10 Ιουν 2011

Αναβλήθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Μαυροβούνιου Αμφιλόχιου Ράντοβιτς

Ποντγκόριτσα - Αναβλήθηκε για τις 23 Ιουνίου 2011 η δίκη του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου Ράντοβιτς. Ο Μητροπολίτης κατηγορείται από τις αρχές του Μαυροβουνίου, για ρητορική μίσους, προσβολή του εθνικού αισθήματος των πολιτών και παραβίαση του νόμου περί δημόσιας ειρήνης και τάξης. Η δικαστής Larisa Begović ανακοίνωσε ότι ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος Ράντοβιτς δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου, επικαλούμενος ότι βρίσκεται στο Βελιγράδι για τις εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας. (Odloženo suđenje Amfilohiju)

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος θα απαντήσει στο δικαστήριο για την υποτιθέμενη ομιλία μίσους, εξηγώντας ότι δεν εμφανίστηκε, κατά τη συνεδρίαση, επειδή δεν είχε λάβει καμία κλήση. "Έχω ακούσει και διαβάσει για το θέμα σε μια εφημερίδα, αλλά προσωπικά δεν έχω λάβει καμία πρόσκληση για αυτό το δικαστήριο".( Изјава Митрополита Амфилохија Српској РТВ из Подгорице)

Δείτε σχετικά και:

-Μασονικοί χαιρετισμοί με τον Πάπα

-Ρωσική Εκκλησία: «Η αυτοαποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου είναι σχισματική οργάνωση»

-Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, θέλει ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

-Μαυροβούνιο: Πρώην ηγέτες χωρών της ΝΑ Ευρώπης και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σε διάσκεψη στην Μπούντβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com