12 Αυγ 2011

Κόσοβο: Έρευνα για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη σύσταση ομάδας εργασίας από τη EULEX, που θα ερευνήσει τα όσα υποστηρίζει ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι περί παράνομης διακίνησης ανθρώπινων οργάνων, στην Αλβανία και το Κόσοβο.

"Αναμένουμε πως η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της", δήλωσε η εκπρόσωπος της EULEX Ιρίνα Γκουντέλιεβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι η EULEX είναι σε επαφή με τον Ντικ Μάρτι, ο οποίος συνεργάζεται με την υπό σύσταση ομάδα. "Αυτό θα καταστήσει εφικτή την άμεση συνέχιση των ερευνών από τη EULEX", σημείωσε η κ. Γκουντέλιεβιτς και πρόσθεσε ότι οι εισαγγελείς της ευρωπαϊκής αποστολής έχουν ήδη έρθει επαφή με τους συναδέλφους τους στο Βελιγράδι και τα Τίρανα.

Στην έκθεση του Ντικ Μάρτι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το όνομα του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ως εμπλεκόμενου στην υπόθεση. Η ομάδα που συστήνει η EULEX για τη διερεύνηση της υπόθεσης θα αποτελείται από δικηγόρους, ερευνητές κι έναν εισαγγελέα.

ikypros, 12/08/2011 - Eμπόριο ανθρώπινων οργάνων

-Περισσότερα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com