8 Ιαν 2012

Ο «σκοτεινός» Φετουλάχ που «κυβερνάει» την Τουρκία!


GULEN5
Ο «σκοτεινός» Φετουλάχ που «κυβερνάει» την Τουρκία!
του Μακάριου Β. Λαζαρίδη
Ο «πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής στον κόσμο» με τα 1.000 (προπαγανδιστικά) εκπαιδευτικά ιδρύματα σε 115 χώρες, που θα έχει τον πρώτο λόγο όταν έρθει η ώρα της διαδοχής Ερντογάν
Η «κακή πρόβλεψη» για την εξέλιξη της υγείας του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγΐπ Ερντογάν, που αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» την περασμένη Κυριακή, προκαλώντας συζητήσεις οε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, πρόσθετε ότι καταλύτης για την επόμενη ημέρα στο ΑΚΡ θα είναι ο ισλαμιστής ηγέτης Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gulen), προσωπικός φίλος -πολλοί κάνουν λόγο και για πολιτικό μέντορα- του κ. Ερντογάν, αλλά και χρηματοδότη$ του κόμματος και του κράτους!

Ποιος είναι, όμως, ο υποτιθέμενο» μετριοπαθής, φιλοδυτικός και επικεφαλής του κινήματος Νουρτζού Φετουλάχ Γκιουλέν;
Σε μία λεπτομερή παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Γκιουλέν με τίτλο «Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη ζει στην Πενσιλβάνια», στην ιστοσελίδα canadafreepress.com, ο δρ Paul Williams αναφέρει στις 21 Μαρτίου 2011 ότι οι τελευταίες διαρροές εγγράφων από το Wikileaks δείχνουν την αυξανόμενη ανησυχία των Αμερικανών αξιωματούχων για τις προσπάθειες του Γκιουλέν να δημιουργήσει έναν Νέο Ισλαμικό Κόσμο και την «πλύση εγκεφάλου» των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία του στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Στο τηλεγράφημα που αναφέρεται στην πλύση εγκεφάλου, το οποίο εγράφη το 2009 από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρι, ο Γκιουλέν περιγράφεται ως ένα «πολιτικό φαινόμενο» στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι διαμένει στην Αμερική. Τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια του Γκιουλέν υποβοηθούν τους Τούρκους -και όχι μόνο- μαθητές στα μαθήματά τους, προωθούν τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανοχή, αλλά στην πραγματικότητα όλα του τα εκπαιδευτικά ιδρύματα άνω των 1.000 σε 115 χώρες!) δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της ισλαμοτουρκικής κουλτούρας και στη διαμόρφωση φιλοτουρκικών ελίτ στις χώρες στις οποίες λειτουργούν.
Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρει στο τηλεγράφημα του ότι ο Γκιουλέν έχει πλέον τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και υπαγορεύει την τουρκική πολιτική, η οποία παρουσιάζει μία αύξουσα αντιισραηλινή και αντιαμερικανική τάση.
Παρακάτω αναφέρει ότι οι ηγέτες του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ), συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού Ερντογάν και του προέδρου της χώρας Γκιουλ, φαίνεται ότι λειτουργούν σαν μαριονέτες του Γκιουλέν, ενώ σε άλλο τηλεγράφημα του Wikileaks αναφέρεται ότι οι οπαδοί του πανίσχυρου Τούρκου ιμάμη ελέγχουν την Αστυνομία των 200.000 ανδρών της Τουρκίας.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η οργάνωση του Γκιουλέν έχει συγκεντρώσει, μέσω δωρεών και συμμετοχών των μελών του, που συνεισφέρουν μέχρι και το ένα τρίτο των εισοδημάτων τους, το ποσό των 25.000.000.000 δολαρίων και ότι με την τεράστια αυτή οικονομική ισχύ κατευθύνει τις δραστηριότητες του ΑΚΡ σε όλη την Κεντρική Ασία και στο μεγαλύτερο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.
Την ίδια χρονική στιγμή (10 Μαρτίου 2011) η έγκριτη ιστοσελίδα American Thinker, σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα με τίτλο «Η Τουρκία και η παλινόρθωση του χαλιφάτου», αναφέρεται στις μεθοδικές προσπάθειες της Τουρκίας και του Γκιουλέν να υλοποιήσουν το όραμα τους για ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο». Υπό την καθοδήγηση του, η οποία γίνεται από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ όπου διαμένει σε ένα τεράστιο αγρόκτημα, φυλασσόμενο από ένοπλο ιδιωτικό στρατό και διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, η Τουρκία μεταμορφώθηκε από ένα κοσμικό κράτος σε μία ισλαμική χώρα με 85.000 ενεργά τζαμιά -ένα ανά 350 κατοίκους, η μεγαλύτερη κατά κεφαλή αναλογία τζαμιών σε ολόκληρο τον κόσμο-, με 90.000 ιμάμηδες και με χιλιάδες δημόσια ισλαμικά σχολεία. Σύμφωνα με τον Τούρκο διανοούμενο Μπαϊράμ Μπαλτζί (Bayram Balci), τα σχολεία του Γκιουλέν «προωθούν την ισλαμοποΐηση της τουρκικής εθνικότητας και την τουρκοποΐηση του Ισλάμ, με σκοπό τη δημιουργία ενός παγκόσμιου χαλιφάτου στο οποίο θα κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος».
