26 Απρ 2012

Λουκέτο στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής επειδή τελεί «εν διωγμώ»


ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

Λουκέτο στη μητρόπολη επειδή τελεί «εν διωγμώ»


Αιτία η μη έγκριση μελέτης και ένταξης του έργου ανέγερσης μόνιμων κατασκηνώσεων στην περιοχή των Προσκυνητών Μαρώνειας
«Κηρύσσουμε την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής εν διωγμώ και καλούμε τους πάντες να αναλάβουν τις  ευθύνες τους και να ενεργήσουν το εθνικό καθήκον τους». Με αυτή τη φράση, καταλήγει το κείμενο διαμαρτυρίας, του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνού, με αποδέκτες τον πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάνλικο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τους αρχηγούς των κομμάτων, τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Θύμιο Σώκο και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη. 

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ 
Λάβρος κατά των αρμοδίων, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, διαμαρτύρεται έντονα, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της μητρόπολης σχετικά, με την έγκριση της μελέτης και ένταξης του έργου ανέγερσης μόνιμων εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων στην περιοχή Προσκυνητές Ροδόπης. Έκανε λόγο για αδιαφορία που συνεχίζεται εδώ και πέντε χρόνια και για αρνητική στάση έναντι της τοπικής Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης πήγε ένα βήμα παρακάτω, αναφερόμενος στην χαριστική,  όπως την χαρακτήρισε τροπολογία, που απαλλάσσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, από το 80% των προστίμων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο διαμαρτυρίας: «η στάση αυτή, καθίσταται εξοργιστική εν όψει της ψήφισης χαριστικής υπέρ των μουσουλμάνων συμπολιτών διάταξης απαλλαγής του 80% επί των προστίμων νομιμοποιήσεως αυθαιρέτων καθ’ όσον συνιστά δυσμενή εις βάρος των χριστιανών και της Εκκλησίας της Θράκης συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας». Για τους παραπάνω λόγο κήρυξε τη μητρόπολη, «εν διωγμώ», καλώντας όσους έχουν τις ευθύνες να τις αναλάβουν. Για την στάση ενημερώνει σχετικά τους πολίτες, με σημείωμα που τοποθετήθηκε στην είσοδο της Μητρόπολης. Όπως αναφέρεται σε αυτό, «Η Μητρόπολη είναι κλειστή. Διαμαρτυρία λόγω διωγμού». 
Χρόνος/  26/04/2012- Όλγα Τσιούλφα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com