1 Οκτ 2015

Σχόλιο σε νέα φρικτή πανθρησκειακή δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 1η Οκτωβρίου 2015.
   Στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος βρέθηκε η πρόσφατη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις Η.Π.Α., για την οποία δόθηκε ευρύτατη δημοσιότητα από όλα τα Μ.Μ.Ε. Ο Ρωμαίος Ποντίφικας είχε πολλές επαφές και συναντήσεις με διάφορες ηγετικές προσωπικότητες, από τις οποίες ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, ενώπιον του οποίου έκανε μια απίστευτη δήλωση, η οποία έκαμε «το γύρο του κόσμου». Την είδηση δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα της εφημερίδος «Civic Tribune» (φύλλο 23-9-2015) (http://www.casarosada.gob. ar/informacion/actividad-oficial/26392-la-presidenta-se-reune-con-el-papa-francisco-en-ciudad-del-vaticano), την οποία «ανέβασαν» σε μετάφραση στα ελληνικά, διάφορες ελληνικές ιστοσελίδες.

 Παραθέτουμε την είδηση όπως την μετέφερε ο έγκριτος δημοσιογράφος - τουρκολόγος και ομολογητής της Ορθοδοξίας κ. Ν. Χειλαδάκης: «“Κοράνι και Αγία Γραφή είναι το ίδιο”»!!!«Συγκεκριμένα ανέφερε (σ.σ. ο Πάπας) ενώπιον του προέδρου Ομπάμα και άλλων αξιωματούχων και επισήμων του Λευκού Οίκου τα ακόλουθα: ‘Ο Ιησούς Χριστός, ο Ιεχωβά, ο Αλλάχ. Αυτά είναι όλα τα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια οντότητα που είναι σαφώς η ίδια σε όλο τον κόσμο». Στη συνέχεια ο Πάπας εκφράζει την πεποίθησή του, ότι όλες οι θρησκείες μαζί σε μια από κοινού συνεργασία μπορούν να επιτύχουν μια άνευ προηγουμένου εποχή ειρήνης και ότι το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί μια τέτοια κατάσταση είναι ο σεβασμός κάθε άλλων πεποιθήσεων, γιατί είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, ανεξάρτητα από την ονομασία που επιλέγουν οι διάφορες θρησκείες όταν τον επικαλούνται. Δήλωσε ακόμη ότι μπορούμε να επιτύχουμε θαυμαστά πράγματα στον κόσμο από τη συγχώνευση της πίστη μας, και ο χρόνος για ένα τέτοιο κίνημα είναι τώρα.
Οι παρά πάνω δηλώσεις του αιρεσιάρχη και καταληψία του σεβασμίου Πατριαρχείου της Δύσεως, που έγιναν με τον πλέον επίσημο τρόπο, στην πιο επίσημη θέση, στην πλανηταρχία, εκεί δηλαδή που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα και σχεδιάζεται το μέλλον της, αποδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ο σημερινός Πάπας, δεν είναι απλά ένας αιρεσιάρχης, αλλά ο πιο ισχυρός κήρυκας της παγκοσμιοποίησης και της Πανθρησκείας. Με τις  δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά εξομοιώνει, ή μάλλον ταυτίζει τον Ιησού Χριστό με τον Ιεχωβά των Εβραίων και τον Αλλάχ των Μουσουλμάνων (και κατ’ επέκταση την Αγία Γραφή με το Κοράνιο και την Εβραϊκή Τορά),  και καλεί τους πάντες σε μια συστράτευση για την συγχώνευση των τριών πίστεων, διότι τώρα έφθασε το «πλήρωμα του χρόνου».
Ωστόσο το ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός, ότι παρόμοιες δηλώσεις έχουμε ακούσει δυστυχώς και από χείλη «Ορθοδόξων» πατριαρχών και αρχιερέων, ότι δήθεν «όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο Θεό λατρεύουμε με διαφορετικό τρόπο», ότι «όλες οι θρησκείες είναι διαφορετικοί δρόμοι που οδηγούν στον ένα Θεό» και ως εκ τούτου «όλες προσφέρουν σωτηρία»! Έφθασαν μάλιστα να προσφέρουν και Κοράνια, για να επιβεβαιώσουν αυτές τις πλάνες τους!
