4 Ιουλ 2016

Για τα ζιζάνια της αίρεσης ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’

Επιχείρηση Ιησούς του Ναυή
ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ  ΤΑ ΟΝΤΩΣ ΖΙΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
(Για τα ζιζάνια της αίρεσης  ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’)
Για μια ακόμα φορά η Προτεστάντικη αίρεση με την ονομασία ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, σπείρει αιρετικά ζιζάνια στους Νομούς Φλωρίνης, Καστοριάς, Κοζάνης και Πιερίας.  Ενθυμούμαστε πως παρόμοιο λυπηρό συμβάν είχε συμβεί στους Νομούς   Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής το έτος 2014.  Προς τούτο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να ενημερώσει τον λαό.

Πρωτίστως πρέπει να τονίσομε ότι αυτά είναι τα ζιζάνια, τα αιρετικά δηλαδή  ζιζάνια και όχι οι επιμένοντες να μην κληθούν οι αιρέσεις ‘’ εκκλησίες’’.   Τώρα τι θα πουν όλοι εκείνοι που επιμένουν να καλούν τις αιρέσεις, εκκλησίες;  Μη ξεχνούμε κιόλας ότι η καλούμενη ‘’Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση’’, θεωρούσε και θεωρεί την Ορθοδοξία με βάση δηλώσεις της ως ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’.  
Αυτοί καλούν την Εκκλησία ‘’πνευματικά δεσμά αιώνων’’ και οι επιμένοντες σε δήθεν ‘’εκκλησιαστική οικονομία’’, καλούν τις αιρέσεις ‘’εκκλησίες’’.  Το αντιμίσθιο δυστυχώς είναι βαρύ.
Παρενθετικά να αναφέρομε ότι πλήθος αιρετικών Προτεσταντών οργώνουν Ελλάδα και Κύπρο, προσηλυτίζοντας Ορθόδοξους Χριστιανούς. Κατά τα άλλα οι Οικουμενιστές επαίρονται για τη διακήρυξη της Επιτροπής Παγκόσμιας Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.), κατά το έτος 1982 για «ιεραποστολική μαρτυρία εν ενότητι».
«Ούτοι περιάγουσι την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιούσι αυτόν υιόν γεένης διπλότερον αυτών»*, και οι επιμένοντες στην απαράδεκτη εκκλησιαστική οικονομία σε θέματα αληθειών της Πίστης μας, τους επιμένοντες στην Ορθόδοξη ακρίβεια, ζιζάνια τους έχουν καλέσει.  Πως μπορούν τα  αιρετικά ζιζάνια ‘’ εκκλησίες’’ να καλούν; 

*«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεένης διπλότερον υμών» (Ματθ). 23,15.
Δείτε σχετικά και:
-Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''.http://aktines.blogspot.gr/2014/06/blog-post_7907.html
-Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την νεοπροτεσταντική οργάνωση "Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση''. http://aktines.blogspot.gr/2013/07/blog-post_6940.html
-Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, για τη διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»

2 σχόλια:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ είπε...

