27 Ιουν 2016

Λυκούργος Νάνης, Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.



Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.
Σπαταλήθηκαν τόσα χρήματα για μία "σύνοδο" βλαπτική του καλώς εννοούμενου συμφέροντος της Οικουμενικής Ορθοδοξίας. Για μία "μάζωξη" σκοπιμότητας, διπλωματίας και παρασκηνίου με έκδηλη την καταθλιπτική παρουσία ενστόλων.
Η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου πρόδωσε την Ορθοδοξία (διά του τελικού της κειμένου αναφορικά με τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρέσεων, παρά την έκδηλη φαναριώτικη διπλωματία των σχετικών διατυπώσεων) και δίχασε τον Ορθόδοξο κόσμο, ευτέλισε κάθε έννοια κανονικότητας και συνοδικότητας, συνετέλεσε στην έτι περαιτέρω εκκοσμίκευση της Εκκλησίας, θεωρητικά (π.χ. διά των περί γάμου τελικών κειμένων) αλλά και πρακτικά (διά της συμμετοχής γυναικών σε αυτή, διά της υπερβολικής οικονομικης δαπάνης καθώς και άλλων εκδηλώσεων και παραμέτρων).

Η σύναξη αυτή εξ αρχής έπασχε από ακυρότητα για συγκεκριμένους, ουσιώδεις και βασίμους λόγους.
Ουδόλως εκπροσωπεί την παγκόσμια Ορθοδοξία εφ όσον τέσσερις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που αντιπροσωπεύουν μέγα μέρος του Ορθοδόξου ποιμνίου παγκοσμίως απέφυγαν να συμμετάσχουν στις εργασίες της.
 Οι κατά τρόπο αντικανονικό και άκυρο ληφθείσες "αποφάσεις" της κάθε άλλο παρά τυγχάνουν δεσμευτικές για το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Στη συνείδηση του Ορθοδόξου χριστιανικού πληρώματος πρόκειται για ένα πνευματικό πτώμα, οδωδός και τυμπανιαίο! 
Δυστυχώς, η Ορθόδοξη Εκκλησία σε επίπεδο κορυφής δεν εκπροσωπείται από αναστήματα που στοιχούνται στην παρακαταθήκη των προφητών, των αποστόλων και των πατέρων αλλά από ποιμένες δέσμιους στρεβλών αντιλήψεων που σκέπτονται και ενεργούν με όρους και προδιαγραφές κοσμικής και επικοινωνιακής "λογικής". Γι αυτό και οι τελευταίοι έχουν αποξενωθεί ψυχικά από το υγιώς φρονούν ποίμνιο.
Η "σύνοδος" του Κολυμπαρίου άνετα μπορεί να συγκαταριθμηθεί με τις ληστρικές ψευδοσυνόδους του παρελθόντος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα την συγκαταριθμισει ;έστω αυτοί οι οποίοι λένε ότι διαφώνησαν πάντα με υποθέσεις γιατί δημόσια δεν είπε κανείς τίποτα για το τι έγινε μόνο ράδιο αρβύλα , ή αυτοί οι οποίοι φωνάζουν απ'έξω το κάνουν όλοι μπλογκ θεολόγοι απλοί ιερείς ποιος τους δίνει σημασία ;

Ανώνυμος είπε...

