οι 9 στους δέκα Έλληνες βλέπουν survivor ας κάνουμε ό,τι είναι να κάνουμε χαλαρά αφού το πλήθος βρίσκεται σε λήθαργο. Ο Μακρυγιάννης είχε πει ότι από τους σπουδαγμένους,από τους διοπτροφόρους θα χαντακωθεί το έθνος.. Σπουδάζουν και κατέχουν τη γνώση προσφέροντας τις υπηρεσίες τους υποτίθεται για να φέρουν ευμάρεια και προκοπή όχι μόνο στη τσέπη τους αλλά και ευρύτερα,όταν προοδεύει μια κοινωνία και συ που προσφέρεις τις υπηρεσίες σου αυτονόητα βελτιώνεις τη τσέπη σου. Εδώ βλέπουμε να βελτιώνουν στο έπακρο τις τσέπες τους αλλά και των ημετέρων και ομοφρονούντων τους,και να οδηγούν περαιτέρω στην ανέχεια,την ολική καταστροφή ολόκληρη τη κοινωνία στο όνομα μιας ανάλγητης Ευρώπης.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για κορυφαίο σύμπτωμα ηθικής και κοινωνικής παρακμής και εξαχρειώσεως της ελληνικής κοινωνίας.
Για αποτύπωμα της βαθειάς πνευματικής κρίσεως που μαστίζει τη χώρα μας, περισσότερο τις τελευταίες δεκαετίες.
Ας όψονται όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της εθνικής μας παιδείας αλλά και όσοι νομοθέτησαν σε βάρος των ηθικών και πνευματικών αξιών τα τελευταία χρόνια υπονομεύοντας κατ αυτόν τον τρόπο τα θεμέλια του Έθνους.
Λ.Ν.

Χρήστος είπε...

Όπως γνωρίζω, ο έλληνας παρουσιαστής έχει αναρτήσει κείμενο με το οποίο εκφράζει την αποδοκιμασία του που το κανάλι στο οποίο εργάζεται, πρόβαλε το επεισόδιο τη συγκεκριμένη ημερομηνία.
Όπως υποστηρίζει, τα γυρίσματα έγιναν 4 ημέρες πριν και δεν γνώριζε ότι θα προβληθεί αυτή την ημέρα. Ίσως το καλύτερο θα ήταν, να είχαν μετατεθεί τα γυρίσματα του αθλήματος αρκετές ημέρες μετά τη μνήμη γενοκτονίας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com