8 Σεπ 2016

Συνέντευξη π. Σάββα Λαυριώτη στο Ραδιόφωνο Κόσμος της Ρόδου

Συνέντευξη π. Σάββα Λαυριώτη στο Ραδιόφωνο Κόσμος της Ρόδου 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο. Ζητά διακοπή μνημοσύνου του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.
Ακόμη μιλάει για την κάρτα του πολίτη η οποία εντός του 2017 πιθανότατα θα επιβληθεί στους Έλληνες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Σάββας έχει χάσει τήν έννοια τής Εκκλησίας, κηρύττει μία τραγική κατάσταση ανθρώπου αποκομμένου από τό Σώμα τού Χριστού, ώς δήθεν κατάσταση ομολογιτού ενωμένου μέ αυτό!

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ! Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΜΗΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ! ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΟΒΑΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!
Αναφέρεται-ο Άγιος Νεκτάριος- στους ‘’αιώνιους πάπες’’ και λέγει: "Οι πάπαι απέβησαν (1!)Ρωμαίοι αυτοκράτορες, η δε Ρωμαϊκή Εκκλησία, αυτοκράτειρα εκκλησία, η εκκλησία των εκκλησιών και (2!) ο επίσκοπος Ρώμης, επίσκοπος των επισκόπων όλου του κόσμου" (Στο δίτομο έργο του’ «Μελέτη ιστορική περί των αιτίων του σχίσματος»).

Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΗΣ ‘’ΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ’’!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΕΠΊΣΚΟΠΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ! Κάτι που θυμίζει λίγο από το Ιεροκράτος των ΠΑΠΙΚΩΝ (που απειλείται από την ανεργία!). Αδελφοί μου τι λέτε; Εάν έβγαινε ένας νόμος που θα έλεγε: Ο επίσκοπος θα είναι άμισθος! Τι θα γινόταν; Αλλά μην βιαζόμαστε διότι εκτός από την φιλαργυρία υπάρχει και η ΦΙΛΟδοξία. Πω, πω, τρέχουν στα αεροδρόμια νύχτα για να υποδεχτούν ακόμη και μικρόψυχους-μαυροντυμένους ανθρώπους.. αρκεί να γίνουν επίσκοποι! Τι σου κάνουν οι δημόσιες σχέσεις.
Καταλαβαίνεται τώρα αδελφοί μου την αρρώστια όλων σχεδόν των επισκόπων μας; Αλλά και του καλού μας πατριάρχη που συμπεριφέρεται ως ο 1ος "επίσκοπος των επισκόπων όλου του κόσμου";
"Όλου του κόσμου", αλλά και της δικής μας Εκκλησίας, και το λέμε αυτό σύμφωνα με τον χαιρετισμό των μελών του "συνεδρίου", εκεί κάτω στα βάθη της Κρήτης, που απεύθυναν ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ, αλλά και ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ (ΑΒΑΠΤΙΣΤΟ) ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ…. Τον οποίον εξισώνουν με όσους δια του αγίου Βαπτίσματος «Ντύθηκαν» τον «Χριστό», και έτσι υπάρχουν ως τίμια μέλη Αυτού, δηλαδή μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας* Του (*Εκκλησία= Σώμα Χριστού).....
ΜΕ ΤΙΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 4;41 μ.μ.
Η συνοδος του Κολυμπαριου εκφραζει τον μεγα Φωτιο, τον αγιο Γρηγοριο τον Παλαμα,τον αγιο Μαρκο τον Ευγενικο, τον αγιο Νεκταριο Πενταπολεως;
ΟΧΙ
Ο π. Σαββας συνομολογει την ιδια πιστι με τους αγιους της Εκκλησιας; ΝΑΙ
Τοτε καταφερεσαι εναντιον της Εκκλησιας

Ανώνυμος είπε...

Aν δεν υπηρχε ο π. Σαββας και πεντ' εξι αλλοι θα μας καταπινε η αιρεση. Καποιοι ''τραγικοι τυποι'' που σχολιαζουν τον αγωνιστη μοναχο, πρεπει να αρχισουν να σκεφτονται τουλαχιστον, αφου προφανως δεν μπορουν να προσευχονται.

Ανώνυμος είπε...