Ειχε δικιο ο Μεγας Βασιλειος οταν ελεγε ''ου χρη προσεχειν λεξεσιν αλλα τη του σκοπου δυναμει,
Καν αγραφους τις λεγει λεξεις ουδεν διαφερει εως αν ε υ σ ε β η την δ ι α ν ο ι α ν εχει''..
Αυτος ο λογος εχει βαθος!
Στους αγιους Πατερες διακρινει ο πιστος λαος την Ορθοδοξια της θεολογιας τους μεσα στην καθαροτητα κ ακριβεια των δογματων της Πιστεως!
Θα χρειαστουν πολλα συμπερασματα,κυριως αναζητουμε απο τη μοναχικη πολιτεια,η οποια εχει ανεπτυγμενες τις πνευματικες κεραιες και μπορει να κρινει καθαροτερα απο τον λαο.
Ο σκοπος ειναι η ενοτητα των ''εκκλησιων'',νομιζω!
Το νεο δογμα των Βατικανιων ,προσαρμοζεται στο δικο μας και σιγα σιγα θα εφαρμοστει ινα ωσιν εν ,εν τη ετεροτητι κ οχι εν τη Ορθοδοξια.
''Οποιος ειναι Βαπτισμενος στην αγια Τριαδα,ανηκει στην "'Εκκλησια''.
Ποια Εκκλησια;
Μηπως ειναι το επομενο βημα;
Η Ορθοδοξη Εκκλησια ειναι η Ζωντανη μαρτυρια της Παραδοσης μας διδασκει ο π.Γεωργιος Φλωροφσκυ....
Ειναι η μετοχη στη Λατρεια κ Ζωη,κ εμπειρια της Εκκλησιας.
Ποιος θα διασωσει το Ορθοδοξως θεολογειν;;;Αυτα που διδαχτηκαμε απο τους Πατερες!
Λεγει ο αγιος Γρηγοριος,
''Οι αρνουμενοι την διακρισιν ουσιας κ ενεργειας Του Θεου,περιπιπτουν εις πεντηκοντα ταις μεγισταις των πονηρων αιρεσεων''...ποιος θα μπορει να διακρινει Τον Θεο,με τα νεα μετρα κ σταθμα;;;
Ολα δειχνουν πως δεν υπαρχει κατανοηση,στο καλεσμα των αγιων Πατερων προς θεωση ,με τους χριστιανους,τελειως οικοιουμενους με τον πλουτο της χαριτος!
Ολα δειχνουν αλλαγη πλευσης!
Αυτο κατανοησαμε καλα!
Ο λαος αγρυπνα στα της πιστεως!
Η συνοδος,νομιζουμε πως δεν ευνοει την Ορθοδοξια,αλλα τις Παπικες προδιαγραφες...
Εαν κανουμε λαθος ,το διορθωνουμε!
Οι φραγκολατινοι Λουζινιανοι εμειναν 300 χρονια διωκοντας την εκκλησια της Κυπρου.Επι των ημερων τους η Κυπρος πλημμυρισε απο μοναχους ολων των παπικων ταγματων.Οι Παπικοι καταργησαν τις 14 ορθοδοξες επισκοπικες περιφερειες ,περιοριζοντας τες σε 4,υπο την δικαιοδοσια των Λατινων''επισκοπων'',διωχνοντας κ τις εδρες των Ορθοδοξων επισκοπων σε χωρια.Το 1260 ,ο Παπας Αλεξανδρος απαγορευσε την εκλογη νεου αρχιεπισκοπου Κυπρου.Η υποταγη ηταν και εκκλησιαστικη και οικονομικη.Οι Ορθοδοξοι επρεπε να δινουν ''ορκο πιστεως''στον Παπα.Η εκλογη Ορθ.ιερεων επρεπε να εχει την εγκριση των παπικων.Δειγμα αυτου του διωγμου ηταν οι 13 Ορθοδοξοι μοναχοι της Κανταρας το 1231,επειδη αρνηθηκαν να υποταγουν στον Παπα,φυλακιστηκαν 3 χρονια.Του ενος το Αγιον Λειψανο,το εσυραν στους δρομους της Λευκωσιας κ στη συνεχεια το εκαψαν.Τους αλλους τους εδεσαν τα ποδια κ τους εσυρν αλογα .Κατοπιν εκαψαν τα σωματα τους κ τα ανακατεψαν με οστα ζωων για να μην τα παρουν οι Ορθοδοξοι!Τον αντιλογο των Ορθοδοξων,οι παπικοι ονομαζαν ''προπαγανδα'' κ με την κατηγορια αυτη τους κατεδικαζαν.''
Αυτο τα λεει ολα!

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:35 27/6: τα ίδια τα έργα της φθάνουν για να συγκαταριθμηθεί με τις άλλες ψευτοσυνόδους.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε "27 Ιουνίου 2016 - 10:35 μ.μ.". Δύο τινά συμβαίνουν: ή είσαι φανατικός οικουμενιστής ή φανατικός πεσιμιστής! Δια το "φανατικός οικουμενιστής" ουδέν σχολιάζω. Είναι δικαίωμά σου. Εν σου γράφω. Το Άγιον και Φιλόχριστον Ορθόδοξον Πλήρωμα ουδέποτε θα αποθεχθεί τον οικουμενισμόν εις οιανδήποτε μορφήν του. Εάν είσαι φανατικός "πεσιμιστής" τούτον αποτελεί βαριάν καταφρόνησιν εις την Αγίαν Χάριν του Παναγίου Πνεύματος. Και δέκα δίκαιοι εάν εβρίσκοντο εν Σοδόμοις ο Κύριος δε θα κατέστρεφε τα Σόδομα. Τοιουτοτρόπως, αγαπητέ, και δέκα Ορθόδοξοι αρκούν δια να σωθή η Αγία ημών Ορθόδοξος Πίστις. Δια τα "διαπιστευρήρια" ημών τι επιθυμής; Όπως συλλάβωσι ημάς και οδηγήσωσι εις τας φυλακάς; Ο καθείς ως δύναται, αγαπητέ! Έτερος εις τα μπλογκς, έτερος εις τας συγκεντρώσεις, έτερος εις τας ορθοδόξους ημερίδας. Και όλοι αγωνιζόμεθα. Η μάχη θα κερδηθή ένεκα της "αξιότητας" ημών, αλλά ένεκα της δήξης του Αγίου Τριαδικού Υψίστου Θεού. Ο Άγιος Τριαδικός, Ύψιστος Θεός ας ελεήση και συγχωρήση ημάς, Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

Απαξίωσαν και τους εαυτούς τους, ο προεδρεύον πρώτα και ύστερα και όλοι οι θαυμαστές του, γιατί η αξία δεν είναι στο μεγαλοπρεπή βάδισμα ούτε στην πομπώδη ομιλία, αλλά στην καθαρότητα της προθέσεως, στην πιστότητα στις υποσχέσεις που έδωσαν στην χειροτονία τους ενώπιον Θεού και Αγγέλων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΥΡΗ, ανύπαρκτη, ληστρική, αθεολόγητη, απαράδεκτη η "Σύνοδος". Έτσι την θεωρεί ο κατηχημένος λαός κι έτσι θα την καταγράψει η Εκκλησιαστική Ιστορία και η Εκκλησία, όχι η "κρατική" αλλά η Ορθόδοξη, εκείνη η Εκκλησιαστική Ιστορία και η Εκκλησία που αναγνωρίζουν την 8η Οικουμενική Σύνοδο επί Μ.Φωτίου.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com