30 Απρ 2014

Απάντηση του Παναγιώτη Ανδριόπουλου στο Γραφείο επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς



Από τον κ. Π. Ανδριόπουλο λάβαμε το ακόλουθο ηλεκτρονικό μήνυμα
Αγαπητοί διαχειριστές,
σας επισυνάπτω την απάντησή μου στην απάντηση του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς, την οποία έχετε αναρτήσει.
Σας παρακαλώ να την αναρτήσετε, αφού αυτό επιβάλλει η δεοντολογία, με δεδομένη την αναφορά του Γραφείου στο πρόσωπό μου.
Χριστός Ανέστη!
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Δεν μπορώ παρά να χαρώ που έχω γίνει αιτία - όπως ισχυρίζονται - για να λάβουν μισθό εν ουρανοίς οι υπεύθυνοι του Γραφείου επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Είμαι ο ονειδισμός τους! Κι αυτοί το όνειδός μας! Θεωρούν εαυτούς σεσωσμένους και έχουν βαλθεί εργολαβικά να μας σώσουν όλους εμάς, τα απολωλότα πρόβατα.
Εγώ αμαρτάνω "ειρωνευόμενος", αλλ' αυτοί παραμένουν αναμάρτητοι και θεματοφύλακες της Ορθοδοξίας, γενόμενοι τιμηταί των πάντων!
Φυσικά δεν διαβάζουν σωστά τα κείμενα των άλλων, τυφλωμένοι καθώς είναι από την "προάσπιση της πίστεως".
Γράφουν: "... εάν ο κ. Ανδριόπουλος νομίζει ότι τα όσα γράψαμε στο άρθρο μας  είναι «γελοιότητες», θα έπρεπε να κάνει τον κόπο να το αποδείξει με μαρτυρίες από την αγία Γραφή και τους αγίους Πατέρες".
Οι "γελοιότητες" δεν αναφέρονται στο συγκεκριμένο κείμενο για τον θεολόγο Θανάση Παπαθανασίου, αλλά σε όλα τα αντίστοιχα κείμενα που εξαπολύουν καθημερινώς σχεδόν κατά Ορθοδόξων Πατριαρχών, Επισκόπων, Θεολογικών Σχολών, Θεολόγων και γενικώς κατά παντός "παρεκκλίνοντος" - κατ' αυτούς - από την ορθόδοξη πίστη.
Φυσικά δεν πρόκειται να μπω στον κόπο να τους "αποδείξω" το ο,τιδήποτε με Γραφικά ή Πατερικά ρητά. Δεν με ενδιαφέρει αυτή η προτεσταντική ή ιεχωβίτικη πρακτική τους: παράθεση χωρίων κατά το δοκούν.
Οι υπεύθυνοι του Γραφείου Αιρέσεων νομίζουν ότι δεν είχα την τόλμη να ανατρέψω το περιεχόμενο του κειμένου τους, και γι' αυτό κατέφυγα σε ειρωνείες, γεγονός που αποδεικνύει - κατ' αυτούς - ότι η πρόθεσή μου δεν ήταν να συμβάλλω με τη δημοσίευσή του στην οικοδομή του σώματος της Εκκλησίας. Το ερώτημα είναι απλό: Μ' αυτή την τακτική που ακολουθεί το Γραφείο επί των Αιρέσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς οικοδομεί το σώμα της Εκκλησίας; Το Γραφείο αυτό λειτουργεί ως διαλυτικό στοιχείο για την ενότητα της Εκκλησίας. Ας το καταλάβουν αυτό οι "υπεύθυνοι" αλλά και ο κυρίαρχος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Επίσης, ναι, πιστεύω ότι το απόσπασμα του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου, που παρέθεσα, ως απάντηση, ανατρέπει το περιεχόμενο του άρθρου τους. Γι' αυτό και δεν κάνουν την  παραμικρή μνεία στο ουσιαστικό περιεχόμενο του κειμένου του μακαριστού Μελετίου.
Τέλος, απαντώ και σε κάτι που αφορά στην απάντηση των "υπευθύνων" στον Θανάση Παπαθανασίου. Γράφουν ότι ο Θ.Π. "εισάγει τον καινοφανή και αδόκιμο όρο «ορθόδοξος θεοπασχητισμός», μη μαρτυρούμενο στην Κανονική και Πατερική μας Παράδοση. Ρωτάμε:
ποιά Σύνοδος στα δύο χιλιάδες χρόνια της εκκλησιαστικής μας ιστορίας  καθιέρωσε τέτοιον όρο; Ποιός Πατέρας της Εκκλησίας χρησιμοποίησε  αυτόν τον όρο; Ας κάνει τον κόπο να μας αναφέρει έστω και μία μαρτυρία ο αγαπητός μας κ. Α. Παπαθανασίου".
Αυτό ακριβώς ρωτάω κι εγώ με τη σειρά μου: Ποια Σύνοδος στα χίλια τόσα χρόνια της Εκκλησίας απεφάνθη για τον καθιέρωση εορτασμού της "8ης και 9ης Οικουμενικής Συνόδου"; Ποιος Πατέρας της Εκκλησίας τις χαρακτήρισε ως "Οικουμενικές"; Ας κάνουν τον κόπο να μας αναφέρουν έστω και μια πατερική μαρτυρία γι' αυτή την πέρα από κάθε εκκλησιολογία και λειτουργική πρακτική αυθαιρεσία της Μητροπόλεως Πειραιώς.
Χριστός Ανέστη!
Δείτε και:

