27 Νοε 2011

Υπάρχουν κι΄αλλού Οικουμενιστικές Θεολογικές Ακαδημίες και Ινστιτούτα

Από 25 - 26 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας,  το τρίτο οικουμενιστικό-θεολογικό συνέδριο με θέμα  "Ήρθε η ώρα για μια νέα φιλανθρωπική οργάνωση" . Διοργανωτές  του συνεδρίου το  Ανώτερο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Επιστημών ( Rīgas Augstākais reliģijas zinātņu ) και  το Theological Institute σε συνεργασία με την Λουθηρανική Ακαδημία ( Lutera Akadēmija ). 

Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι όλων των χριστιανικών κοινοτήτων Λετονίας . Αναμεσά τους ο Παπικός  Νούντσιος (μόνιμος διπλωματικός εκπρόσωπο του Πάπα) στα κράτη της Βαλτικής από τον Αρχιεπίσκοπος  Luigi Bonazzi , ο Καρδινάλιος της Λετονίας, Janis Pujats, ο Αρχιεπίσκοπος  των Λουθηρανών  Λετονίας, Janis Vanags,  και αρκετοί εκπρόσωποι των  Βαπτιστών.
Την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λετονίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρίγας και πάσης Λετονίας Αλέξανδρου  εκπροσώπησε στο συνέδριο ο διευθυντής του Διαθρησκειακού τμήματος της Συνόδου π. John Dravants  και ο  βοηθός Γραμματέας της Συνόδου, Διάκονος Αλέξανδρος Akatov. Κάθε ημέρα του συνεδρίου έκλεινε με συμπροσευχή.
Δείτε και:
-Συμπροσευχές για τα 93 χρόνια από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Λετονίας 

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Οι ανάμεικτες (θεολογικές) σαλάτες και τα (οικουμενιστικά) τουρλού βλάπτουν σοβαρά το στομάχι (του σώματος της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας)...

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com