20 Δεκ 2011

Aπεβίωσε o Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οποιος δεν κλάψει (!) θα πεθάνει



Οποιος δεν κλάψει (!) θα πεθάνει
«Συντετριμμένη σας ανακοινώνω ότι ο μεγάλος μας ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ απεβίωσε στις 17 Δεκεμβρίου 2011 από αιφνιδιαστική ασθένεια και πλέον πέρασε στις πεδιάδες της καθοδήγησης».
 Με τα λόγια αυτά η μαυροφορεμένη παρουσιάστρια ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Βόρειας Κορέας μετέδωσε με τρεμάμενη φωνή την είδηση του θανάτου του 69χρονου ηγέτη της χώρας, ο οποίος πέθανε το περασμένο Σάββατο ενώ ταξίδευε με το προεδρικό τρένο, λόγω «πνευματικής και οργανικής υπερκόπωσης καθώς είχε αφιερώσει τη ζωή του στον λαό» της χώρας.
 Εξίσου συνοπτική ήταν και η είδηση της αναπλήρωσης «του κενού» που άφησε πίσω του ο 69χρονος Κιμ Γιονγκ Ιλ από το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA), το οποίο χαρακτήρισε τον γιο του εκλιπόντος Κιμ Γιονγκ Ουν «μεγάλο διάδοχο του επαναστατικού σκοπού του Τζούχε (της πολιτικής ιδεολογίας της αυτάρκειας της Βόρειας Κορέας) και διαπρεπή ηγέτη του κόμματός μας, του στρατού και του λαού μας».

 Ο εορτασμός της διαδοχής όμως, πίσω από το βορειοκορεατικό σιδηρούν παραπέτασμα, μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες. Κι αυτό διότι η χώρα κήρυξε «περίοδο εθνικού πένθους» το διάστημα ως τις 29 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά δηλαδή και την προγραμματισμένη κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ, η οποία πρόκειται να τελεστεί στις 28 του ίδιου μήνα.
Ο θρήνος πάντως στη χώρα τις ώρες αυτές... περισσεύει. Τουλάχιστον on camera, αφού κανείς δεν μπορεί να πει ασφαλώς αν ο λαός της Βόρειας Κορέας κλαίει αυθορμήτως ή από κομματική συγκίνηση μπροστά στα κρατικά τηλεοπτικά συνεργεία, που μεταδίδουν διαρκώς «τις εικόνες της ειλικρινούς λαϊκής απόγνωσης».
 Αν και γιος του «αιώνιου ηγέτη» της Βόρειας Κορέας, του θρυλικού για τη χώρα Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος απεβίωσε το 1994, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τον Κιμ Γιονγκ Ιλ όσο ζούσε. Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί πάντως το γεγονός ότι όσο κυβερνούσε τιμήθηκε με περισσότερους από 200 τίτλους, όπως εκείνοι του «ένδοξου στρατηγού που εξέπεσε στη Γη από τον Παράδεισο», του «Αήττητου ατσάλινου ηγέτη» και της «Απόλυτης ενσάρκωσης της επαναστατικής συντροφικής αγάπης». Κατά τα άλλα, λέγεται ότι λάτρευε το ακριβό κονιάκ, ήταν φανατικός θαυμαστής της Λιζ Τέιλορ, αλλά και λάτρης των ταινιών με ήρωα τον... Τζον Ράμπο! Το πιο εντυπωσιακό πάντως όλων είναι ότι κάποια στιγμή στην κυβερνητική ιστοσελίδα αναφερόταν ότι «ο Κιμ Γιονγκ Ιλ δεν έχει φυσικές ανάγκες». Αποψη που αργότερα όμως αναθεωρήθηκε, καθώς ο τέως πια πρόεδρος της Βόρειας Κορέας φαίνεται ότι ουρούσε όπως όλοι οι άνθρωποι.
 Γιώργος Τραπεζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com