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". Μεγάλο λάθος του αντιαιρετικού γραφείου της Μητροπόλεως Πειραιώς να ασχοληθούν με τον Ανδριόπουλο. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι ύβρεις και οι ειρωνίες που, συχνά, εξαπολύει ο "θεολόγος" αυτός κατά των αγωνιστών του αντι-οικουμενιστικού αγώνα εκθέτουν ανεπανόρθωτα όχι μόνο τον ίδιο αλλά και το σβησμένο Φανάρι του οποίου, ατύπως, λειτουργεί ως εκπρόσωπος. Η λειτουργία της ιστοσελίδας του είναι μέσα στην Πρόνοια του Θεού για να βλέπει ο πιστός λαός τη διαστροφή της αίρεσης του Οικουμενισμού και να την αποστρέφεται.

Βασίλης Κερμενιώτης

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικουνιστες της Ορθοδοξιας, εχωντας ΑΛΛ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ απο την πιστη των πατερων των συνοδων του μεγαλου Φωτιου και των Ησυχαστικων, τις πολεμουν λυσαλεα, διοτι , αυτες τους καταδικαζουν μαζι με τους αιρετικους Λατινους.

Το οτι η συνοδος του μεγαλου Φωτιου και η συνοδος του 1351, κηρυτουν αιρεση την λατινικη προπαγανδα, και αφωριζουν απο την Ορθοδοξο Εκκλησια οσους των Ορθοδοξων συμπροσευχονται με αυτους, ειναι η αιτια της λυσαλεας πολεμικης των λατινοφρονων Οικουμενιστων.

Το μισος κατα της Ορθοδοξου θεολογιας και η αγνοια τους, επ' αυτης, φαινεται απο αναφωρες τους, του ειδους αυτου.

"Αυτό ακριβώς ρωτάω κι εγώ με τη σειρά μου: Ποια Σύνοδος στα χίλια τόσα χρόνια της Εκκλησίας απεφάνθη για τον καθιέρωση εορτασμού της "8ης και 9ης Οικουμενικής Συνόδου"; Ποιος Πατέρας της Εκκλησίας τις χαρακτήρισε ως "Οικουμενικές"; Ας κάνουν τον κόπο να μας αναφέρουν έστω και μια πατερική μαρτυρία γι' αυτή την πέρα από κάθε εκκλησιολογία και λειτουργική πρακτική αυθαιρεσία της Μητροπόλεως Πειραιώς."

Ηδη ο αγιος Μαρκος ο Ευγενικος, στα κειμενα του , ονομαζε την συνοδο του Φωτιου "ογδοη" κε Ανδριοπουλε.

θα σας βαλω την ασκηση του π. Ρωμανιδη, να βρειτε μονος σας, τα σεχτικα.

Εαν αποτυχετε, θα το παρει το παταμι.....

Δεν μαθαμε για τον αγιο Μαρκο τον Ευγενικο απο τον π. Τσετση και την εσφαλμενη κατανοηση του επ΄αυτου....

Γ.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ σφάλμα των υπευθύνων του γραφείου που μεζί με τον Παπαθανασίου περιέλαβαν στην απάντησή τους και το γνωστό ιστολόγιο. κατ αυτόν τον τρόπο μάλλον του δίνουν αξία. Κατά τη γνώμη μου η απόλυτη περιφρόνηση είναι η καλύτερη πρακτική στη συγκεκριμένη περίπτωση του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

"Το Γραφείο αυτό λειτουργεί ως διαλυτικό στοιχείο για την ενότητα της Εκκλησίας".
Αυτή τη βαρύγδουπη φράση χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος προκειμένου να απαξιώσει τους υπεύθυνους του αντιαιρετικού γραφείου της μητροπόλεως Πειραιώς, στοχεύοντας εμμέσως, στο μητροπολίτη.
Διαλυτικά στοιχεία της ενότητας και καταλύτες δημιουργίας διαιρέσεων και σχισμάτων αποτελούν οι συμπροσευχές, οι αντικανονικότητες, οι αντιπατερικές καινοτομίες, κάποιες "μεταπατερικές" ακαδημίες, κάποιοι διασπαστικοί αντισύλλογοι που θέλουν τα Θρησκευτικά θρησκειολογία, κάποιες φρικαλέες ετεροδιδασκαλίες υψηλά ιστάμενων επισκόπων, κάποια ιστολόγια που τους προβάλλουν κ.ά. κι όχι όσοι αγωνίζονται για την Ορθοδοξία και κατονομάζουν τους πρωτεργάτες της μειοδοσίας!

Ανώνυμος είπε...

