26 Μαΐ 2017

Ο Γαβρόγλου για τις Πανελλήνιες: Τα 18χρονα δεν μπορούν να πιουν ένα ποτό, να ερωτευτούν

Ο Γαβρόγλου για τις Πανελλήνιες: Τα 18χρονα δεν μπορούν να πιουν ένα ποτό, να ερωτευτούν - ΒΙΝΤΕΟ
Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου για τις πανελλήνιες εξετάσεις που τυραννούν τους 18χρονους και δεν τους αφήνουν να ερωτευτούν.
Ο υπουργός Παιδείας επέμεινε ότι οι τελευταίες δύο τάξεις του Λυκείου, δεν υφίστανται παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις στη νέα γενιά.
«Επιτέλους θα πείτε “ναι” ότι αυτό είναι το πρόβλημα; Προφανώς αυτές οι εισαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις θα καταργηθούν και αυτό είπε ο Πρωθυπουργός. Αυτές οι εισαγωγικές εξετάσεις που το μόνο τους στοιχείο είναι πως είναι αδιάβλητες, αλλά δεν είναι καθόλου αξιόπιστες. Αυτές που τυραννούν τα 18χρονα, που δεν μπορούν να πάνε για ένα ποτό το Σάββατο το βράδυ, δεν μπορούν να ερωτευτούν, όταν είναι στην Γ΄ Λυκείου, διότι όλη η οικογένεια παθαίνει μια τεράστια κρίση, μήπως τα παιδιά τους βγουν από αυτή την πορεία. Αυτές οι εξετάσεις οι οποίες καταστρέφουν γενιές ολόκληρες. Και γι’ αυτές τις εξετάσεις δεν έχετε να πείτε τίποτα» είπε ο υπουργός Παιδείας, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Δεν λέτε τίποτα γιατί δεν θέλετε να αναβαθμιστεί το Λύκειο».
Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

4 σχόλια:

  1. Να χαρώ εγώ ερωτιάρη Υπουργό Απαιδείας!!!!!! Και γιατι να μην ερωτευτούν από τα 15 τους ή από τα 20 τους. Και τι τους εμποδίζει να ερωτευτούν και στα 18 τους. Μήπως και δεν ερωτεύονται; Τόσα χρόνια τι γίνεται; Εχετε παιδια που έδωσαν Πανελλήνιες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δίκαιο έχει ο Κος. Υπουργός. Τί τίς θέλουμε τίς εξετάσεις που ταλαιπωροῦν τα «καημένα» τά παιδιά, (τώρα γιατί αναφέρθηκε μόνο στά 18χρονα δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή τα μικρότερα δεν έχουν ψυχή ; η και τα μεγαλύτερα ;) Εγώ λέω, νά καταργήσουμε τελείως τίς εξετάσεις, ή ακόμη καλύτερα να καταργήσουμε τελείως τα σχολεία. Να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα να «χαίρονται» τα νιάτα τους, και όταν έχουν όρεξη για διάβασμα, να πέρνουν τα βιβλία που θέλουν, να διαβάζουν ότι θέλουν καί όταν αισθάνονται ότι έμαθαν ότι ήθελαν νά μάθουν, να ανοίγουν και ένα γραφείο και νά κάθονται μέσα «καί όποιον πάρει ό χάρος». Σίγουρα «τρελός παπάς» τόν βάπτισε τον "άνθρωπο", εάν βαπτίστηκε. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια και πρέπει ο εισαγγελέας να τον «μαζέψει». Και, τέλος πάντων, ο «άνθρωπος» σίγουρα έχει πρόβλημα και λέει και κάνει ότι θέλει. Εμείς οι υπόλοιποι τί θά κάνουμε ;θα τον αφήσουμε για πολύ ακόμη να λέει αυτά που λέει;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια προτυπα αν-οσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπιαστικές δηλώσεις! Αίσχος!

    ΕΛΛΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή