9 Φεβ 2017

Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου: Η θεματική εβδομάδα που θα γίνει στα Γυμνάσια, είναι κάτι που είναι υποχρεωτικό να γίνει, υποχρεωτικότατο.

09-02-17 Ο Κώστας Γαβρόγλου για την Επιτροπή Οικονομικών της Παιδείας και για Θεματική Εβδομάδα
Για την θεματική εβδομάδα ο υπουργός τόνισε:
«Τελευταίο θέμα στο πλαίσιο στο οποίο συζητάμε σε αυτό το Ν/Σ είναι η θεματική εβδομάδα.
Η θεματική εβδομάδα είναι κάτι που το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, είναι κάτι που θα γίνει στα Γυμνάσια, είναι κάτι που είναι υποχρεωτικό να γίνει, υποχρεωτικότατο. Η μία εβδομάδα όπως λέει πολύ καθαρά η Εγκύκλιος δίνει τεράστια ευελιξία στο Σύλλογο Καθηγητών που μπορούν να την κάνουν μία μέρα, να την εντάξουν και στα μαθήματα που γίνονται, υπάρχει μία τεράστια ευελιξία, είναι ένα πράγμα από το οποίο κανένας γονέας δεν μπορεί, νομικά, να αποσύρει τα παιδιά του. Έχουμε εξαιρετικές ενδείξεις από εκπαιδευτικούς που το έχουν πάρει στην πλάτη τους και θέλω να το χαιρετήσω αυτό το γεγονός, ότι οι εκπαιδευτικοί θα σηκώσουν το βάρος αυτής της υπόθεσης. Γι’ αυτό να προσέξουν ορισμένοι να μην ταυτιστούν με τις αντιδράσεις τους με στρατόπεδα που δεν θα ήθελαν ποτέ οι ίδιοι να εμπλακούν.
Η θεματική εβδομάδα έχει όπως γνωρίζετε τα θέματα της διατροφής, του εθισμού, που δεν είναι μόνο στις ουσίες αλλά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στα κινητά, στο facebook, θέματα αποκοινωνικοποίησης, πολλές φορές, των νέων, και βεβαίως έχει μέσα το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση που έχει απομονωθεί το κομμάτι που αφορά τους ειδικά τους γονείς, γιατί το πρόγραμμα έχει και την επιμόρφωση των γονέων, συζήτηση με τους γονείς, με υλικό που υπάρχει αναρτημένο δημοκρατικά και μπορεί κανείς να το κατεβάσει, και που ορισμένοι φοβούνται και τρέμουν στο ενδεχόμενο να μπορέσουμε να συζητήσουμε θέματα που όλη η κοινωνία τα συζητά, τα αποδέχεται και αποτελούν καθεστώς σε όλον τον κόσμο.»
Δείτε σχετικά και:

4 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Καλέ τι μας λες;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για κορυφαία εκδήλωση απύθμενου θράσους από την πλευρά των ολετήρων που μας κυβερνούν, εντολοδόχων ξένων κέντρων που απεργάζονται τον αποχριστιανισμό και αφελληνισμό του λαού μας.
Δυστυχώς και η λεγόμενη αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, δε φαίνεται να διαθέτει διαφορετική στόχευση.
Απαιτείται μαζική και συντονισμένη αντίσταση στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις των νεοταξιτών.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει μόνο εμάς, και τον εαυτό του νομίζω ότι κοροϊδεύει. Πιστός στην γραμμή ου με πείσεις καν με πείσεις, δεν έχει ποτέ απαντήσει , ούτε κανένας άλλος από αυτούς, στα επιχειρήματα που έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο. Μόνο τον εαυτό τους ακούνε. Ίσως γιατί ΑΥΤΟΙ δεν θέλουν τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά νομικά μπορεί ο γονιός να αποσύρει το παιδί του κύριε Χιτλερ!!! Στην Ελλάδα του '17 ζούμε και οχι στη Ρωσία του ΄20. Δυστυχώς για εσάς τέτοιες φασιστικές πρακτικές εσβησαν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές σας να επιβάλλετε ΧΟΥΝΤΑ!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com