ΑΥΣΤΗΡΟΊ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟ ''ΣΩΜΑ'' ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!«Πάντες διδακτοί Θεού έσμεν».
«Ω ανόητοι και βραδείς την καρδίαν»… δεν καταλάβαμε ακόμη α) ότι εκεί που δεν σπείραμε το λόγο του Θεού παίρνει εξουσία ο πονηρός αλλά και ο πονηρός μας εαυτός που δικαιολογεί τα πάντα χάρη δική του, και ελέω Θεού… β) ότι ένας στους ενενήντα εννέα(1/99) έχει ζωντανή πίστη, εφόσον κύριο έργο κάθε πιστού είναι ‘’το ποιήσεις και διδάξεις’’ , δηλαδή η αποστολική δράση και μέσα στο σπίτι μας αλλά και έξω από αυτό ,στον χώρο εργασίας κ.ο.κ.. γ)ότι δεν Ζει μέσα μας η αγάπη του Χριστού και των αγίων Του και πως πρέπει να δείχνουμε την αγάπη μας αυτή, με τον ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο της Ορθόδοξης Λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας μας (Εσπερινός, Όρθρος, Θεία λειτουργία..)… δ) ότι στις μεγάλες πόλης, που ούτε 2 στους 10.000 δεν λειτουργούνται, πως είναι δυνατόν να μην αναθάλλουν τα ‘’χόρτα’’ και τα αγκάθια; Και τώρα τι συζητάμε; Την εξάπλωση α) όχι της αμαρτίας των παιδιών μας, των αδελφών μας ή καλύτερα την δική μου και σου, με την γυναίκα σου και το παιδί μου… β) όχι την αδιαφορία μας για τα πράγματα της Εκκλησίας μας που πάνε από το κακό στο ακρότερο λόγω ελλείψεως σοβαρών επισκόπων … αλλά τι; Την εξάπλωση των ζιζανίων, των Προτεσταντών! Αλίμονό μας, υποκριτές όλοι μας! Η οργή του θεού θα έρθει διπλή και θα τριτώσει με έναν τρίτο καταστροφικό όλεθρο . .φυσικά για να κάψει Αυτός τα ζιζάνια που τα δικά μας χέρια άφησαν να αναρριχηθούν και να σκεπάσουν τα μικρά Εκκλησάκια του δρόμου! Όλα ρημάζουν από εγκατάλειψη σαν αυτή που ένιωσε ο Χριστός μας...Τελικά όχι εξ αιτίας των ζιζανίων χάνονται οι μάχες , αλλά επειδή έπαψε το εργοστάσιο να βγάζει άντρες με ‘’antres’’, έτσι απαλά και τρυφερά αναρριχώμενα φυτά κοντεύουν και πλάτανο να τον μεταμορφώσουν… Αδελφοί, «Μετανοείτε γρήγορα»!!! Και + συγγνώμη.
(Φυσικά και εκείνο το έργο κάποιος πρέπει να το κάνει αλλά με ποιες γνώσεις και με ποια διάκριση και από που το θάρρος όταν καταντήσαμε ανάλατοι...).Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι "Ορθόδοξοι" σε ψευτοσυνόδους θέλουν να μας υποχρεώσουν να αποδεχτούμε ως εκκλησίες τις αιρέσεις στις οποίες ανήκουν οι νέοι αυτοί, γιατί έπειτα αντιδρούν με τις δραστηριότητές τους;

Δεν είναι το αίτιο, ότι μας λείπουν οι Εσπερινοί και οι Όρθροι και ξεπέσαμε ως προς την Πίστι, την Ορθοδοξία και Ορθοπραξία. Καλή η ψαλτική και τα αναλόγια, αλλά προηγείται η κατήχηση, η ιερουργία του λόγου, το θείον κήρυγμα, το οποίο ο ιερός Χρυσόστομος θεράπευε καθημερινά, σε εσπερινούς ερμηνείας των Γραφών, συνάξεις ιερουργίας του λόγου του Θεού. Αυτό μας λείπει, κι αν ποτέ δω αυτούς τους νέους, να διανέμουν Καινή Διαθήκη, θα πάρω την Καινή Διαθήκη για να την δώσω σε κάποιον να την μελετήσει αλλά στη φάση αυτή δεν θα επιπλήξω τους νέους αυτούς, απλά όπως το πράττω, θα συνομιλήσω για την Αλήθεια, τα λάθη τους αλλά αποδεχόμενος και τα πολλά λάθη μας ημών των νεο-ορθοδόξων νεοειδωλογεροντολειψανολατρών που περιφρονούμε την Αγία Γραφή. Πρώτα θα επιπλήξω τον εαυτό μου και τους άλλους ορθοδόξους που ούτε αυτό το εύκολο δεν κάνουμε, να μοιράσουμε την Καινή Διαθήκη στους ακατήχητους συνανθρώπους μας.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com