***
Φροντιστήρια στη Θράκη και κινήσεις για την ίδρυση πανεπιστημίου
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Γκιουλέν διατηρεί δύο ιδιωτικά «φροντιστήρια» (τέσσερα κατά άλλους) στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ σκοπεύει να ιδρύσει και ένα ακόμη στην Αθήνα! Επιπλέον φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις πληροφορίες που διακινούνται στην περιοχή -και αποκάλυψε με δύο δημοσιεύματα της η «Δημοκρατία» στις 20 και 26 Απριλίου 2011- σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν κινήσεις για την ίδρυση τουρκικού πανεπιστημίου στη Θράκη, καθώς επίσης και πολιτιστικών κέντρων που θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα στους μουσουλμάνους της περιοχής!.
Υπενθυμίζεται, ότι για την ανάγκη δημιουργίας τουρκικού πανεπιστημίου στη Θράκη μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να καταργήσει την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (σ.σ. «δημοκρατία», 20 Απριλίου 2011).
Επίσης, για τα προβλήματα που υποτίθεται πως υπάρχουν στην εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας ότου» μουσουλμάνους της Θράκης ενημερώθηκε στην περιοδεία που έκανε τον Απρίλιο στην περιοχή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και επικρατέστερος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να διαδεχτεί τον Ερντογάν, όπου και του προτάθηκε η δημιουργία πολιτιστικών κέντρων (σ.σ. «δημοκρατία», 26 Απριλίου 2011).
***
Με αρχιτέκτονα τον Νταβούτογλου 
«χτίζουν» μουσουλμανικά «κάστρα» στα Βαλκάνια
Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο (σε Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
για να «πνίξουν» την Ελλάδα και να διεισδύσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Στη δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων στηριζόμενη στη θρησκεία προχωρά η Τουρκία, με βασικό στόχο να πλήξει την Ελλάδα στο μαλακό υπογάστριο των βόρειων συνόρων. Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών της γείτονος χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της εξωτερική» πολιτικής. Βασικός στόχος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, εκτός των άλλων, είναι η δημιουργία μουσουλμανικών θυλάκων στα Βαλκάνια και ιδιαίτερα στην ΠΓΔΜ, στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που θα έχουν ως τελικό στόχο να «πνίξουν» την Ελλάδα και να διεισδύσουν στις χώρες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σχετικά πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στα Σκόπια Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σκοποί του παντουρκισμού βρίσκονται γραμμένοι στο εγχειρίδιο των Τούρκων διανοουμένων που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες και έχει τίτλο: «Ο Χάρτης της Τουρκίας στον 21ο αιώνα». Ούτε λίγο ούτε πολύ αποδεικνύεται ότι οι παντουρκικές επιδιώξεις αποβλέπουν στην ενοποίηση όλων των λαών που έχουν προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, είτε είναι τουρκικής καταγωγής είτε όχι.
Μεθοδικές προσπάθειες
Σημαντικό λοιπόν ρόλο παίζουν τα κράτη των δυτικών Βαλκανίων. Δηλαδή οι Τούρκοι καταβάλλουν μεθοδικές προσπάθειες προκειμένου να συγκροτήσουν αυτό το περίφημο μουσουλμανικό τόξο, το οποίο ξεκινά από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας, τους μουσουλμάνους της Θράκης, των Σκοπίων, του Κοσσυφοπεδίου και ολοκληρώνεται στην Αλβανία.
Προσπαθούν λοιπόν να προσφέρουν οικονομική βοήθεια, στρατιωτική εκπαίδευση στα συγκεκριμένα κράτη, αλλά περισσότερο θεολογική κατάρτιση στα ισλαμικά τεμένη που στήνουν κατά εκατοντάδες σ' αυτές τις περιοχές. Για παράδειγμα στη Βοσνία, σύμφωνα με ορθόδοξους Σέρβους, όποιες γυναίκες φορούν και κυκλοφορούν δημόσια με την ισλαμική μαντίλα, λαμβάνουν ως επίδομα 200 δολάρια τον μήνα. Ενδεικτικό του πόσο μεγάλο είναι το συγκεκριμένο επίδομα είναι ότι ένας από τους υψηλότερους μισθούς που απολαμβάνει κάποιος στη χώρα είναι 350 δολάρια τον μήνα.
Αρχιτέκτονας αυτής της νέας τουρκικής γεωπολιτικής στρατηγικής δεν είναι άλλος από τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος χρησιμοποιεί την έννοια του «στρατηγικού βάθους» και αυτό προϋποθέτει το «γεωγραφικό» και «ιστορικό βάθος».
-Από την εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία», Σάββατο-Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2011
Δείτε και :

Περισσότερα για τον Φετουλάχ Χότζα Γκιουλέν δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com