9 Αυγ 2016

Διαμαρτυρία ομάδας εκπαιδευτικών δυτικής θεσσαλονίκης προς την Ι. Μονὴ Μεγίστης Λαύρας για τον π. Σάββα Λαυριώτη



ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρὸς τὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγίστης Λαύρας
Κοινοποίησις:
Ἱερὰ Κοινότητα Ἁγίου Ὄρους
Πολιτικὴ Διοίκηση Ἁγίου Ὄρους
Ὑπουργεῖον Ἐξωτερικῶν
Μετά λύπης μου αγαπητοί Πατέρες της εν λόγω Ιεράς Μονής την οποία είχα την ευλογία να επισκεφτώ για προσκύνημα πρόσφατα, μαθαίνω ότι ο Προϊστάμενος της Μονής π. Σάββας εκδιώχθηκε από την Μονή γιατί καταφέρθηκε (χωρίς ευλογία όπως  διαδίδεται ) εναντίον της Ψευτοσυνόδου στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
Επειδή ανήκω όπως και άλλοι συνάδερφοι στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και τόσα χρόνια ζούμε τα γεγονότα των «εσχάτων καιρών» θα περιμέναμε από τους μοναχούς του Αγίου Όρους να σηκώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να καταστήσουν την Ορθόδοξη Πίστη μας τον τελευταίο τροχό στο άρμα του Οικουμενισμού .

Όμως αληθινά, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο (δεν θα ήθελα να μπω σε μη ηθικές σκέψεις ) βλέπω μία βιάση στην αποπομπή του π. Σάββα γιατί είπε φωναχτά αυτό που όλοι μας εδώ στον ΄κόσμο΄ συζητάμε μεταξύ μας.
Αλλά ήρθε η ώρα να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του και πιστέψτε μας αγαπητοί Πατέρες πως αν δεν συνταχθείτε με το πιστό λαό του Θεού για να αντιμετωπίσουμε μαζί το θηρίο του Οικουμενισμού τότε φοβάμαι πως σε λίγο καιρό θα αναγκαστείτε να δέχεστε Επισκέπτες και όχι Προσκυνητές από όλη την Ευρώπη και κάθε φύλλου και κάθε ηθικής κουλτούρας χωρίς τότε να μπορείτε να το εμποδίσετε, γιατί απλά δεν θα αποφασίζετε εσείς για τους κανόνες που θα ισχύουν για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος.
Υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να ανακαλέσετε την απόφαση σας για τον π. Σάββα και να αλλάξετε πορεία γιατί τα γεγονότα το απαιτούν.
Πολύ σημαντική η πνευματική ζωή για την σωτηρία της ψυχής μας αλλά όταν κινδυνεύει η Ορθοδοξία μας τότε μπαίνουμε στον αγώνα για να την σώσουμε από τον κίνδυνο του Οικουμενισμού στο άρμα του οποίου συγκαταλέγονται όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην Ψευτοσύνοδο της Κρήτης. (Αλήθεια Πατέρες γνωρίζετε τι ειπώθηκε σε αυτή την Σύνοδο;).
Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου καλή Φώτιση σε όλους .
Μετά τιμής,
Κωστούδης Γεώργιος, εκπαιδευτικός
αντιπρόσωπος της ομάδας των εκπαιδευτικών που αγαπούν την Ορθοδοξία και την Πατρίδα μας.

Ηλεκτρονική διεύθυνση:gkwstoudis67@gmail.com

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επικαλούνται την υπακοή ακόμη κι αν το λάθος είναι πασιφανές.Δηλαδή ως που φτάνει η υπακοή στο πασιφανές;Δεν είναι μόνο πασιφανές αλλά και πάνδημα,σε εκείνους που ξέρουν ένα τρομερό λάθος!θα πουν κι εμείς ξέρουμε,ναι ξέρουν και πολλά μάλιστα,εδώ είναι η παγίδα...το έξυπνο και πολύ ξερο πουλί απ΄τη μύτη πιάνεται από του πονηρού τα μηχανεύματα.

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Κάτι δεν μου πάει καλά σε αυτή την ιστορία πιά.
Και με την δυναμική εμπλοκή και φιλία του Τρικαμηνά με τον γερ.Σάββα μου αφήνει μία γεύση...περίεργη.

κύριε Κωστούδη, να με συγχωρείτε, αλλά κάνετε υποδείξεις με άκομψο τρόπο κατά την αποψή μου. Να σας θυμίσω ότι απευθύνεστε σε ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ, δεν είναι τα παιδάκια στο σχολείο σας για να τους κουνάτε το δάχτυλο.

