28 Μαΐ 2011

Ενδιαφέρον του Χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν για τη Θεσσαλονίκη

Ενδιαφέρον Χότζα για τη Θεσσαλονίκη

Με ένα προκλητικό εξώφυλλο και υπό τον τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αναζητά το πνεύμα της», κυκλοφόρησε το περιοδικό Aksiyon (τεύχος 859, 23/5/2011) που εκδίδεται από την αδελφότητα του Χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι συνεργάτες του περιοδικού Σελαχαττίν Σεβί και Χασάν Χατζί έκαναν ένα οδοιπορικό στη Θεσσαλονίκη , η οποία, όπως γράφουν, πριν από 100 χρόνια ήταν η δεύτερη, μετά την Κωνσταντινούπολη, μεγαλύτερη πόλη των Οθωμανών και τώρα θέλει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να επιστρέψει στο ένδοξο παρελθόν της!

Όπως επίσης γράφουν, η αλλαγή σηματοδοτήθηκε πριν από έξι μήνες με την εκλογή του νέου δημάρχου της πόλης κ. Μπουτάρη, ο οποίος φέρεται να είπε: «Θέλουμε να αναβιώσουμε πρώτα από όλα την ιστορική πραγματικότητα της οθωμανικής περιόδου. Οι Τούρκοι, οι Εβραίοι, οι Σλάβοι, οι Έλληνες και άλλες εθνότητες πρόσφεραν στην πόλη μια πολυπολιτισμική ταυτότητα. Στις αρχές του 20ου αιώνα εκδίδονταν στην πόλη 12 εφημερίδες στην τουρκική, την ελληνική και την εβραϊκή γλώσσα. Γιατί να φοβηθώ τους Τούρκους; Μήπως θα έρθουν να κατακτήσουν τη Θεσσαλονίκη;».

Στο κείμενο υπάρχουν συνεντεύξεις επιχειρηματιών, επιστημόνων, καθηγητών - στο ίδιο πνεύμα της προβολής της οθωμανικής κληρονομιάς στη Θεσσαλονίκη.
Δεν παραλείπεται να επισημανθεί και η ομιλία που έκανε ο ιδρυτής της αδελφότητας των Νουρτζού, των Πεφωτισμένων, Σάιντ Νουρσί στη Θεσσαλονίκη, όπου προσκλήθηκε από το «Κομιτάτο Ένωση και Πρόοδος» προκειμένου να μιλήσει για την «ελευθερία», το 1908 .

Οι επισκέψεις και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν τώρα με την απευθείας πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών που θα αρχίσουν στη συμπρωτεύουσα.

Ειλικρινά δεν ξέρουμε πού θα φτάσει αυτή η τουρκολαγνεία ορισμένων. Η Θεσσαλονίκη είναι μια ιστορική πόλη που έχει ένδοξο παρελθόν και ορισμένοι θέλουν να προβάλουν μόνο την περίοδο της οθωμανικής κατοχής της, λέτε και η ιστορία της ξεκινάει πριν από πεντακόσια χρόνια…

Επειδή το δημοσίευμα εμφανίσθηκε σε έντυπο του Χότζα, ο οποίος βραβεύτηκε πρόσφατα ως «ειρηνοποιός» από το CFR ( Council of Foreign Relations), το ιερατείο της διεθνούς πολιτικής σκηνής, όπου σχεδιάζονται τα πάντα και υλοποιούνται με χειρουργική ακρίβεια, ας είμαστε λίγο προσεκτικοί στις δηλώσεις μας και να μην ξεχνάμε ότι για κάποιους η Θεσσαλονίκη θεωρείται «δεύτερη Ιερουσαλήμ»….

elzoni.gr

Δείτε σχετικά και:

-Το «κίνημα» Φετουλάχ Γκιουλέν: Πηγή έμπνευσης ή απάτης;

-Βραβείο ειρήνης στον… Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν

-Φετουλάχ Γκιουλέν, Παντουρκισμός και Πομακοχώρια

-Ο πλέον επικίνδυνος ισλαμιστής του πλανήτη πάτησε πόδι και στην Ελλάδα

-Σχέσεις Φεττουλλάχ Γκιουλέν και …..πρακτόρων

-Μεγάλες τιμές για τους φοιτητές του Χότζα Φεττουλλάχ Γκιουλέν

-Πλήρης στροφή στο Ισλάμ, ετοιμάζει … Χότζα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αληθινό πρόσωπο του Ερντογάν

-Ποιός είναι στην πραγματικότητα ο Φετουλάχ Γκιουλέν; Ερζερούμ, η πόλη του “αγαπημένου ιμάμη της CIA” !

-To κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και η Ελλάδα

-Κίνημα ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν . Διαπολιτισμικός και διαθρησκευτικός διάλογος, πανεπιστήμια, σχολεία, τράπεζα, ΜΜΕ

-Τρέµουν τον τούρκο «Χοµεϊνί» Φετουλάχ Γκιουλέν

-Βατικανό και Φετουλάχ Γκιουλέν

-Φετουλάχ Γκιουλέν. Ο λάιτ Χομεϊνί πίσω από τον Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com