10 Σεπ 2013

Αφαιρέθηκε το μάθημα των Θρησκευτικών από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ



Αφαιρέθηκε το μάθημα θρησκευτικών από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ
Νομοτεχνικές βελτιώσεις κατέθεσε, μια μέρα πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Από το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αφαιρέθηκε το μάθημα των θρησκευτικών στην Γ' τάξη Λυκείου των ΕΠΑΛ, όπως προβλεπόταν αρχικά. Σε διευκρινήσεις του, ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι εκ παραδρομής είχε εισαχθεί στο νομοσχέδιο η διδασκαλία των θρησκευτικών για την Γ’ λυκείου των ΕΠΑΛ, καθώς ούτε στις προηγούμενες εκπαιδευτικές περιόδους υπήρχε το μάθημα, ενώ διέψευσε ότι το υπουργείο υποχώρησε μετά τις αντιδράσεις της ΔΗΜΑΡ.

kathimerini,9/09/2013
Αφαιρέθηκαν τα Θρησκευτικά από την Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ
Με νομοτεχνική ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβαντινόπουλος αφαιρεί το μάθημα των Θρησκευτικών από την Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ.
Η αρχική διατύπωση στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συζητείται στο Β Θερινό Τμήμα της Βουλής, προέβλεπε στα μαθήματα Γενικής Παιδείας μία ώρα την εβδομάδα και για την Β' και για την Γ' Λυκείου.
Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας με δημοσιογράφους, είπε ότι εκ παραδρομής στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου είχε εμφιλοχωρήσει το μάθημα των Θρησκευτικών στην Γ' Λυκείου των ΕΠΑΛ, καθώς τα Θρησκευτικά δεν διδάσκονταν ως τώρα. Με την ρύθμιση, πρόσθεσε, διορθώνεται το λάθος που είχε γίνει.
Με τη νέα ρύθμιση τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Β' Τάξης των ΕΠΑΛ είναι:
-Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες, Λογοτεχνία 1 ώρα)
-Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες, Γεωμετρία 1 ώρα)
-Θετικές Επιστήμες (Φυσική 1 ώρα, Χημεία 1 ώρα)
-Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα)
-Θρησκευτικά (1 ώρα)
-Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά 1 ώρα)
-Φυσική Αγωγή (1 ώρα)
Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Γ Τάξης των ΕΠΑΛ είναι:
-Ελληνική Γλώσσα (Νέα Ελληνική Γλώσσα 2 ώρες, Λογοτεχνία 1 ώρα)
-Μαθηματικά (Άλγεβρα 2 ώρες, Γεωμετρία 1 ώρα)
-Θετικές Επιστήμες (Φυσική 2 ώρες, Χημεία 1 ώρα)
-Εισαγωγή στις Αρχές της Επιστήμης των Η/Υ (1 ώρα)
-Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά 1 ώρα)
-Φυσική Αγωγή (1 ώρα)

naftemporik,9/09/2013

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι στόχοι της Παγκοσμιοποίησης είναι πεντακάθαροι:
α) κατάργηση συνόρων
β) κατάργηση εθνών
γ) απάλειψη της πίστης στον Θεό της Χριστιανοσύνης
δ) υποβάθμιση των ηθικών αξιών
ε) εξαθλίωση των πολιτών
στ)υποδούλωση των λαών στην Παγκόσμια Κυβέρνηση του πολυεθνικού οικονομικού κεφαλαίου.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον πανέξυπνο υπουργό που μας θεωρεί παντελώς ηλίθιους. Τελικά τα κομπλεξικά σύνδρομα δεν κρύβονται. Με τις υποθοηθούμενες απαλλαγές από τα θρησκευτικά που έκανε νόμους το κόμμα του θα ασχοληθεί ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Σε ορισμενες ευρωπαικες χωρες η ωρα διδασκαλειας στα σχολεια ανερχεται σε 6 με 8 ωρες την εβδομαδα,αντι να προσθεσουν αλλες 2 ωρες διδασκαλειας στα σχολεια, ωστε να διδασκεται το μαθημα των θρησκευτικων στα σχολεια και να ειναι η εκπαιδευσει των παιδιων ολοκληρομενη και θεαρεστη σε ψυχοσωματικο επιπεδο,μειωνοντε οι ωρες διδασκαλειας εις βαρος της ψυχικης σωτηριας των παδιων και ετσι η παιδεια καθισταται ψυχοκτονος,λες και ο ανθρωπος δεν αποτελειται απο σωμα και ψυχη,αλλα μονον απο σωμα.Εκπαιδευουμε πολιτες με μονο υλικο προσανατολισμο ,ενα ειδος ρομποτ ,διχως προσανατολισμο προς το θειο,γιατι διαπρατουμε τα ιδια λαθει με τους ευρωπαιους;Οι οποιοι αναπτυξαν ενα εξαιρετικο υλικο πολιτισμο,αλλα εις βαρος της ψυχικης οντοτητας του ανθρωπου,με πολιτας πλουσιους σε υλικα αγαθα και σε επιτευγματα της ιατρικης,αλλα και ψυχικα ρακοι ,με αυξησει των ψυχικων ασθενειων, τις οποιες ως γνωστον αδυνατει να θεραπευσει η ιατρικη επιστημη και η ψυχολογεια,αλλα μονον ο ΘΕΟΣ ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ,( ο οποιος ειναι ο δημιουργος των ψυχων και ο καλλιτερος γνωστης και ιατρος της ψυχης του ανθρωπου),δια της ΣΤΑΥΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣ,δια της πιστεως στο ονομα του ,που επιτυνχανεται δια της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑΣ,και του μυστυριου της εξωμολογησεως.Την οποια ορθοδοδοξη διδασκαλεια αφερουν απο τα σχολεια ορισμενοι αθεοι και ημιμαθεις βουλευται και υπουργοι.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.Διορθοδη: Η διδασκαλεια στα ευροπαικα σχολεια ανερχεται σε 6 με 8 ωρες την ημερα και οχι την εβδομαδα.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Αρχικώς διακόσιοι θεολόγοι ετέθησαν εις την διαθεσιμότηταν! Αι χειροτονίαι απαγορεύθησαν. Τα θρησκευτικά ελαττώθησαν! Ένα αληθινό "σάξες στόρυ" δια την διδασκαλίαν της Ορθοδοξίας ως λέγουν και οι φιλοτεκτονοσάξονες ανθέλληνες!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com