3 Φεβ 2016

ΔΙΣ: Eνέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος ο λόγος που δεν παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος στη Σύνοδο των Προακαθημένων της Ορθοδόξου ΕκκλησίαςΣυνήλθε σήμερα Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Φεβρουάριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ενημέρωσε πλήρως την Ιερά Σύνοδο για τη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γενεύη, στην οποία εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο.
Ακολούθησε ευρύτατη συζήτηση για το θέμα αυτό και για την μέλλουσα να συγκληθή Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Μακαριώτατος κατέθεσε σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, προκειμένου να φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του.
Με το υλικό του φακέλου επιστηρίζεται, ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Μακαριώτατος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήσαν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.
Η Δ.Ι.Σ. έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου και εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την 58 ετών διακονία του ως κληρικού.
Κατόπιν αποφάσισε να αποσταλεί συγχαρητήριο Γράμμα στον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβο περί αναγνωρίσεως αυτού από την Εκκλησία της Ελλάδος ως κανονικού Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα επρεπε να ανοιχθη το γραμμα και να αναγνωσθη στους συνυοευθυνους στην διοικηση της εκκλησιαςδεν αφορα η υπονομεισις το πρωσοπον του ιερωνυμου αλλα συμπασης της
εκκλησιας της ελλαδος ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΙΣ Η ΟΤΙ Ο ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ και εξαρχος εν αθναις π νικοδημος γεωργιου
μεγαρα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com