Αρχιζουν και ανησηχουν οι οικουμενιστες με τους εμετικους εναγκαλισμους με ετερεδοζους και αλλοδοζους και καταφερεταο ο κ. Ανδριοπουλος κατα του γραφειου επι των αιρεσεων της Μητροπολεως Πειραιος.Εχουν κανει μια δημοσκοπησι του ορθοδοξου ποιμνιου,το οποιο καταονφρονουν και δολειως διαπραγματευοντε με καθε ειδους αιρεσεις και καθε καρυδιας καρυδι και συναπτουν εν κρυπτω στο διεθνες συμβουλιο εκκλησιων,ερημην του ορθοδοξου πομνιου,αρσει αναθεματων και καθε ειδους αιρετικες συνθηκες εις βαρος της ορθοδοξου πιστεως και μας προσφερουν υπουλως με δοσεις αυτα που προαποφασιζουν στο διεθνες συμβουλιο της προδοσιας της αμωμητου ορθοδοξου πιστεως.Δεν εχουν το θαρος να αντιπαρατεθουν εναντι του ποιμνιου και να αποκαλυψουν τα προαποφασισθεντα υπ αυτων.Αυτο μονον αρκει για να αποδειξι το σκαρτο της ολης οικουμενιστικης κινησεως και εχει στομα ο κ.Ανδριοπουλος και αμφισβητει την 8η κα 9η οικουμενικη συνοδο ,τις οποιες δεν συνεταξαν εν κρυπτω οι Πατερες σαν τους οικουμενιστας,αλλα φανερωσαν εν δυναμει στο ποιμνιο,διοτι ηταν βεβαιοι ,οτι αναγκελουν τις αληθειες του Αγιου Κυριου Πνευματος,πραγμα το οποιο δεν μπορουν να κανουν οι οικουμενισται εκτος των αλλων ,διεκηρυξε ο οικουμενικος Πατριαρχης Βαρθολομαιος,οτι και οι αλλες Θρησκειες σωζουν και οχι μονον ο Χριστος ,αλλα και ο Βουδας και Ο Μωαμεθ και ολο το συνοθυλεμα των πλανων
και απεκαλεσε το κορανιο αγιο,αυτο και μονον αρκει για να αποδειξει την πλανη του οικουμενιστων,οι οποιο οχι μονον τους Πατερες αλλα και το Ευαγγελιο θελουν να καταργησουν για να επιτυχουν την ενωσι με ολο αυτο το συνοθυλεμα των πλανων ,που αποκαλουν διεθνες συμβουλιο εκκλησιων και να καυιδρυσουν την μεγαλητερη πλανη την πανθρησκεια.
Καλουμε τον κ. ΑΑνδριοπουλο να λαβη θεσει επ αυτου και να απαντησι στο ποιμνιο τι σημαινουν ολα αυτα και να αφησει κατα μερος τις ειρωνιες εναντιων του Γραφειου επι των αιρεσεων Πειρεως,διοτι το ποιμνιο δεν τρωει κουτοχορτο και γνωριζει και το Γραφειου επι των αιρεσεων Πειρεως και τους οικουμενιστας και δεν ειναι αντικειμενο εκμεταλεψεως ,που θα πληρωνει με το οβολο του τα ταξιδακια και τις προδοσιες στο ΠΣΕ των οικουμενισστων αρχιερεων και ιερεων.Εως ποτε ανεξεται υμων,το διερωτασθε;

Ανώνυμος είπε...

μας εχουν κουρασει και σκανδαλισεις οι καθημερινες ανακοι
νωσεις του σεραφειμ σταματηστε π χρυσανθος αγια αννα ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αξιολυπητο να υπαρχουν μοναχοι,που αφιερωσαν τη ζωη τους στο μοναχισμο,για να υπηρετουν το Χριστο και δεν εχουν διακρισει ποια ειναι η Εκκλησια του Χριστου και η Αληθεια και ποια η πλανη και η αιρεσι.Αλλα στη σημερινη εποχη ολα εχουν διαβρωθη και χορευει ο οικουμενισμος και η μασονια.

Ανώνυμος είπε...

2)02

Χριστος Ανεστη.
Οι αντιρρησεις πολλες
Η Αληθεια ΟΜΩΣ ειναι ΜΙΑ !

Κριμα που δεν ανοιγουμε τις θυρες της καρδιας -μας!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως εαλλω και η κυτις;

Στην σκητη της αγιας Αννας, γνωριζουμε εναν και μονον π. Χρυσανθο.


Αλλοιμονο.




Του Σεβ. Μητρ. Πειραιως Σεραφειμ,
τα ευχαριστηρια επι τη προστασια της πιστεως κατα την Πατριαρχικη εγκυκλιο του 1848, του εχωντος "Προδρομικη παρυσια".....

Ανώνυμος είπε...

τι κριμα που δεν ευρεθη ο π. χρυσανθος κατα τον ανωνυμον σχολιαστην προφανως δεν θα εκανε συστηματικην ερευναν....... π χρυσανθος αγιαννανιτης

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com