Οι Αγιορείτες για εσένα και για εμένα Προσεύχονται μέρα νύχτα. Γιά τα πέρι αναστήματος που λέτε,μεγαλύτερους σε Ανάστημα απο τους Αφιερομένους Στο Χριστό και την Παναγία μας δεν υπάρχουν σε αυτή τη γη. Και εμείς οι λαϊκοί, να μην πω κοσμικοί καλό θα είναι να αφήσουμε την γελοία κοσμική έπαρση όταν απευθυνόμαστε σε Ιερείς Μοναχούς και Μοναχές, και πρέπει να τους ομιλούμε τουλάχιστον με συστολή. Νομίζω ότι δεν έχουμε καταλάβει τι εστί Ιερέας, Μοναχός, και Μοναχή. Και δεν μιλώ για συνειδητοποιημένους οικουμενιστές(πιόνια του πονηρού) "Ιερείς" αυτοί είναι εκτός Αγίου Όρους, υπάρχουν και υπηρξαν πάντα, τώρα τους βλέπουμε; Αλλα όχι και να κάνουμε το χατίρι του διαβόλου να κρίνουμε εμείς οι "αγιοι" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ! Και όσοι σκέφτεστε να πάτε στους "γ.ο.χ" να ξέρετε τουτό, κατά την ταπεινή μου άποψη η κίνηση αυτή δείχνει άνθρωπο με έπαρση( και καλά εγω είμαι ανώτερος, "γνήσιος" Χριστιανός) είσαι πιό Χριστιανός και απο τον Αγίον Πορφύριο ; Άγιο Παϊσιο ; Άγιο Ιωσήφ του ησυχαστή ; Ιάκωβου Τσαλίκη ; του π.Ρωμανίδη ; του Αθανάσιου Μυτιληναίου ; Και θες να πας σε μία που ιδρύθηκε το 1924 ως η "γνήσια" και που δεν αναγνωρίζει κανέναν απο αυτούς τους Αγίους που ανέφερα ;

Με σεβασμό στον Γερ.Σάββα, και του κάνω και μία μεγάλη Μετάνοια, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι ο μόνος άξιος Αγιορείτης στον Άθω.

Απόστολο είπε...

Πολύ παρήγορη επιστολή.

Ανώνυμος είπε...

εις ωτα μη ακουοντων
ουδεις δυστυχως μητροπολιτης ετολμησε να συμπαρασταθη στον π σαββα
ΓΙΑΤΙ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ!
Είναι πολλά περίεργα σε αυτή την υπόθεση...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΑΛΤΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ !

Ανώνυμος είπε...

μερικοι αδελδοι εμιλησαν στον πειραιως διατι σιωοπητηριον μετα τα γενομενα εν κρητη απηντεσε
αρχας οκτωβριου εχομε ιεραρχια και εκει καθηκοντως θα τοποθετηθω δια τα θεματα
αυτα γεωργιος χρονης νεο φαληρο

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ανούσια την επιχειρηματολογία περί παλαιοημερογητισμού ενω το θέμα ειναι η παναίρεση του οικουμενισμού και η οικουμενιστικη σύνοδος Κριτής.
Η επιστολή ίσα και ίσα υποστηριζει εναν μοναχό ο οποίος έχει πάρει αντί οικουμενιστικη θέση.

Αναγνωρισε ποτε καποιος συγχρονος αγιος τους αιρετικούς ως εταιροδοξες χριστιανικές Εκκλησίες ;;;; ΟΧΙ βέβαια!!!!!
Επαίνεσε κάποιος σύγχρονος αγιος το μασονικό ΠΣΕ;;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!

Ας αφήσουν λοιπον οι φιλοοικουμενιστες την ανούσια αναφορά στον παλαιοημερολογητισμό τσουβαλιαζοντας τους πάντες και ας κοιτάξουν την κατάντια της αίρεσης του οικουμενισμού που κακά τα ψέματα δικαιώνει τις θέσεις ακόμα και των "κακών ζηλωτών" (κατα τους οικουμενιστες) .

Ας διαβάσουν οι φιλοοικουμενιστές κειμενα των σύγχρονων αγίων και φωτισμενων πατέρων να δουν τι λένε για τα συγκινονουντα δοχεία του οικουμενισμού και της μασονιας.

Ανώνυμος είπε...

Προς σχολιαστή 10 Αυγούστου 2016 - 11:32 π.μ.
Μάλλον τελικά φίλε μου εσύ πρέπει να διαβάσεις λίγο ορθογραφία γιατί τα λάθη σου είναι τρομερά.
Παρακαλώ το ιστολόγιο να μην δημοσιεύει σχόλια με τέτοια και τόσα ορθογραφικά λάθη.
Ε.Ζ

Ανώνυμος είπε...