Γνώρισα τον Π.Σάββα στο άγιον όρος σε ένα κελλί ενός σεβαστού γέροντα ο οποίος γέροντας εκτιμούσε πολύ τον Π.Σάββα.Σήμερα ο σεβαστός αυτός γέροντας όταν τον ρώτησα για τη Σύνοδο της Κρήτης μου απάντησε πως τα κείμενα που υπέγραψαν οι 10 Ορθόδοξοι Πάπες δεν είναι επικίνδυνα.Ο Π.Σάββας διαφωνεί.
Και έχει την τόλμη και το λέει.
Τον γέροντα τον γνωρίζω 20 χρόνια.
Τον Π.Σάββα τον είδα μια φορά.
Λυπάμαι που αισθάνομαι πως ο μοναχός φρονεί την αλήθεια.
Και όχι ο γέροντας.
Λυπάμαι που ο γέροντας μέχρι πολύ πρόσφατα άλλα φρονούσε και έλεγε και τώρα άλλαξε πλεύση.
Αλήθεια δεν καταλάβω τι γίνεται.
Είμαι τόσο συγχισμένος.
Γιατί άνθρωποι που προσεύχονται μέρα νύχτα δεν βλέπουν την αίρεση που είναι πλέον εντός των Πυλών.
Εκτός και αν τελικά έχει δίκαιο ο ανώνυμος 4:41 και ο Π.Σάββας και όσοι πιστεύουν τα ίδια πλανώνται πλάνην οικτράν.
Κάποιος μας λέει την αλήθεια.
Και κάποιος μας λέει ψέματα.
Θα συνεχίσει πολύ ακόμα αυτό το βιολί?

Φαίη είπε...

@8 Σεπτεμβρίου 2016 - 4:41 μ.μ.

Για ποια «Εκκλησία» μας μιλάτε κύριε ανώνυμε;
Διότι τελευταία σα να έχετε μαζευτεί 'πολλές' εδώ τριγύρω.

Μία διευκρίνιση.
Στο βίντεο δεν λέει ο π. Σάββας έτσι χύμα να διακοπεί η μνημόνευση των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που «συμμετείχαν» στην ψευτοσύνοδο. Απαντάει στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το τι πρέπει να κάνουμε με εκείνους που ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ λέγοντας: «.. να πούμε στους επισκόπους της Ελλαδικής Εκκλησίας, εν πρώτοις, να απορρίψουν αυτή τη 'σύνοδο'. Πρέπει να την απορρίψουν. Την έχουν υπογράψει αλλά εκ των υστέρων από τις αντιδράσεις του λαού και από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι αντιορθόδοξη και πρέπει να την απορρίψουν. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ καθηκόντως οι επίσκοποι, τότε ο λαός και οι ευσεβείς ιερείς θα πρέπει να την απορρίψουν από μόνοι τους και να διακόψουνε την κοινωνία ως μέτρο Αγιοπατερικής στάσεως για να μπορούμε και μεις να πούμε ότι δεν συμφωνούμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πούμε ότι δεν συμπορευόμαστε. Διότι αν μνημονεύουμε κύριε Λοΐζο τον Πατριάρχη ή τους Επισκόπους οι οποίοι δέχονται τη 'σύνοδο' είναι σα να δεχόμαστε τις αποφάσεις. Όχι είναι 'σαν', τις αποδεχόμαστε κι εμείς. Εμείς δεν τις αποδεχόμαστε. Είναι αντιορθόδοξες, είναι αιρετικές οι αποφάσεις και δεν τις δεχόμαστε. ..»

Φυσικά μπορεί ο αγαπητός αδελφός 8 Σεπτεμβρίου 2016 - 4:41 μ.μ. να μας διαφωτίσει εάν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος με τον οποίον μπορούμε να εκφράσουμε τη διαφωνία μας στις οικουμενιστικές αποφάσεις της ψευτοσυνόδου.


Αλεξανδρος Γαλανοπουλος Βερολινο είπε...

Ειναι μεγαλη Ευλογια Κυριου που εχουμε σημερα τετοιους αγωνιστες, πραγματικους ομολογητες, οπως ο Π. Σαββας.

Πατερ Σαββα ευγε, ο Θεος να σε ενισχυει παντοτε! Ειμαστε μαζι σου κι ενημερωνουμε ολον τον κοσμο οπου σταθουμε κι οπου βρεθουμε.

Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ!

Αλεξανδρος Γαλανοπουλος
Βερολινο

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΑΔΕΡΦΕ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μετα πρωτης και δευτερας ειπέ τη Εκκλησια....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com