7 Δεκ 2015

Μειώνει την υποδεικνυόμενη Κορανική βία του Ισλάμ, η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου



ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΗ ΚΟΡΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ
«Ο φονταμενταλισμός είναι μια ασθένεια που θα βρείτε σε όλες τις θρησκείες» - Πάπας Φραγκίσκος
Σύμφωνα με τη news.va (Official Vatican Network), o Πάπας Φραγκίσκος επιστρέφοντας από την Αφρική κατά της διάρκεια της πτήσης, σε ερώτηση Γάλλου δημοσιογράφου αναφορικά με τον κίνδυνο του φονταμενταλισμού και αν πρέπει να παρεμβαίνουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στην πολιτική αρένα, απάντησε μεταξύ άλλων  ότι «ο φονταμενταλισμός είναι μια ασθένεια που θα βρείτε σε όλες τις θρησκείες».  Και επεξήγησε ότι «ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν είναι πραγματικά θρησκευτικός.  Γιατί; Επειδή λείπει ο Θεός.  Είναι μια μορφή ειδωλολατρίας, κατά τον ίδιο τρόπο που λατρεύει κάποιος τα χρήματα».
Όταν αναφέρεται κανείς στην Ισλαμική βία, θα πρέπει να αναφέρεται αποκλειστικά στην υποδεικνυόμενη αυτή βία. Οποιαδήποτε συγκρητική αναφορά, μειώνει το μέγεθός της. Αν ήθελε ο Πάπας Φραγκίσκος να αναφερθεί στις διαχρονικές βαρβαρότητες των Παπικών μετά την αποκοπή των από την Εκκλησία είναι άλλο θέμα.  Μπορούσε να αναφερθεί στα εγκλήματα των Παπικών σε μια ξεχωριστή αναφορά για να μη μειωθεί το μέγεθος των υποδεικνυόμενων ισλαμικών βαρβαροτήτων (εξάλλου είναι τόσα πολλά, που θα πρέπει να αναφερθεί εκτενώς). 