Προς κύριο Παπασπυρόπουλο :

Μέ όλο τό σεβασμό βρίσκω τελείως άτοπο καί απερίσκεπτο τό σχόλιό σας! Απ' ότι ξέρουμε ο π Σάββας δέν είναι ο μόνος αντιδρών στό άγιο Όρος Είναι μία ολόκληρη ομάδα κελλιωτών κυρίως μοναχών που έχουν επιτέλους αναδείξει τόν διχασμό του αγίου Όρους ,οτι δέν είναι όλοι παραδομένοι στόν υπολογισμό καί στον οικουμενισμό Τί σάς ενόχλησε από αυτή την υπόθεση δέν το κατανοώ Αλλά καί άν ήταν μόνος ,ποιό τό πρόβλημα ; Συνιστάτε κοσμιότητα προς τους αγιορείτες μοναχούς καί πατέρες ,αλλά προσβάλλετε εσείς άλλους μοναχούς καί πατέρες έτσι άκριτα Τόν π.Τρικαμηνά εσείς τον γνωρίζετε; Πώς μιλάτε έτσι άκριτα καί γιατί αυτή η απόρριψη των παλαιομερολογιτών που είναι αδέλφια καί μοιραζόμαστε μαζί τους την αγωνία για την πίστη ; Από το Άγιο Όρος καλέ μου κύριε εκπορεύτηκε η αίρεση του ΄΄εφησυχασμού ΄΄ που έκανε μεγάλη ζημιά στό εκκλησιαστικό γενικότερα φρόνημα κάι ευνούχισε τον δυναμισμό της εκκλησία ς με΄αποτέλεσμα νά έχει γίνει τό εκκλησιαστικό σώμα ένα πτώμα που απο πάνω του περνά ανενόχλητα τό όχημα του οικουμενισμού Μήπως θυμόσαστε την στάση του αγίου Όρους απέναντι σέ έναν από αυτούς που αναφέρετε ,τον πατέρα Αθανάσιο Μυτιληναίο ,ο οποίος έδωσε τό πρώτο σύνθημα της αντιστάσεως μέ τά εκκλησιαστικά γεγονότα στην Λάρισα ; Άν ακούτε τις ομιλίες του γέροντα θά πρέπει να΄έχετε επισημάνει την σημασία που δίνει στήν αντίσταση του λαού ΄΄Παιδια της Παναγίας '' είμαστ όλοι καί γιατί να υποθέσουμε οτι κάποιος ΄΄σκέφτεται΄΄να πάει στους Γ.Ο.Χ. ; Εχετε τέτοια στοιχεία ; Πώς το τεκμηριώνετε αυτό ; Αρκετα΄προβλήματα έχουν αυτά τά ευλογημένα παιδιά που αποφάσισαν να κάνουν ομολογία ,θά έπρεπε να τους ενθαρρύνουμε καί όχι να τους φορτώνουμε μέ πικρία

Μέ σεβασμό
Λωρίτου Ελενη

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς Το ιστολόγιο μένει στην ουσία του κάθε σχολίου και όχι στα ορθογραφικά λάθη απροσεξίας και καλώς πράτει!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το ιστολόγιο πολλά σχόλια κόβει μέ διάφορα κριτήρια Άν αρχίσει να κόβει καί με βάση τά ορθογραφικά λάθη αλλοίμονο !

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας ας κάνει οτι έχει αναγκη , οι ανορθογραφοι ας ανοιξουν τα λεξικά για να γράφουν σωστα και οι οικουμενιστες ας ανοίξουν τους λόγους αγίων και φωτισμενων πατέρων για να πιστεύουν σωστά.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΑΙ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΔΕΡΦΟ ! ΑΥΤΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ! Οκ ?

Ανώνυμος είπε...

εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι μόνος του ή όχι ο π.Σάββας, αλλά αν είναι αληθινά, αν είναι αυθεντικά τα όσα λέει και κάνει. Εκεί κρίνεται. Και θα δεχτεί την κριτική εφόσον αυτή στηρίζεται σε βάσιμα στοιχεία όπως π.χ. το γεγονός ότι αν δηλώνει εκπρόσωπος ομάδας αυτο θα πρέπει να το αποδεικνύει με στοιχεία και όχι ότι δηλώσεις. Και αυτό δεν είναι αθέμιτη κριτική γιατί όπως ξέρουν όλοι, στο ιντερνετ είναι εύκολο να παραπλανήσεις και να παρασύρεις τους αλλους.
Ψυχραιμία λοιπον.

Unknown είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους. Συνυπογράφω. Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν ακόμη ομολογητές της πίστεως και στις μέρες μας. Αντί οι "ΘΕΣΜΟΙ" του Αγίου Όρους να κάνουν το προφανές, δηλαδή να μπουν μπροστά και να διακόψουν το μνημόσυνο του Αιρετικού Πατριάρχη-Επισκόπου του Όρους, πορεύονται με την ΑΙΡΕΣΗ και ΔΙΩΚΟΥΝ κάθε ορθόδοξη φωνή! Οι "ΘΕΣΜΟΙ" του Αγίου Όρους έστειλαν ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ του Αγίου Όρους στην ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ο οποίος υπέγραψε την ΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για την ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ Ως ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ. Αυτά μας δίδαξαν οι Άγιοι που τιμούμαι την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ; Είμαστε μαζί σου π. Σάββα ακόμη και να μείνεις μόνος όπως ο έμεινε μόνο ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, ένας μοναχός, πολεμώντας την αίρεση του μονοφυσιτισμού απένταντι σε όλους τους Πατριάρχες εκείνης της εποχής!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com