Δεν γνωρίζουν άραγε τόσον ο Πάπας, όσον και οι αρχιερείς αυτοί ότι ο Ίδιος ο Κύριος δεν άφησε κανένα περιθώριο για δυνατότητα σωτηρίας έξω από τον Εαυτό του και την Εκκλησία του; Δεν διάβασαν ποτέ τον θεόπνευστο λόγο της Γραφής «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία· ουδέ γαρ όνομά εστιν έτερον υπό τον ουρανόν το δεδομένον εν ανθρώποις εν ω δει σωθήναι ημάς» (Πράξ.4,12); Ή τον λόγον του Κυρίου «εγώ ειμι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι’  εμού» (Ιωάν.14,6); Ο απόστολος Παύλος απέκλεισε κάθε ανθρώπινη δυνατότητα ανακαλύψεως και ενώσεως με το Θεό, αφού «ουκ έγνω ο κόσμος δια της σοφίας τον Θεόν» και για τούτο «ευδόκησεν ο Θεός δια της μωρίας του κηρύγματος σώσαι τους πιστεύοντας» (Α΄Κορ.1,21). Αλλά και ο ευαγγελιστής Ιωάννης, ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου είναι κατηγορηματικός. Η μοναδική αληθής γνώση του Θεού είναι η αποκαλυφθείσα από τον Σαρκωμένο Λόγο Του, τον Λυτρωτή μας Ιησού Χριστό, τονίζοντας: «τις εστιν ο ψεύστης ει μη ο αρνούμενος ότι Ιησούς ουκ εστιν ο Χριστός; Ούτός εστιν ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον Πατέρα και τον Υιόν. Πας ο αρνούμενος τον υιόν ουδέ τον Πατέρα έχει» (Α΄Ιωάν.2,22-23).
Το συμπέρασμα λοιπόν από όλα τα παρά πάνω είναι ότι ο Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός Οικουμενισμός, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και αρκετές δεκαετίες με  Διαχριστιανικούς και Διαθρησκειακούςς Διαλόγους, με Συνέδρια και Ημερίδες, με Διαθρησκειακές Συναντήσεις τύπου Ασίζης, με συμπροσευχές με μουλάδες, ραβίνους, βουδιστές, ινδουιστές και άλλους θρησκευτικούς αρχηγούς, κ.λπ. όχι μόνο δεν φθίνει και δεν αποδυναμώνεται, αλλά όλο και περισσότερο γιγαντώνεται. Μερικοί νομίζουν ότι ο Οικουμενισμός πέθανε μαζί με το τέλος των Διαλόγων, ίσως επειδή ταυτίζουν την αίρεση με τους Διαλόγους. Ωστόσο πέραν του γεγονότος ότι οι Διάλογοι δεν έχουν τερματιστεί επίσημα, αλλ’ απλώς στην παρούσα φάση έχουν βαλτώσει, χωρίς να γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν στο μέλλον, οι παρά πάνω οικουμενιστικές εκδηλώσεις όχι μόνο δεν απομειώνονται, αλλ’ απεναντίας πολλαπλασιάζονται, πράγμα που αποδεικνύει ότι ο Οικουμενισμός άλλαξε προσωπείο μετά την αποτυχία των διαλόγων και σήμερα βρίσκεται στο ύψιστο σημείο της ακμής του και της δράσεώς του, ανενδοιάστως προπαγανδίζοντας την εωσφορική Πανθρησκεία. Το γεγονός επίσης ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς την Πανθρησκεία, που αποτελεί την τελική κατάληξη του Οικουμενισμού, σύμφωνα με τις προφητείες αγίων Γερόντων της εποχής μας, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η μελλοντική πορεία του Οικουμενισμού δεν αναμένεται να είναι φθίνουσα, αλλά ανοδική.

3 σχόλια:

Εις ώτα Ακουόντων είπε...

Χαίρετε εν Κυρίω
Απορίας άξιον, γιατί δεν παίρνουν θέση οι υπόλοιποι Ιεράρχες. Τι φοβούνται; Ο πάπας αν δεν είναι ο αντίχριστος, ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. Στώμεν καλώς......

Ανώνυμος είπε...

Θα μας ηταν απολυτα αδιαφορο , εαν δεν συμφωνουσαι μαζι του ο Πατριαρχης μας.

Ανώνυμος είπε...

Ισως ειναι καλο αυτο που λεει και αποκαλυπτει αυτο που πιστευει, ωστε να μην εχουν δηκαιολογια οι φαναριοφιλοπαπικοι επισκοποι κ μητροπολιτες οτι ισως δεν γνωριζαν η'δεν καταλαβαν η' το Σουρωτιο περι αναγκαιας διπλωματιας του ορθοτομουντος Βαρθολομαιου. . .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com