29 Ιαν 2013

Βρυξέλλες – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τη Χριστιανική Ενότητα 2013

Βρυξέλλες 24 Ιανουαρίου 2013 - Στα πλαίσια της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή  στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό με την συμμετοχή και ορθοδόξων με επικεφαλής τον Επίσκοπο Σινώπης Αθηναγόρα, βοηθό  Επίσκοπο του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήµονος. (Ακολουθούν φωτογραφίες)

3 σχόλια:

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ποια η συμφωνησις Χριστου και βελιαρ?
Ουδεμια.
Ειναι ο λογος του αποστολου Παυλου, λογος αληθειας Πνευματος αγιου?

Ειναι οι ιεροι κανονες των αγιων αποστολων , εμπρακτος εκφρασις της κατανοησεως , της θεοθεν θεηγοριας , εν αγιω Πνευματι?

Εαν οι απαντησεις ειναι ενα απλο ναι, τοτε καποια συμβαντα,οπως αυτο των Βρυξελλων, ενεχουν εμπρακτο θεομαχια.
Εαν δε προταθει η προφασις της εν Χριστω αγαπης, τοτε θα πρεπει να απαντηθει το ερωτημα του εμπρακτου εμπαιγμου του ζωντος Θεου

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ κε Ρουμελιώτη οι αναμφισβητήτου κύρους αλήθειες που εκφράζετε με το σχόλιό σας φαίνεται πως αποτελούν "ψιλά γράμματα" για το μητροπολίτη Σινώπης και τους ομόφρονές του οικουμενιστές που καταφρονούν ελαφρά τη καρδία πλειάδα ιερών κανόνων που απαγορεύουν τις συμπροσευχές. Οι προαναφερθέντες βέβαια βρίσκουν και κάνουν κατά το κοινώς λεγόμενο αφού ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος σε συγγραφικό του πόνημα με αντικείμενο "την κωδικοποίησιν των θείων και ιερών κανόνων" υποστηρίζει ότι θα πρέπει να καταργηθούν οι σχετικοί με την απαγόρευση των συμπροσευχών ιεροί κανόνες! Τι να πει κανείς!
Λ.Ν.

Dimitris Roumeliotis είπε...

Αγαπητε Λ.Ν.

Νομιζω οτι την απαντηση την εχει ο παλιος πνευματικος μου, διαθεσιμη απο ετων.
Απο την Ανοικτή επιστολή ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ , του μακαριστου Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Θεοδωροπούλου.
"Παναγιώτατε, Προχωρήσατε ήδη πολύ. Οιπόδες Υμών ψαύουσι πλέον τα ρείθρα του Ρουβικώνος. Η υπομονή χιλιάδων ευσεβών ψυχών, κληρικών και λαϊκών, συνεχώς εξαντλείται. Διά την αγάπην του Κυρίου οπισθοχωρήσατε! Μη θέλετε να δημιουργήσετε εν τη Εκκλησία σχίσματα και διαιρέσεις. Πειράσθε να ενώσητε τα διεστώτα ακι το μόνον όπερ κατορθώσητε, θα είναι να διασπάσητε τα ηνωμένα και να δημιουργήσητε ρήγματα εις εδάφη έως σήμερον στερεά και συμπαγή. Σύνετε και συνέλθετε! Αλλά φευ! Διηνύσατε πολύν οδόν. Ήδη «προς εσπέραν εστι και κέκλικεν η ημέρα...». Πως θα ίδητε τας χαινούσας αβύσσους, αφ' ων θα διέλθη μετ' όλίγον η ατραπός ήν οδεύετε; Είθε, είθε ο πάλαι ποτέ «στήσας τον ήλιον κατά Γαβαών και την σελήνην κατά φάραγγαν Αιλών», να δευτερώση το θαύμα και να παρατείνη άπαξ έτι το μήκος της ημέρας, να ενισχύση έτι πλέον το φώς αυτής και να διανοίξη τους οφθαλμούς Υμών, ίνα ίδητε, κατανοήσητε, επιστρέψητε. Αμήν.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού"

Προσεξατε παρακαλω, τον σεβασμον του μακαριστου γερωντοςμ προς τον Οικουμενικο ΜΑΣ Πατριαρχη, αφενος, αλλα και την παρατηρηση του, "Παναγιώτατε, Προχωρήσατε ήδη πολύ. Οιπόδες Υμών ψαύουσι πλέον τα ρείθρα του Ρουβικώνος."
Θα ηθελα να σας διαβεβαιωσω το αληθες του σεβασμου.
Προκειται για μια μορφη χαρμολυπης.

Απολυτως Ορθοδοξη τοποθετηση, ερειδομενη επι της Ορθοδοξου πατερικης Θεολογιας αλλα και παραδωσεως.

Αγαπητε κε Λ.Ν. με την πατριαρχικη εγκυκλιο του 1848, της συνοδου των Πατριαρχων της Ανατολης, την εκδωθεισα υπο του Οικουμενικου Πατριαρχειου, ο λαος οριζεται υπερασπιστης της ακριβειας της πιστεως των πατερων του.

Ο Οικουμενικος Πατριαρχης μας, αναμφισβητητως δικαιουται του σεβασμου παντων, και τον σεβασμον αυτον, μαλλον ως ευχαριν υποχρεωση θα πρεπει να τον θεωρουμε, αλλα και ΠΑΝΤΕΣ οφειλωμεν να μη μεταιρωμεν τα ορια της θεοθεν πιστεως μας, της στηριζουσης την οικουμενην.
Εαν το αλας μωρανθη.....

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com