18 Μαΐ 2011

Ρωσική Εκκλησία: «Η αυτοαποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου είναι σχισματική οργάνωση»

S

..........Miraš Dedeić

Οι ορθόδοξες εκκλησίες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αμφιβολία ότι η αυτοαποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου είναι μη κανονική οργάνωση και αναρωτιούνται γιατί έγιναν οι δηλώσεις των ηγετών της Ποντγκόριτσα, που υποστηρίζουν την οργάνωση, ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος της υπηρεσίας για τις εξωτερικές εκκλησιαστικές σχέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας, Νικολάι Μπαλάσοφ. Ruska crkva: CPC je raskolnička organizacija.

«Με εξέπληξαν οι πληροφορίες των ΜΜΕ για τις δηλώσεις του κ. Τζουκάνοβιτς, με τις οποίες στηρίζει σχισματική οργάνωση περιθωριακού χαρακτήρα», δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο «Tanjug» ο πατέρας Νικόλαι Μπαλάσοφ. "Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τους δικούς της νόμους επί των οποίων στηρίζει την ύπαρξή της,", δήλωσε ο Balašov . Επισημαίνει ότι η αυτοαποκαλούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου, με επικεφαλής τον Miras Dedeić, «δεν αναγνωρίζεται και δεν μπορεί να αναγνωριστεί από οποιοδήποτε Ορθόδοξη Εκκλησία».

Διερωτώμενος αν οι δημοσιογράφοι μεγέθυναν κάτι, μεταφέροντας τις δηλώσεις του κ. Τζουκάνοβιτς, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας, σημείωσε ότι ο κ. Τζουκάνοβιτς, το Δεκέμβριο του 2004, σε συνάντηση είχε συζητήσει για τη σημασία της ενότητας της Ορθοδοξίας με τον μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β’, ο οποίος του είχε πει ότι «η φιλία με την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου δεν συμβάλει στο κύρος του Μαυροβουνίου.

Υπενθύμισε επίσης ότι και ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, σε συνάντηση με τον νυν Πατριάρχη Κύριλλο, στη Μόσχα, το Φεβρουάριο του 2009, είχε συζητήσει το θέμα της σχισματικής εκκλησίας και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου πάντα θα σέβεται το κανονικό εκκλησιαστικό δίκαιο.

Δείτε και:

-Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, θέλει ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com