Η εξ αποκαλύψεως Πίστη, ομιλεί για τον Τριαδικό Θεό που αγάπη εστί, ενώ το Ισλάμ του κορανίου το μίσος προάγει.  Συνεπώς δεν είναι θέμα ερμηνείας του Ισλάμ, οι βαρβαρότητες των ισλαμιστών, αλλά εφαρμογή του υποδεικνυόμενου κορανικού μίσους. 
Το να γίνεται συγκρητική αναφορά σε άλλες βαρβαρότητες, όπως των αυτοκαλουμένων σταυροφόρων για παράδειγμα, μειώνει το γεγονός ότι έχομε να κάνομε με μια θρησκεία που προάγει τη βία και το μίσος.  Για να αποδίδεται ορθά και χωρις καμιά μείωση η υποδεικνυόμενη βία και το μίσος στο Ισλάμ, πρέπει αποκλειστικά να αναφέρεται κανείς στην απάνθρωπη αυτή βία, χωρίς συγκρίσεις που αποπροσαντολίζουν.
Ο Χριστιανισμός είναι η εξ αποκαλύψεως Πίστη της αγάπης, ενώ ο Ισλαμισμός η θρησκεία που προάγει το μίσος.  Mειώνεται το μεγάλο αυτό ιδίωμα αναφορικά με το μίσος στο Ισλάμ, με τέτοιες συγκρητικές αναφορές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ζηλος με επιγνωση υπαρχει μονον στην Ορθοδοξη Πιστη και η βια ειναι ξενη προς την ορθοδοξη διδασκαλια.Οχι για να ευλογησουμε τα γενια μας και να δειξουμε ποσο ανωτεροι ειμεθα σε πιστη και σε Χαρη,αλλα επειδη Ο Χριστος το επεδειξε με τη θυσια Του για τη λυτρωση του ανθρωπου απο την αμαρτια.Και αυτος ο ζηλος εχει σχεση με την πιστη και την αληθεια,με την αγαπη του ανθρωπου για Τον Θεο εξ ολης της καρδιας και της διανοιας και εξ ολης της ψυχης!
Δεν υπαρχει φονταμενταλισμος στην Ορθοδοξη ζωη και οδο ,ακομα δε και ο ζηλος ου κατ επιγνωσιν εχει σχεση με τη αγνωσια και την υπερηφανια και ακολουθει αλλους δρομους εκτος εκκλησιας.
Στην Ορθοδοξη Εκκλησια μαθαμε πως η κατηχηση οπλιζει τον πιστο με οπλα εναντιον του διαβολου και εναντιον των αιρεσεων.
Αυτο ομως κρυβει μεσα του καποιες προυποθεσεις *και οι προυποθεσεις ειναι η γνησια προθεσις,η πιστις,η καθαροτητα του βιου,η αγαπη του πλησιον για σωτηρια και πανω απο ολα η Αγαπη Του Θεου.Ας πουμε καπως ετσι* ο συνδιασμος γνωσεως και ευσεβειας με τη Χαρη του Θεου!Ετσι το εχουμε εκλαβει με τα λιγα που γνωριζουμε και ειναι απλο ,που καθενας πρεπει να γνωριζει,δεν ειναι δα και καμια θεολογια τρομερη αυτη.
Και αυτο παλι,εχει τις βασεις του ορθοδοξου Βαπτισματος,οπου ο νεοφωτιστος δεχεται την Δωρεα Του Αγ.Πνευματος κατα τον αγιο Κυριλλο Ιεροσολυμων και με την χαρη του χρισματος εμφορειται η καθολικη α ρ ε τ η της ανδρειας,που αυτη ειναι η βαση για τα επιμερους χαρισματα ,οπως η γενναια σταση εναντι των πειρασμων,το χαρισμα του ευαγγελισμου,η ομολογια πιστεως κλπ.ο μαρτυρικος θανατοςκλπκλπ
Ετσι τα δογματα της ορθοδοξου εκκλησιας παρουσιαζονται εκτος απο τις αληθειες και σαν οπλα δικαιοσυνης κατα τον αγιο Κυριλλο Ιεροσολυμων,που με τη χαρη και το θαρρος ,αγωνιζονται ολοι οι πιστοι στην αρενα των παθων και του διαβολου αλλα και κατα των αιρεσεων,οποτε και εχει ομολογιακο και απολογιτικο χαρακτηρα η γνωση και μαλιστα η πληρης γνωση των αληθειων της πιστεως και ετσι προφυλασσει τους πιστους απο παντος πονηρου.
Το αγιον Πνευμα εχει διεισδυσει μεσα στο ειναι τους και εχει μεταβαλει την καρδια τους και το νου τους σε οικους θειους και ετσι ειναι σε θεση να κατανοουν το βαθος της διδασκαλιας.
Επομενως η φραση του ποντιφικα ηταν μομφη και για τους Ορθοδοξους και φυσικα οπως λεγει ο αρθρογραφος δεν εχει καμια σχεση η Ορθοδοξη πνευματικοτητα με τις αλλες ψευτοδιδασκαλιες και τη βια που ειχαν λογω του οτι ζουν το πνευματικο σκοτος με την ελευθερα θεληση τους ,ομως.
Οι μανιωδεις παπικοι ποσες κτηνωδιες εχουν κανει ακομα και τελευταια!Αλλα και το σατανικο- εργαλειο του παπισμου η ουνια δεν του φερνει χιλιαδες υπηκοους στην αυλη του;;;;
Αυτους δεν τους στραγκαλιζει πνευματικως νομιζοντας πως ειναι ο Κ υριος ολων και μη κρινωμενος απο κανεναν ,ενω ο ιδιος μπορει να κρινει τους παντες ως βασιλευς υπερτελειος και αφου βεβαιως του δωσαμε το χερι οτι δηλαδη οντως ειναι ενας επιγειος θεος και παντες ωφειλουν να δουλευουσιν αυτω????
Η ανδρεια και η μαχητικοτητα των αγιων Πατερων ηταν παντοτε θεαρεστος!
Εαν τωρα αυτο εχει μεταστραφει σε φονταμενταλισμο απο τον Βασιλεα των ολων οσων τον στολιζουν,ειναι βαθια νυχτωμενος και η κακουργια του δεν προκειται να μεταβληθει εαν δεν αποτιναξει τα παναιρετικα φρονηματα του και δεν προσχωρησει στη μια ,Αγια,Καθολικη και Αποστολικη Εκκλησια.

''Μειωνει την υποδεικνυομενη κορανικη βια του Ισλαμ η αναφορα του Πα πα ''
Κορακας κορακου ματι βγαζει!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com