21 Νοε 2011

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος: «Προσβλέπω στην πολλή στενή συνεργασία με την Εκκλησία»


-Εθιμοτυπική συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον αν. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών στη μία το μεσημέρι  ο Μακαριώτατος με τον αν. Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο.
Τον κ. Αρβανιτόπουλο υποδέχθηκε αρχικά ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α., Πανοσ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Παπαγιάννης. Στη συνέχεια ο Υπουργός είχε συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον Μακαριώτατο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα για να προχωρήσουμε τα έργα της πατρίδας μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:
"Θεώρησα υποχρέωσή μου με την ανάληψη των καθηκόντων του Αν. Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να επισκεφθώ τον Μακαριώτατο και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τα μεγάλα και δύσβατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τον ρόλο της Πολιτείας και της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Ήταν μία πρώτη εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά προσβλέπω στην πολλή στενή συνεργασία με την Εκκλησία και τους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου για την περαιτέρω συζήτηση όλων των θεμάτων".
Ο Μακαριώτατος από την πλευρά του σημείωσε
"Και εγώ θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου σήμερα γιατί είναι κοντά μας ο Αν. Υπουργός της Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η αλήθεια είναι όπως όλοι ξέρουμε ότι περνάμε δύσκολες ώρες και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Όχι μόνο από πλευράς Πολιτείας αλλά και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχουν δυσκολίες. Καλούμαστε όλοι μας σήμερα να εργαστούμε για το καλό της Εκκλησίας, για την πρόοδο της Πολιτείας, για το καλό του λαού μας. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο και καλύτερο. Γι' αυτό είπαμε με τον κ. Αρβανιτόπουλο να έχουμε μία στενή συνεργασία. Γιατί πολλά θέματα χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουμε με σύνεση και μεθοδικότητα".

Δείτε και:

-Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για το μάθημα των θρησκευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com