10 Αυγ 2016

Γιατί βεβηλώνουν τους Ναούς;

ΓΙΑΤΙ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ;
Μέσα στα χρόνια, η Αγία μας Εκκλησία δέχεται επιθέσεις και διωγμούς. Από τις κατακόμβες ακόμη… Στην Τουρκοκρατία μετά. Στη Ρωσία, στην Αλβανία… Στη Συρία σήμερα… Στην Ελλάδα τώρα… Μικροί ναοί, χαλασμένοι, ασβεστωμένοι, πυροβολημένοι, άγιοι με βγαλμένα μάτια, σπασμένοι σταυροί, εκκλησίες που έγιναν τζαμιά, κινηματογράφοι, αποθήκες, στρατώνες και λέσχες, ναοί που χάθηκαν από προσώπου γης….

Βέβηλοι άνθρωποι, μουσουλμάνοι, μαρξιστές, αναρχικοί, αιρετικοί, σατανιστές, φανατικοί ή αιρετικοί – ποιός ξέρει ακριβώς ποιοί; – βγάζουν ένα μένος κατά του οικήματος, κατά του κτηρίου, της ιερής οικοδομής… Βέβαια δεν φταίνε σε τίποτε τα υλικά από τα οποία έχει απαρτισθεί ένας ναός…
Τον Ένοικο και τους ενοίκους θέλουν να χτυπήσουν. Τον Χριστό δεν αποδέχονται ως «Κύριο και Θεό τους» και δεν ανέχονται να βλέπουν άλλους και μάλιστα τόσο πολλούς να έχουν ζωντανή σχέση διαρκείας με αυτό το Πρόσωπο. Αυτό δεν μπορούν να το ανεχτούν. Από πείσμα; από εγωϊσμό; από συνειδησιακή κρίση;
Ναι αλλά αυτό δεν είναι δημοκρατικό. Πώς να το κάνουμε;
Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι την Ορθοδοξία επιλέγουν και στοχοποιούν. «Τυχαίο; Δεν νομίζω». Και τούτο διότι μπορεί οι ίδιοι να μη το ξέρουν, αλλά ο διάβολος το ξέρει καλά, η Ορθοδοξία έχει την Αλήθεια και τη Χάρη, έχει ζωντανό και αναστημένο το Χριστό στα σπλάγχνα της.
Τι θα μπορούσαμε εμείς οι ορθόδοξοι πιστοί να κάνουμε εν προκειμένω;
Ασφαλώς να προσευχόμαστε και γι΄ αυτούς, να τους φωτίσει ο Θεός, όπως τον διώκτη Παύλο. Να τους πούμε επίσης ότι δεν καταφέρνουν τίποτε. Πού είναι οι διώκτες που πολέμησαν την Εκκλησία; Χάθηκαν. Ναοί και μοναστήρια ξανακτίζονται παντού και περισσότερα και καλύτερα. Και το τρίτο: Νάμαστε εμείς και η οικογένειά μας κάθε Κυριακή εκεί! Στο Ναό μας!!
Όλοι εκεί! Με όλο μας το είναι εκεί!!!
Δεν φοβόμαστε!

1 σχόλιο:

Απόστολο είπε...

Το "δημοκρατικό" στην εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με το "δημοκρατικό" της πολιτικής.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com